Ενημέρωση από την παράταξη Χειβιδόπουλου για τη συνεδρίαση του Δ.Σ. Άργους – Μυκηνών

Ενημέρωση από την παράταξη “Δυνατή πόλη ξανά” για την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άργους – Μυκηνών

Με την απουσία του Δημάρχου Άργους Δ. Καμπόσου πραγματοποιήθηκε η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία έγινε ενημέρωση γύρω από τον πολεοδομικό σχεδιασμό του Δήμου, με αφορμή την υποβολή πρότασης για την χρηματοδότηση μελετών για Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια.

Στο θέμα της ενημέρωσης από την Δημοτική Αρχή για τον Πολεοδομικό σχεδιασμό (ΖΟΕ, ΣΧΟΑΠ, ΓΠΣ, ΤΠΣ), οι εισηγητές της Πλειοψηφίας κ. Κρίγγος και Παπαϊωάννου παρουσιάστηκαν σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση από τις πρόσφατες απαράδεκτες δηλώσεις του Δημάρχου, περί δήθεν ευθυνών για τις ΖΟΕ από τον πρώην Νομάρχη Τ. Σαλεσιωτη, τον τότε Δήμαρχο Άργους Ν. Κολιγλιάτη και τον τότε Νομαρχιακό Σύμβουλο και σημερινό επικεφαλής της «Δυνατή Πόλη Ξανά», Τ. Χειβιδόπουλο. Αντιθέτως ο κ. Κρίγγος μίλησε για τις προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, εξέφρασε την βεβαιότητα ότι αυτή η προσπάθεια που ξεκινά με τα ΤΠΣ θα φέρει αποτελέσματα για την τροποποίηση των ΖΟΕ, ενώ δεν παρέλειψε μέχρι και να ευχαριστήσει όλους όσοι προσπάθησαν με τις παρεμβάσεις τους όλα αυτά τα χρόνια να βοηθήσουν σε αυτή την κατεύθυνση.

Η «Δυνατή Πόλη Ξανά» με τις τοποθετήσεις του Τάσσου Χειβιδόπουλου και των υπολοίπων Δημοτικών Συμβούλων τόνισε τα παρακάτω:

• Θεωρεί ότι θα είναι σε θετική κατεύθυνση η κατάρτιση ΤΠΣ σε Δημοτικές Ενότητες του Δήμου μας, αφού μπορούν να είναι τα εργαλεία για την πιθανή τροποποίηση και βελτίωση των ΖΟΕ.

• Θεωρεί ότι είναι σε λάθος κατεύθυνση οι πανηγυρισμοί και οι κραυγές για δήθεν οριστική επίλυση του θέματος των ΖΟΕ, αφού βρισκόμαστε μονάχα στην αρχή μιας πολύ δύσκολης προσπάθειας, που χρειάζεται την συμμετοχή όλων μας.

• Θεωρεί ότι υπάρχουν πολύ μεγάλες καθυστερήσεις στην εφαρμογή του Σχεδίου Πόλης και δεν υπάρχει σωστή ενημέρωση των δημοτών, που αγνοούν ότι στην επόμενη φάση του Σχεδίου θα κληθούν να συνεισφέρουν σε γη και χρήμα, όπως σαφέστατα ο νόμος προβλέπει.

• Θεωρεί ότι υπάρχει ολιγωρία της σημερινής Δημοτικής Αρχής που διοικεί τον Δήμο τα τελευταία 10 χρόνια, αφού ήδη θα έπρεπε να είχαν γίνει τροποποιήσεις στο ΓΠΣ από την ολοκλήρωση της πρώτης πενταετίας από την εφαρμογή του, όπως ο νόμος προβλέπει και τόνισε την αναγκαιότητα να γίνουν άμεσα με την συμπλήρωση της δεύτερης πενταετίας.

Επίσης ο κ. Χειβιδόπουλος τόνισε ότι, αν οι δηλώσεις της Δημοτικής Αρχής ήταν στην συναινετική κατεύθυνση των χθεσινών εισηγήσεων των κύριων Κρίγγου και Παπαϊωάννου, τότε σίγουρα δεν θα υπήρχε η σκληρή αντιπαράθεση των προηγούμενων ημερών γύρω από τις δήθεν ευθύνες και τις κραυγές περί δήθεν επίλυσης του θέματος των ΖΟΕ.

Τόνισε δε ότι, για να έχουμε αποτελέσματα με τα ΤΠΣ, θα πρέπει να γίνει μια πολύ συντονισμένη και σοβαρή δουλειά και κάλεσε την Δημοτική Αρχή να προχωρήσει σε ευρεία διαβούλευση του θέματος με τους πολίτες και τους φορείς (Επιμελητήριο, ΤΕΕ, Συλλογος Μηχανικών κ.α. ), αξιοποιώντας την εμπειρία και την γνώση τους. Εφόσον φυσικά εγκριθεί η συμμετοχή του Δήμου μας στο πρόγραμμα χρηματοδότησης των μελετών για ΤΟΠΙΚΑ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ (ΤΠΣ).

Πρότεινε δε την άμεση σύσταση Επιτροπής με συμμετοχή των φορέων για την παρακολούθηση και τον συντονισμό του έργου, αφού οι μελέτες θα αφορούν ΤΠΣ ανά Δημοτική Ενότητα.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι μόλις χθες ανακοινώθηκε και η λίστα των Δήμων που αιτήθηκαν την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα για την χρηματοδότηση των ΤΠΣ, η οποία ξεπερνά τους 200 σε όλη την Ελλάδα και αναδεικνύει την αναγκαιότητα συναινετικής διεκδίκησης της συμμετοχής του Δήμου μας στο πρόγραμμα.

ΥΓ. Οι γνωστές ακραίες υβριστικές και διχαστικές φωνές των γνωστών μονίμων υβριστών κατά της παράταξής μας, χθες ήταν μια ισχνή μειοψηφία. Προκάλεσαν μέχρι και την ενόχληση των συναδέλφων της παράταξής τους.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία σχόλια

Μαθήματα πολυμερικού πηλού για αρχάριους στο Cοlour’s Spot, στο Ναύπλιο

Μαθήματα πολυμερικού πηλού για αρχάριους ξεκινούν τον Οκτώβριο στο Colour's Spot στο Ναύπλιο (Αντωνοπούλων 6). Ο πολυμερής πηλός είναι ένα αγαπημένο υλικό ερασιτεχνών, επαγγελματιών αλλά...

Ελπιδοχώρι: μια χαρούμενη νεανική νότα στο Μαλαντρένι

Από το Bella Ciao και το Kalashnjikov του Γκόραν Μπρέγκοβιτς μέχρι τα ελληνικά τραγούδια και τους χορούς, η βραδιά της 24-9-2022 γέμισε από μουσικές,...

Ο Φοίνικας Νέας Επιδαύρου κατέκτησε το Σούπερ Καπ Αργολίδας

Ο Φοίνικας Νέας Επιδαύρου ήταν ο νικητής στον τελικό του Σούπερ Καπ της ΕΠΣ Αργολίδας που έγινε το βράδυ του Σαββάτου στο ΔΑΚ Άργους....

Τι θα δείτε αν σκανάρετε με το κινητό τις αφίσες σε κάδους του Άργους και του Ναυπλίου…

Ήρθε στο  Άργος και το Ναύπλιο η νέας γενιάς αφίσα με το κοινωνικό μήνυμα «ΕΙΜΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙ». Η χάρτινη αφίσα προβάλλει, μ΄ ένα...

Πρόσφατα θέματα

Πρόσφατα θέματα

Ολοκληρώθηκε η 17η περίοδος των “Διεθνολογικών Συναντήσεων Ναυπλίου”

Σημαντικές εκδηλώσεις και ενδιαφέρουσες διαλέξεις και τοποθετήσεις περιείχε η...

Σύλληψη στο Ναύπλιο για κατοχή κάνναβης

Συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου 24/9 στο Ναύπλιο, από...

Η ακρίβεια στο ρεύμα, οι ΟΤΑ και ο Δήμος Ναυπλιέων (γράφει ο Κ. Καραμπής)

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμπής* Δυστυχώς, αν και αναμενόμενη ως εξέλιξη,...

Μαθήματα πολυμερικού πηλού για αρχάριους στο Cοlour’s Spot, στο Ναύπλιο

Μαθήματα πολυμερικού πηλού για αρχάριους ξεκινούν τον Οκτώβριο στο...

Ο Φοίνικας Νέας Επιδαύρου κατέκτησε το Σούπερ Καπ Αργολίδας

Ο Φοίνικας Νέας Επιδαύρου ήταν ο νικητής στον τελικό...

Προτείνουμε...