Τα εγκαίνια του Πυροσβεστικού Εποχικού Κλιμακίου στη Νέα Επίδαυρο με την παρουσία Χαρδαλιά

Με την παρουσία  του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά έγιναν το πρωί της Πέμπτης 13 Αυγούστου στα εγκαίνια του εποχικού πυροσβεστικού κλιμακίου στη Νέα Επίδαυρο.

Παρόντες στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και διαχείρισης κρίσεων κ. Χαρδαλιάς, ο δήμαρχος Επιδαύρου κ. Χρόνης, ο γενικός γραμματέας πολιτικής προστασίας κ. Παπαγεωργίου, ο αρχηγός Πυροσβεστικού Σώματος κ. Κολοκούρης, ο συντονιστής Π.Σ. Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Πετρούτσος, ο Περιφερειακός διοικητής Π.Σ. κ. Κολυβήρας, ο διοικητής νομού Π.Σ. κ. Καλαϊτσίδης, ο διοικητής Π.Υ. Ναυπλίου κ. Γεωργόπουλος, ο βουλευτής ΝΔ κ. Ανδριανός, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Μαντζούνης, ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Επιδαύρου κ. Κουστένης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επιδαύρου κ. Οψιμούλης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ. Σιδέρης και κ. Γανώσης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας και εκπρόσωποι φορέων του Δήμου και της Νέας Επιδαύρου.

Στην ομιλία του, ο δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνη, μεταξύ άλλων ανέφερε:

Mια διαχρονική απαίτηση της τοπικής κοινωνίας της Επιδαύρου έγινε πλέον πραγματικότητα. Ο Δήμος μας, ο δήμος Επιδαύρου έχει πλέον Πυροσβεστικό κλιμάκιο…

Η απαίτηση αυτή δεν είχε πολιτικό χαρακτήρα, είχε χαρακτήρα καθαρά επιχειρησιακό! Κύριε υπουργέ, κύριε αρχηγέ η επιλογή της Νέας Επιδαύρου δεν εγινε τυχαία!

Μέσα στα πλαίσια του γενικότερου σχεδιασμού σας, Όπου δίνεται βάση στη διασπορά δυνάμεων και στην μάχιμη κάλυψη των περιοχών μας, εκτός του κλιμακίου που ιδρύεται σε νευραλγική θέση, αναμεσα σε Κορινθία και Αργολίδα ουσιαστικά, επιλέξατε να υπάρχει και πεζοπόρο τμήμα στο Αδάμι του Δήμου Επιδαύρου, τις μέρες που αυτό είναι απαραίτητο. Όλα αυτά συνέβαλαν και συμβάλουν στην θωράκιση της περιοχής έναντι των φυσικών απειλών και των ακραίων καιρικών φαινομένων που πλεόν είναι δεδομένα λόγω και της κλιματικής αλλαγής και στη χώρα μας.

Για όλους αυτούς τους λόγους θα θέλαμε να βρεθεί ο τρόπος και να παραταθεί η λειτουργία του κλιμακίου για όλο το χρόνο, καθώς είναι επιτακτική επιχειρησιακή και φυσική ανάγκη να προστατευθεί ο αστικός ιστός με τις εκατονταδες κατοικίες και ξενοδοχεία και να είστε σιγουρος ότι η αρωγη και η αγκαλια του Δήμου είναι δεδομένη για να στηρίξει αυτή την υπηρεσία και τη μητρική της Π.Υ. Ναυπλίου.

Κύριε αρχηγέ , στο από 2/7/ 2020 έγγραφό σας, μας αναφερεται ότι η υπηρεσία σας αξιολογησε την επιστολή μας και ιδρύθηκε το Π.Κ. Νέας Επιδαυρου, η αλήθεια είναι ότι κάνατε ένα σπουδαίο επιχειρησιακό πλάνο, το οποίο το διαπιστωσαμε στη φωτιά του Κολιακίου πριν λίγες μερες όπου μέσα σε λίγες ώρες οι πολίτες μας αισθάνθηκαν ασφαλείς . Ο Περιφεριεακός διοικητής, ο διοικητής Νομού, ο διοικητης της Π.Υ. Ναυπλίου και όλοι οι μάχιμοι πυροσβέστες με αυταπάρνηση και επαγγελματισμό ανέδειξαν την υψηλη επιχειρησιακή ετοιμότητα τους.

Όλοι αυτοί οι υπηρεσιακοί παράγοντες, ο κ. Κολυβήρας, ο κ. Καλαϊτσίδης και ο κ. Γεωργοπουλος έβαλαν τα θεμέλια για να κάνουμε εδώ σημερα τα εγκαίνια, κατόπιν των εντολών σας και των εντολών του υπουργού για να αισθανεται και να είναι ο πολίτης προστατευμένος.

Θα ήθελα να σημειώσω επίσης τη συνεργασία του δημου με την Περιφεριακή διοίκηση και την Αντιπεριφέρεια Αργολίδας, στο κομμάτι της πρόληψης, καθώς μόνο φέτος καθαρίστηκαν πάνω από 45 χλμ δασικών δρόμων με την αρωγή και τη σημαντική συμβολή της δασικής υπηρεσίας και τα μισά από αυτά ήταν στο δήμο μας.

Τέλος να ευχαριστήσουμε και τους υπόλοιπους ανθρώπους που πίστεψαν στο εγχείρημα και το αγκάλιασαν, όπως ο πυροσβεστης και εντεταλμένος σύμβουλος πολιτικής προστασίας του Δήμου μας κ. Κουστένης οι αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, οι συνδικαλιστικές ενώσεις των πυροσβεστών και πολλοί ακόμα.

Κύριε υπουργέ. Κύριε αρχηγέ να γνωρίζεται ότι το αίτημα μας για μόνιμο κλιμάκιο είναι καθαρό, σοβαρό και απόλυτα ελεγχόμενο ως προς τη δική μας συμβολή!

Επίσης να ξέρετε ότι σας έχουμε εμπιστοσύνη και γνωρίζουμε καλά ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν κοιμούνται για να κοιμόμαστε ήσυχοι εμείς!”

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια