Τους ευτελίζουν. Θα το ανεχτούν; (γράφει ο Δημ. Βαρνάβας)

Γράφει ο Δημήτρης Βαρνάβας,
μέλος στο ΔΣ του ΠΙΣ

Στις 30 Ιουλίου ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης δήλωνε στον ΑΝΤ1 ότι το όριο επιβατών στα πλοία δεν πρόκειται να αυξηθεί, καθώς η επιτροπή λοιμωξιολόγων είναι αυστηρή σε αυτό το θέμα.

«Πριν από 10 ημέρες η επιτροπή απέρριψε το αίτημα για αύξηση της πληρότητας των πλοίων. Έχουν φτάσει στα όριά τους οι ακτοπλοϊκές, όμως η Επιτροπή είναι αυστηρή. Επειδή σιγά σιγά υπάρχει κίνηση προς τα νησιά, έχουμε καταλήξει να έχουμε “μαύρη αγορά” για τα εισιτήρια, παίρνουν τηλέφωνα δεν βρίσκω εισιτήριο για το αυτοκίνητό μου. Έχουν φτάσει στα όρια τους οι εταιρείες. Μου λένε οι ακτοπλοϊκές ότι δεν έχουν εισιτήρια να πουλήσουν πια. Η επιτροπή και εμείς ακολουθούμε αυτό που λέει η επιτροπή είναι αυστηρή. Δεν θα αυξηθεί η πληρότητα μέχρι νεοτέρας» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο υπουργός Τουρισμού.

Μεσολάβησε μία μόνο μέρα μετά τις δηλώσεις περί «αυστηρής επιτροπής» και η κυβέρνηση αποφάσισε σημαντική αύξηση στην πληρότητα των πλοίων. Μάλιστα αυτό συνέβη την ώρα που παρατηρείται αλματώδης άνοδος κρουσμάτων και έχουν ανακοινωθεί έκτακτα περιοριστικά μέτρα πανελλαδικής εμβέλειας. Το σχετικό ΦΕΚ φέρει ημερομηνία 31 Ιουλίου και μπορείτε να το ανακτήσετε κάνοντας κλικ εδώ.

Αυξάνεται λοιπόν στο 80% από το 60% που ήταν έως σήμερα το πρωτόκολλο πληρότητας των επιβατών στα πλοία της ακτοπλοΐας και στο 85% από το 65% στα πλοία που διαθέτουν καμπίνες.

Η κυβέρνηση, όπως δήλωσε απροκάλυπτα ο υπουργός Τουρισμού, υπακούει στις εντολές των ακτοπλοϊκών εταιρειών.

Αναμενόμενο.

Όμως το μεγάλο ερώτημα ανακύπτει για την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων. Επιστήμονες κύρους είναι δυνατόν να αποδέχονται τον ευτελισμό τους αδιαμαρτύρητα, χωρίς έστω να ψελλίζουν τη διαφωνία τους;

Φοβούμαστε πως οι ίδιοι οι επιστήμονες της Επιτροπής εκτρέφουν με τη στάση τους φαινόμενα ανάλογα εκείνων που παρατηρούνται στη Γερμανία (εδώ), όπου χιλιάδες αρνητές της πανδημίας διαδήλωσαν στο κέντρο του Βερολίνου, εκφράζοντας αντίθεση στα επιστημονικά δεδομένα και στα περιοριστικά μέτρα.

 

 

Πρόσφατα σχόλια