Άργος: Κάδοι ανακύκλωσης ή απλοί κάδοι για σκουπίδια;

Ο δημότης, οικονομολόγος – λογιστής κ. Παναγιώτης Γιαννούσης, κάνει την ακόλουθη ερώτηση προς τον δήμαρχο Άργους – Μυκηνών κ. Δημήτρη Καμπόσο:

«Κύριε Καμπόσο, οι κάδοι ανακύκλωσης στα τρία γνωστά σημεία λειτουργούν ως κάδοι αποκομιδής ανακυκλώσιμων απορριμμάτων ή ως απλοί κάδοι αποκομιδής σκουπιδιών»;

Αναμένοντας (όπως ο κ. Γιαννούσης, και εμείς) την απάντηση του δημάρχου ή κάποιου άλλου υπεύθυνου από τον Δήμο, να επισημάνουμε ότι:

Τους τελευταίους μήνες σε τρία σημεία στο κέντρο του Άργους έχουν τοποθετηθεί συστήματα διαβαθμισμένης συμπίεσης απορριμμάτων.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 238.080 ευρώ σε συγχρηματοδότηση από το «Πράσινο Ταμείο» (80%) και το Δήμο Άργους – Μυκηνών (20%).

Σε καθένα από τα τρία σημεία υπάρχουν δύο κάδοι, ένας για τα απλά οικιακά απορρίμματα και ένας για τα ανακυκλώσιμα. Στον κάδο των «ανακυκλώσιμων» πάντως δεν αναγράφονται κάποιες λεπτομέρειες. Αν δηλαδή δέχεται χαρτί, μπουκάλια, πλαστικές συσκευασίες. Λογικά, μπορεί κάποιος να ρίξει οτιδήποτε θεωρείται ανακυκλώσιμο.

Μέχρι τώρα, ο Δήμος Άργους – Μυκηνών δεν έχει αναφερθεί στους κάδους, ενημερώνοντας τους πολίτες για την ύπαρξή τους, για τον τρόπο λειτουργίας τους, για το πού μεταφέρονται τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα, καθώς σε κανένα άλλο σημείο στο Δήμο δεν υπάρχουν κάδοι για ανακύκλωση.

Παρόλα αυτά, οι κάδοι λειτουργούν κανονικά. Όταν κάποιος πχ ανοίγει τον κάδο για τα ανακυκλώσιμα, ακούγεται ηχογραφημένο μήνυμα πως επιτρέπεται η ρίψη μόνο ανακυκλώσιμων απορριμμάτων.

Υπενθυμίζουμε τέλος, πως ο Δήμος Άργους – Μυκηνών είναι από τους ελάχιστους δήμους πανελληνίως που όλα τα προηγούμενα χρόνια η ετήσια ανακύκλωση είναι εντελώς μηδενική…

 

 

Πρόσφατα σχόλια