Ο Δήμος Ερμιονίδας δεν ξεχνά τον πεσόντα στην Κύπρο Κωνσταντίνο Μπροδήμα

Δεν θα πραγματοποιηθεί εξαιτίας του κορονοϊού η εκδήλωση που είχε προγραμματίσει ο Δήμος Ερμιονίδας για τον πεσόντα στην Κύπρο Κωνσταντίνο Μπροδήμα.

Ο έφεδρος ανθυπασπιστής της ΕΛΔΥΚ Κωνσταντίνος Μπροδήμας έπεσε ηρωικά μαχόμενος κατά των Τούρκων εισβολέων στην Κύπρο στις 16 Αυγούστου 1974, σε ηλικία 22 ετών. Καταγόταν από τα Δίδυμα Αργολίδας. Τα οστά του ανευρέθηκαν και ταυτοποιήθηκαν το 2017 και η κηδεία στην ιδιαίτερη πατρίδα του έγινε στις 3/6/2017.

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Γιάννης Γεωργόπουλος:

Η περίοδος που διανύουμε δεν μας επιτρέπει να τιμήσουμε όπως του αρμόζει τον Διδυμιώτη ήρωα, Κωνσταντίνο Μπροδήμα, ο οποίος θυσιάστηκε υπηρετώντας πιστά την πατρίδα και έπεσε μαχόμενος στα αιματοβαμμένα χώματα της Κύπρου στις 16 Αυγούστου 1974.

Ο Δήμος Ερμιονίδας είχε προγραμματίσει τιμητική εκδήλωση γι’ αυτόν τον σύγχρονο ήρωα του τόπου μας. Όμως, εφαρμόζοντας πιστά τα μέτρα της Πολιτείας, τα οποία επιβάλλεται να τηρήσουμε για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού, δεν θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση.

Αιωνία η μνήμη του ΕΛΔΥΚάριου Διδυμιώτη Ήρωα Κωνσταντίνου Μπροδήμα.

Αθάνατος!

1 σχόλιο

  1. ΟΝΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΘΕΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΥΦΟ ΕΘΝΑΡΧΗ ΓΙΑΤΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΠΕΦΤΕΙ ΜΑΚΡΥΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΣΤΑ ΗΡΩΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΠΡΟΔΩΜΕΝΑ ΥΠΕΡ ΒΩΜΩΝ ΚΑΙ ΕΣΤΙΩΝ….ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΜΑΣ………

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια