Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών Αργολίδας για τη δημιουργία Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. στην Ερμιονίδα

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών Αργολίδας

Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση: Σύγχρονες κτιριακές υποδομές και μόνιμο προσωπικό όχι απλά εξαγγελίες

Πριν λίγες μέρες, από το γραφείου του Δημάρχου Ερμιονίδας, ανακοινώθηκε η δημιουργία Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) στο Δήμο Ερμιονίδας.

Η ανάπτυξη των δομών της Ειδικής Αγωγής είναι υποχρέωση του κράτους και πάγια διεκδίκηση των εκπαιδευτικών και των γονιών. Το εξαιρετικά ανησυχητικό είναι ότι οι εξαγγελίες δεν συνοδεύονται και από απτά μέτρα για την εγκατάσταση των παιδιών σε σύγχρονες και ασφαλείς υποδομές με μόνιμο προσωπικό.

Σε προ κορονοϊού συνθήκες, οι λαϊκές οικογένειες έκαναν έναν αγώνα δρόμου, επίπονου, κοστοβόρου για να μπορέσουν να στηρίξουν στοιχειωδώς τα παιδιά τους. Κι αυτό γιατί οι δημόσιες, δωρεάν δομές για τις κάθε είδους παρεμβάσεις είναι ελάχιστες, ενώ τα δημόσια ειδικά σχολεία, και οι ειδικές δομές εντός του σχολείου δεν επαρκούν καθώς στελεχώνονται κάθε χρόνο από αναπληρωτές που ο αριθμός τους καθορίζεται από τα διαθέσιμα κονδύλια και όχι από τις ανάγκες που υπάρχουν, με αποτέλεσμα η πρωινή στήριξη, έτσι κι αλλιώς, δεν έφτανε, με αποτέλεσμα οι γονείς, με δική τους ευθύνη, χτυπούσαν την πόρτα των ιδιωτικών δομών, για να αναπληρώσουν το κενό.

Στην περιοχή της Ερμιονίδας (Κρανίδι) ήδη λειτουργεί το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο εδώ και 4 χρόνια. Δυστυχώς όλα αυτά τα χρόνια δεν λύθηκαν τα οξυμμένα προβλήματα του σχολείου. Ο χώρος του  βρίσκεται στο υπόγειο του 2ου δημοτικού σχολείου και αποτελούσε πριν μερικά χρόνια ένα μικρό  κλειστό γυμναστήριο τον οποίο χρησιμοποιούσαν μαθητές του δημοτικού την ώρα της γυμναστικής. Ο χώρος αυτός ύστερα από χορηγία (!!) της κ.Λιβανού,  με ορισμένες παρεμβάσεις μετατράπηκε σε ειδικό δημοτικό σχολείο με αίθουσες όπου η κάθε μία δεν ξεπερνά τα 5 τετραγωνικά  και τα τελευταία χρόνια καλείται ο κάθε αναπληρωτής ειδικής αγωγής να τα βγάλει εις πέρας σε συνθήκες που δεν καλύπτουν τις στοιχειώδεις ανάγκες των μαθητών. Είναι φανερό ότι, χωρίς τις απαραίτητες προϋποθέσεις, κυρίως στα σχολεία αυτά,  επηρεάζεται η ίδια η παιδαγωγική διαδικασία (πρωτίστως τα παιδιά και δευτερευόντως οι δάσκαλοι που κάθε χρόνο το υπηρετούν).

Απαιτούμε ο σχεδιασμός για τη ανάπτυξη των σχολικών υποδομών, της Ειδικής Αγωγής και συνολικά της εκπαίδευση να καλύπτει τις σύγχρονες μορφωτικές, παιδαγωγικές ανάγκες των μαθητών μας. Όσο σημαντική είναι η ίδρυση μιας νέα δομής άλλο τόσο σημαντικό είναι οι όροι και οι προϋποθέσεις λειτουργίας της.

Απαιτούμε:

• Το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Ερμιονίδας να εξ αρχής να στεγαστεί σε σύγχρονο ασφαλές και λειτουργικό κτήριο.

• Το Ειδικό Σχολείο Κρανιδίου άμεσα να στεγαστεί σε νέο, σύγχρονο, κατάλληλο και ασφαλές κτήριο.

• Να δρομολογηθεί συνολικά στον νόμο η ανέγερση σχολείων που θα καλύπτουν τις ανάγκες των μαθητών.

Καλούμε τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. και  την ΕΛΜΕ, μαζί με τους γονείς να μπουν μπροστά στον αγώνα για τις σχολικές υποδομές.

spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία σχόλια

Παρουσίαση συνεργατών από τον υποψήφιο δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Ορφανό

Σε εκδήλωση που θα γίνει το βράδυ της Δευτέρας 3 Οκτωβρίου σε ξενοδοχείο του Ναυπλίου, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ναυπλίου Δημήτρης Ορφανός θα...

Ανατροπή ΙΧ στο δρόμο Άργους-Ναυπλίου

Τροχαίο ατύχημα έγινε γύρω σρις 8.30 το πρωί του Σαββάτου 1η Οκτωβρίου, στο 3ο χιλιόμετρο του δρόμου Άργους-Ναυπλίου. Αυτοκίνητο μάρκας AUDI ξέφυγε από την πορεία...

1η Οκτώβρη 1944: Οι αντάρτες του ΕΛΑΣ και ο Άρης Βελουχιώτης στο Άργος (του Γ. Γιαννούση)

του Γιώργου Γιαννούση, οικονομολόγου-προέδρου της Αργολικής Αρχειακής Βιβλιοθήκης Ιστορίας & Πολιτισμού (Πρωτοδημοσιεύτηκε στην Αργολική Αρχειακή Βιβλιοθήκη Ιστορίας & Πολιτισμού) «Προκήρυξη προς το λαό του...

Το πρόγραμμα των επισκέψεων στην Αργολίδα του κλιμακίου της ΝΔ

Κλιμάκιο στελεχών της Νέας Δημοκρατίας θα επισκεφθεί τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου την Αργολίδα. Σε αυτό συμμετέχουν ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης...

Πρόσφατα θέματα

Πρόσφατα θέματα

Ανατροπή ΙΧ στο δρόμο Άργους-Ναυπλίου

Τροχαίο ατύχημα έγινε γύρω σρις 8.30 το πρωί του...

Πέθανε ο Σταμάτης Κόκοτας

Πέθανε τα ξημερώματα του Σαββάτου ο μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής...

1η Οκτώβρη 1944: Οι αντάρτες του ΕΛΑΣ και ο Άρης Βελουχιώτης στο Άργος (του Γ. Γιαννούση)

του Γιώργου Γιαννούση, οικονομολόγου-προέδρου της Αργολικής Αρχειακής Βιβλιοθήκης...

Το πρόγραμμα των επισκέψεων στην Αργολίδα του κλιμακίου της ΝΔ

Κλιμάκιο στελεχών της Νέας Δημοκρατίας θα επισκεφθεί τη Δευτέρα...

Αλλάζουν από 1η Οκτωβρίου οι ώρες κοινής ησυχίας – Τι απαγορεύεται

Αλλάζουν από το Σάββατο 1η Οκτωβρίου οι ώρες κοινής...

Στο Ναύπλιο το σαββατοκύριακο το 3ο Συνέδριο Φαρμακοποιών Περιφέρειας Πελοποννήσου

Με στόχο την ενημέρωση και προετοιμασία για τις εξελίξεις...

Προτείνουμε...