Εικόνες από την υπαίθρια ομαδική έκθεση εικαστικών στο Ναύπλιο

14 σύγχρονοι καλλιτέχνες συμμετέχουν στην υπαίθρια έκθεση που διοργανώνεται μέχρι τις 31 Αυγούστου στον πεζόδρομο Βασ. Κωνσταντίνου στο Ναύπλιο για να επιχειρήσουν μια αναπαράσταση της αλληλοεισχώρησης φυσικού και αστικού τοπίου, με διάμεσο μια τέχνη ανοιχτή και προσβάσιμη για όλους.

Διοργανωτές της έκθεσης είναι ο Δήμος Ναυπλιέων και ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. σε συνεργασία με την Europe Direct Δ. Ναυπλιέων.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:

Βαγγέλης Ζερβόπουλος, Θανάσης Καλαντζής, Νίκος Λαμπρινός, Μάγδα Μάρα, Νίκος Μαρίνης, Ναυσικά Ξυπολιά, Kristian Ξυπολιάς, Γιούλα Παπαδοπούλου, Όλγα Παπαδοπούλου, Δημήτρης Παπαχρήστος, Βασιλική Σαγκιώτη, Γιάννης Σκαλτσάς, VentseslavIotoff, FrancescoMoretti. Επιμέλεια έκθεσης Φαίη Τζανετουλάκου.

Το ενδιαφέρον εντοπίζεται στη συγκινησιακή δυνατότητα της τέχνης να κατανοεί και να ερμηνεύει τις επιλογές του ανθρώπου που αφορούν τη δόμηση του κοινωνικού του χώρου αλλά και τα αδιέξοδα που δημιουργούνται όταν αυτές οι επιλογές είναι επιβεβλημένες από τις σύγχρονες συνθήκες μαζικοποίησης σε αντιδιαστολή με τη βαθιά, αρχέγονη ανάγκη του για αρμονική συνύπαρξη με το φυσικό περιβάλλον.

Όπως αναφέρει για την έκθεση ο ΔΟΠΠΑΤ Ναυπλιέων:

“Ούτε που μας δόθηκε μία εξήγηση για το άρωμα των λουλουδιών…”

Με αυτόν τον στίχο από τους Διαλόγους του Νίκου Καρούζου,14 σύγχρονοι καλλιτέχνες οικειοποιούνται τον πεζόδρομο και επιχειρούν μια αναπαράσταση της αλληλοεισχώρησης φυσικού και αστικού τοπίου,με διάμεσο μια τέχνη ανοιχτή και προσβάσιμη για όλους.
Συγχαρητήρια στην επιμελήτρια της έκθεσης κ. Φαίη Τζανετουλάκου και σε όλους τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν με εξαιρετικές δημιουργίες!

Ιδιαίτερα συγχαρητήρια και προσωπικές ευχαριστίες στην κ.Βασιλική Σαγκιώτη για την καθοριστική συμβολή της και σε αυτή την έκθεση.

Σήμερα έγινε μια καλή αρχή!

Με στόχο να φτάσουμε στην αρχική μας πρόταση – δέσμευση να γίνει η πόλη μας Εικαστικός Προορισμός του καλοκαιριού,θα δουλέψουμε μεθοδευμένα και με κάθε τρόπο θα στηρίξουμε τους ανθρώπους της τέχνης της πόλης μας!

Ο Δήμος Ναυπλιέων και το Europe Direct Δ.Ναυπλιέων σε συνεργασία με τον Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. δίνουν νέα διάσταση και πνοή στην Τέχνη.

 

 

Πρόσφατα σχόλια