Με το “Mihalis Kalkanis Group” ξεκινά το 29ο Φεστιβάλ Ναυπλίου

Την Τετάρτη 29 Ιουλίου (9 μμ), ξεκινά το 29ο Μουσικό Φεστιβάλ Ναυπλίου με τη συναυλία του “Mihalis Kalkanis Group”, στην πλατεία Αγίου Γεωργίου.

Ο κοντραμπασίστας Μιχάλης Καλκάνης ξεχωρίζει ανάμεσα στους εκπροσώπους της νέας γενιάς ελλήνων μουσικών της τζαζ – και όχι μόνο. Προέρχεται από μουσική οικογένεια και, πέραν του ότι συμμετέχει στα πιο σημαντικά σχήματα του είδους, είναι ιδιαίτερα τολμηρός σαν δημιουργικός μουσικός και συνθέτης και πειραματίζεται με επιτυχία, δίνοντάς μας μουσική απρόβλεπτη.

Ντύνει με ηλεκτρονική μουσική το παραδοσιακό τραγούδισμα της… γιαγιάς του και κάνει επιτόπιες ηχογραφήσεις (field recordings) σε θρησκευτικές τελετές μεταναστών, δίνοντάς μας ένα αμάλγαμα ήχων του κόσμου στο δίσκο του World Echoes in Athens.

Το σχήμα του επιλέχθηκε ως «η νέα μουσική πρόταση» του Athens Technopolis Jazz Festival 2018, ενώ την επόμενη χρονιά συμμετείχε με μία ξεχωριστή εμφάνιση στο Summer Nostos Festival του ΚΠΙΣΝ με καλεσμένο τον κορυφαίο multi-instrumentalist και συνθέτη από τη Σιβηρία Nadishana.

Την ίδια χρονιά εμφανίστηκε και σε άλλα φεστιβάλ της Ελλάδας και της Κύπρου, ενώ τον Οκτώβριο το σχήμα του επιλέχθηκε πρώτο ανάμεσα σε 300 υποψηφιότητες για να εμφανιστεί στο Fira B Festival της Ισπανίας.

Κορυφαία στιγμή στη μέχρι τώρα πορεία του σχήματος αποτελούν οι δύο παραστάσεις στο Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου (24 & 25 Ιουλίου) με καλεσμένους δύο ξεχωριστούς καλλιτέχνες, τον αρμένιο δεξιοτέχνη στο ούτι Χάικ Γιαζιτζιάν (HaigYazdjian) και τον αβανγκάρντ ηλεκτρικό κιθαρίστα Γιάννη Αναστασάκη. Μαζί δημιούργησαν ένα μουσικό περιβάλλον όπου συνυπήρξαν η τζαζ με την ambient, η παραδοσιακή και world μουσική με την ψυχεδέλεια και τη noisy αντίληψη, η πηγαία μελωδία με την electronica, έχοντας ως στόχο έναν νέο πρωτότυπο και αυθεντικό ήχο.

Μουσικοί

Λευτέρης Ανδριώτης κρητική λύρα
Μιχάλης Καλκάνης κοντραμπάσο
ΧρήστοςΚαλκάνης κλαρινέτο
Βασίλης Μπαχαρίδης ντραμς
Ορέστης Μπενέκας πλήκτρα, πιάνο

Παναγιώτης Ριζόπουλος σχεδιασμός – εκτέλεση ήχου

Σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου

 

Περισσότερα www.nafplionfestival.gr