Υπό περιορισμό η πυρκαγιά στο Κολιάκι Επιδαύρου

Υπό περιορισμό βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής 31 Ιουλίου στο Κολιάκι Επιδαύρου και κατέκαψε μεγάλη έκταση με θάμνους και καλλιέργειες, χωρίς ωστόσο να απειλήσει άμεσα σπίτια.

Για την κατάσβεσή της υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση από την Πυροσβεστική και συνέδραμαν με υδροφόρες και μηχανήματα του Δήμου Επιδαύρου, των Δήμων Ναυπλιέων και Ερμιονίδας και της Π.Ε. Αργολίδας καθώς και εθελοντές κάτοικοι της περιοχής.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στην περιοχή επιχειρούν 64 πυροσβέστες, 18 πυροσβεστικά οχήματα από Αργος, Ναύπλιο, Μελιγαλά, Κρανίδι και άλλες περιοχές, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Όπως ανέφερε το απόγευμα της Παρασκευής ο δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης:

Δυστυχώς σήμερα έπρεπε να αντιμετωπίσουμε μια μεγάλη φωτιά στο Κολιακι Επιδαύρου. Η φωτιά λόγω των ανέμων πήρε γρήγορα διαστάσεις. Προστρεξαμε με ότι μέσα διαθέτουμε ως Δήμος και με πολλούς εθελοντές από το χωριό.

Αμέσως μετά ήρθε και η πυροσβεστική Υπηρεσία με μεγάλες δυνάμεις και ο Περιφερειακός διοικητής της Π.Υ., μαζί με τον διοικητή νόμου Αργολίδας και τον διοικητή Π.Υ. Ναυπλίου.

Κρίθηκε απαραίτητη η παρουσία εναέριων μέσων καθώς περιοχή είναι δύσβατη και η πολιτική προστασία αμέσως έκανε δεκτά τα αιτήματα μας και μας συνέδραμε στην αρχή με 2 αεροπλάνα και μετά με συνολικά 4 αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα, οπότε και ετεθη υπό έλεγχο η φωτιά.

Θερμές ευχαριστίες στην Π.Υ. – Περιφερειακό διοικητή Πελοποννήσου, διοικητή νομού, διοικητή Π.Υ. Ναυπλίου και όλο το προσωπικό της Π.Υ.- στην Περιφέρεια -τον αντιπεριφερειάρχη Ιωάννη Μαλτέζο – για την άμεση βοήθεια, τους όμορους δήμους Ναυπλιέων και Ερμιονίδας – Dimitris Kostouros Γιάννης Γεωργόπουλος Άρης Μπίμπας – για την αποστολή βοήθειας στην ΕΛ.ΑΣ. -Διευθυντή Αργολίδας και Διοικητή Α.Τ. που συντονισαν την κίνηση των οχημάτων, στον βουλευτή Αργολίδας κ. Ανδριανό για την κινητοποίηση και προσπάθεια του ώστε να ενισχυθούν οι δυνάμεις, στον υφυπουργο εθνικής άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής και στον βουλευτή Αργολίδας κ. Πουλά για το ενδιαφέρον του
και φυσικά τον εντεταλμένο σύμβουλο πολιτικής προστασίας του Δήμου μας Γιώργο Κουστένη με τους τοπικούς συμβούλους που μπήκαν αμέσως στη μάχη με τις φλόγες μαζί με τους εργαζόμενους στο Δήμο και τη ΔΕΥΑΕΠ.

Πάνω απ όλα σε όσους δημότες και φίλους μας προσετρεξαν, για να μην επεκταθεί η φωτιά και έχουμε πολύ χειρότερα αποτελέσματα , εθελοντικά και με αυταπάρνηση!

Δυστυχώς οι μέρες είναι δύσκολες και θα πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί!

Αμέσως ενημερώνουμε το 199 και προσπαθούμε να δώσουμε τις πρωτες βασικές πληροφορίες.

Καθαρίζουμε τις ιδιοκτησίες μας από τα άκρα χόρτα, πριν επιβάλλει ο Δήμος τα προβλεπόμενα!

Υ.γ. Πάντα υπάρχουν φίλοι που σηκώνουν το τηλέφωνο τους οταν υπάρχει ανάγκη και βοηθούν στην οργάνωση της αντιμετώπισης του περιστατικού. Τους ευχαριστώ προσωπικά και ας μην θέλουν να φαίνονται…

Εμείς ξέρουμε τι κάνουν για εμάς, όσο ψηλά και να βρίσκονται!