Α. Πουλάς: Δεν συναινούμε στην απαξίωση της Δημόσιας Υγείας μέσω του ΟΔΙΠΥ

Ο βουλευτής Αργολίδας Ανδρέας Πουλάς κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου για την Ίδρυση του Οργανισμού Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία Α.Ε. (Ο.ΔΙ.Π.Υ. Α.Ε.) ως Ειδικός Αγορητής του Κινήματος Αλλαγής ανέφερε μεταξύ αλλων τα εξής:

 • Θέλω να καταστήσω σαφές ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι αναμφισβητητα υπέρ της αξιολόγησης των υπηρεσιών, δημόσιων και ιδιωτικών και το έχει αποδείξει περίτρανα στο παρελθόν όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν εκείνο που θέσπισε τους μηχανισμούς αξιολόγησης που σήμερα αποτελούν συνείδηση και κεκτημένο του ελληνικού λαού και που διασφαλίζουν την αξιοκρατία, την αξιοπιστία και τη διαφάνεια. Όλους εκείνους τους μηχανισμούς στους οποίους ακόμα και σήμερα στηρίζεται η Ελληνική Πολιτεία και οι οποίοι εξυπηρετούν αδιαμφισβήτητα το δημόσιο συμφέρον.
 • Εντούτοις, η θετική καταρχήν πολιτική μας στάση απέναντι στην αυτονόητη αρχή της αντικειμενικής και ορθολογικής αξιολόγησης δεν αποτελεί «κολυμπήθρα του Σηλωάμ» για την κυβέρνηση. Δεν δίνει συγχωροχάρτι και δεν συνιστά λευκή επιταγή.
 • Το Κίνημα Αλλαγής δεν μπορεί να συναινέσει σε μία νομοθετική πρωτοβουλία που οδηγεί σε απαξίωση και ίσως και σε αναστολή λειτουργίας των δημόσιων δομών υγείας.
 • Δεν αποδεχόμαστε την σπατάλη 3 εκατομμυρίων ευρώ για τη δημιουργία μίας ακόμα ανώνυμης εταιρίας, αντί να τα διαθέσουμε για την αναβάθμιση του πολύπαθου εθνικού συστήματος υγείας.
 • Δεν αποδεχόμαστε την χρησιμοποίηση ανώνυμων εταιριών ως μεσάζοντες εκτέλεσης δωρεών του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος σπαταλώντας πόρους χωρίς εχέγγυα αξιοπιστίας και διαφάνειας.
 • Δεν αποδεχόμαστε την διατήρηση της τακτικής των κομματικών τακτοποιήσεων σε θέσεις του διοικητικού συμβουλίου και του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΔΙΠΥ.
 • Δεν αποδεχόμαστε μία προσχηματικήκαι επιλεκτική αξιολόγηση ανάμεσα στους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς υγείας.
 • Δεν αποδεχόμαστε ότι ο ΟΔΙΠΥ δεν θα ελέγχεται από κανένα όργανο του Υπουργείου Υγείας για την καλή του λειτουργία,
 • Δεν αποδεχόμαστε την εκχώρηση δημόσιας εξουσίας σε μια ανώνυμη εταιρία, που έχει κεφαλαιουχικό – κερδοσκοπικό χαρακτήρα και όχι κοινωφελές.
 • Δεν αποδεχόμαστε κρυφές ατζέντες για την πριμοδότηση του ιδιωτικού τομέα έναντι του δημοσίου, αρχικά στον τομέα υγείας και σταδιακά σε όλο το δημόσιο.
 • Υπό τους όρους λοιπόν, που περιλαμβάνονται στο παρόν νομοθέτημα, το Κίνημα Αλλαγής δεν μπορεί να συναινέσει και καταψηφίζει επί της αρχής το νομοσχέδιο.

Δείτε το βίντεο:

 

 

spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία σχόλια

Δωρεάν μετάβαση από Αργολίδα στην ημερίδα ενημέρωσης για την Πνευμονική Ίνωση

  Πρόσκληση του Ελλγνικού Συλλόγου Πνευμονικής Ίνωσης «Πνεύμονες Ζωής» Ο Ελληνικός Σύλλογος Πνευμονικής Ίνωσης «Πνεύμονες Ζωής» με χαρά σας προσκαλεί στην Ημερίδα Ενημέρωσης με τίτλο «Πνευμονική...

Πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους αγρότες – Το ψήφισμα με τα αιτήματα

Μηχανοκίνητη πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις επιστροφές των προκαταβολών για τον παγετό του Ιανουαρίου 2022 που ζητάει ο ΕΛΓΑ, έκαναν αγρότες της Αργολίδας...

Δίκες για πλειστηριασμούς: Έπαυσε η δίωξη κατά των 18 – Αναβολή της δίκης των τριών

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ναυπλίου αποφάσισε την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου να παύσει η δίωξη κατά των 18 ατόμων που το Σεπτέμβριο του 2017 είχαν συλληφθεί...

Η έκθεση «Πελοπόννησος EXPO» τον Νοέμβριο στην Αργολίδα – Δηλώσεις συμμετοχής

Η «Πελοπόννησος ΕΧΡΟ», η μεγαλύτερη περιφερειακή έκθεση της Πελοποννήσου, μετρά ήδη 6 χρόνια επιτυχημένης και αποτελεσματικής παρουσίας στον επιχειρηματικό κόσμο, μιας και έχει καθιερωθεί...

Πρόσφατα θέματα

Πρόσφατα θέματα

ΚΚΕ Αργολίδας για κινητοποίηση αγροτών: O ΕΛΓΑ να πάρει πίσω τα ντροπιαστικά πορίσματα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ Tο KKE στέκεται...

Η ΕΠΣ Αργολίδας διασκεδάζει…

  Η ποδοσφαιρική οικογένεια της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αργολίδας ενώνεται...

Ημερίδα διοργανώθηκε στο Ναύπλιο από τη Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων

Η Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών, σε ...

5 εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές στην Παιδική-Νεανική Βιβλιοθήκη Άργους-Μυκηνών

Η Παιδική-Νεανική Βιβλιοθήκη του Δήμου Άργους-Μυκηνών, που δραστηριοποιείται στα...

Δωρεάν μετάβαση από Αργολίδα στην ημερίδα ενημέρωσης για την Πνευμονική Ίνωση

  Πρόσκληση του Ελλγνικού Συλλόγου Πνευμονικής Ίνωσης «Πνεύμονες Ζωής» Ο Ελληνικός...

Προτείνουμε...