Ομαδική έκθεση για το Περιβάλλον από 14 καλλιτέχνες στο Μεγάλο Δρόμο του Ναυπλίου

«Ούτε που μας δόθηκε μία εξήγηση για το άρωμα των λουλουδιών…»

Με αυτόν τον στίχο από τους Διαλόγους του Νίκου Καρούζου για ποιητικό δαυλό, και με την διοργάνωση του Δήμου Ναυπλιέων, 14 σύγχρονοι καλλιτέχνες τη Δευτέρα 3 Αυγούστου, στις 8 μμ, οικειοποιούνται τον δημόσιο χώρο στον πεζόδρομο Βασ. Κωνσταντίνου στο Ναύπλιο για να επιχειρήσουν μια αναπαράσταση της αλληλοεισχώρησης φυσικού και αστικού τοπίου, με διάμεσο μια τέχνη ανοιχτή και προσβάσιμη για όλους.

Διάρκεια έκθεσης από 3/8 έως 31/8.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:

Βαγγέλης Ζερβόπουλος, Θανάσης Καλαντζής, Νίκος Λαμπρινός, Μάγδα Μάρα, Νίκος Μαρίνης, Ναυσικά Ξυπολιά, Kristian  Ξυπολιάς, Γιούλα Παπαδοπούλου, Όλγα Παπαδοπούλου, Δημήτρης Παπαχρήστος, Βασιλική Σαγκιώτη, Γιάννης Σκαλτσάς, VentseslavIotoff, FrancescoMoretti. Επιμέλεια έκθεσης Φαίη Τζανετουλάκου.

 

Το ενδιαφέρον εντοπίζεται στη συγκινησιακή δυνατότητα της τέχνης να κατανοεί και να ερμηνεύει τις επιλογές του ανθρώπου που αφορούν τη δόμηση του κοινωνικού του χώρου αλλά και τα αδιέξοδα που δημιουργούνται όταν αυτές οι επιλογές είναι επιβεβλημένες από τις σύγχρονες συνθήκες μαζικοποίησης σε αντιδιαστολή με τη βαθιά, αρχέγονη ανάγκη του για αρμονική συνύπαρξη με το φυσικό περιβάλλον.

Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ στην καθημερινότητά τους καταβάλουν προσπάθειες για την διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος και την ανάπτυξη δραστηριοτήτων γύρω από αυτό που θα φέρνουν τους πολίτες, όσο πιο πολύ γίνεται, κοντά στην φύση και στον ίδιο τον άνθρωπο ως αναπόσπαστο μέλος της.

Όπως επισημαίνει ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δ. Κωστούρος: «Η τέχνη κι ο πολιτισμός γίνονται εργαλείο στην κατανόηση του περιβάλλοντος και στην προσέγγιση του από καλλιτεχνική σκοπιά, αναδεικνύοντας τις αδυναμίες αλλά και θέληση του ανθρώπου να αισθανθεί ξανά μέρος του κι όχι απέναντί του».

 

Πρόσφατα σχόλια