Επίσκεψη Μενδώνη στο Μπούρτζι – Βλέπει θετικά το αίτημα για επιστροφή της λαιμητόμου

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε το πρωί του Σαββάτου το Ναύπλιο. Κατά την επίσκεψή της περιηγήθηκε από το δήμαρχο Δ. Κωστούρο και τον βουλευτή Ι. Ανδριανό στο Μπούρτζι και παρακολούθησε την πρόοδο των έργων τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος μαζί με την υπουργό Λίνα Μενδώνη, τον βουλευτή Γιάννη Ανδριανό, τον λιμενάρχη Ναυπλίου Παναγιώτη Κοντό, τους αντιδημάρχους Κώστα Ρούτουλα και Παναγιώτη Λέντζο, την πρόεδρο του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. Μαρία Ράλλη, τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΝ Γιώργο Καχριμάνη, τη δημοτική σύμβουλο εντεταλμένη σε θέματα τουρισμού Νάντια Αναστασίου, μετέβησαν στο επιθαλάσσιο κάστρο του Ναυπλίου, το Μπούρτζι και ενημερώθηκαν για την πρόοδο των έργων όπου βρίσκονται σε εξέλιξη, από την προϊσταμένη της εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας Άλκηστις Παπαδημητρίου.

Η υπουργός έδειξε ενδιαφέρον σχετικά με το αίτημα του Ναυπλίου για επιστροφή της εμβληματικής λαιμητόμου στην πόλη, για εκθεσιακούς σκοπούς. Ως γνωστόν, αυτή τη στιγμή η λαιμητόμος, η οποία χρησιμοποιήθηκε από την εποχή του Όθωνα και για πολλές δεκαετίες από τους δήμιους του Ναυπλίου, βρίσκεται στο (κλειστό για το κοινό) Εγκληματολογικό Μουσείο, στην Αθήνα.

Κατά την επιστροφή από την καστρονησίδα η κα Μενδώνη μεταξύ άλλων τόνισε πως «το έργο θα πρέπει να τελειώσει στις 31 Μαρτίου του 2021 χωρίς άλλη καθυστέρηση και θα τελειώσει» ενώ ανέφερε πως «ήδη η δημοτική αρχή επιλύει τα προβλήματα της ύδρευσης και της αποχέτευσης» και πως η ίδια θα πραγματοποιήσει επαφή με την ΔΕΗ ώστε να επιλυθεί άμεσα και το θέμα με την ηλεκτροδότηση.

Ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος αφού ευχαρίστησε την υπουργό κα Μενδώνη αλλά και τον Βουλευτή κο Ανδριανό για το πραγματικό ενδιαφέρον τόνισε:

«Πήγαμε στο Μπούρτζι να δούμε πως προχωράει το έργο που βρίσκεται υπό την ευθύνη της εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας και της κας Παπαδημητρίου, είδαμε μέχρι που έχει φτάσει, έχει γίνει μία εξαιρετική δουλειά, είναι αυτό που πάντα θέλαμε, να δοθεί μία προστιθέμενη αξία στην πόλη του Ναυπλίου μέσα από το εμβληματικό αυτό μνημείο και θεωρώ με την καθοδήγηση της κας Υπουργού και την βοήθεια όλων, το έργο θα σεβαστεί τα νέα χρονοδιαγράμματά του, έτσι ώστε το 2021 να έχουμε το μνημείο έτσι όπως το θέλουμε.

Ο Δήμος σε ότι αφορά τις υποδομές θα είναι έτοιμος για να μπορεί να παρέχει τα δίκτυα τα οποία έχει ανάγκη το έργο.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα και τον κο Ανδριανό αλλά και την κα Υπουργό γιατί άκουσαν όλα τα θέματα τα οποία έχουμε και που θα τα δούμε στο εγγύς μέλλον να παίρνουν σάρκα και οστά. Είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο, υπάρχει αισιοδοξία και αυτό που την αισιοδοξία μπορεί να την κάνει πράξη είναι η σκληρή δουλειά».

 

Πρόσφατα σχόλια