Α. Πουλάς: Τεστ COVID-19 σε όλους τους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές και όχι δειγματοληπτικοί έλεγχοι

Σε απάντηση στην ερώτηση που κατέθεσε ο Ανδρέας Πουλάς σχετικά με τον σχεδιασμό της Πολιτείας για την ασφαλή έναρξη των πρωταθλημάτων ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και τη διενέργεια μαζικών τεστ COVID-19 στους αθλητές και τους εμπλεκόμενους με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Αναφορικά με τη διεξαγωγή μαζικών τεστ COVID-19, με βάση τη συμφωνία μεταξύ Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και ΕΟΔΥ θα πραγματοποιούνται έλεγχοι σε αθλητές κατόπιν βάσιμων ενδείξεων, καθώς και τακτικοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις, ώστε να παρακολουθείται η εικόνα της επιδημίας στον τομέα του αθλητισμού». (Επισυνάπτεται ολόκληρη η απάντηση του Υφυπουργού)

Κατόπιν της ανωτέρω απάντησης ο κ. Πουλάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η απάντηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού δεν μας ικανοποιεί. Ζητήσαμε από την κυβέρνηση την υγειονομική θωράκιση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και την προστασία της υγείας των αθλητών για την ομαλή διεξαγωγή των πρωταθλημάτων και την ανάσχεση της εξάπλωσης της πανδημίας.

Ο στόχος αυτός δεν μπορεί να επιτευχθεί με δειγματοληπτικούς ελέγχους ή ελέγχους κατόπιν βάσιμων ενδείξεων. Χρειάζονται μαζικά τεστ ανίχνευσης του COVID-19 (PCR) σε όλους τους αθλητές των πρωταθλημάτων ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, πριν ακόμη ξεκινήσουν την προετοιμασία με τις ομάδες τους. Μόνο έτσι θα μπορέσει να ελεγχθεί η πορεία της πανδημίας και να προστατευτεί η υγεία των αθλητών και των οικογενειών τους.

Σύμφωνα άλλωστε με τα τελευταία δεδομένα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, πολλοί φορείς COVID-19 βρίσκονται στην ηλικιακή ομάδα 20-40 ετών και μάλιστα αρκετοί είναι ασυμπτωματικοί. Μπορούν να μεταδώσουν τον ιό χωρίς καν να γνωρίζουν ότι τον έχουν.

Καλούμε το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να υποβληθούν σε μαζικά τεστ COVID-19 όλοι οι αθλητές των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων οι οποίοι όπως είναι γνωστό εντάσσονται στην ανωτέρω ηλικιακή ομάδα».

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια