Δεύτερη νύχτα μάχης με τις φλόγες στην Κορινθία αλλά και αισιόδοξα μηνύματα…

Δύσκολη η κατάσταση, για δεύτερη νύχτα, στο μέτωπο της μάχης με τις φλόγες στην Κορινθια, ωστόσο τα τελευταία μηνύματα από τις αρμοδιες Αρχές επιτρέπουν αισιοδοξία.

Πλέον δεν υπάρχει αρραγές πύρινο μέτωπο στα σημεία των αναζωπυρώσεων, οι άνεμοι έχουν πέσει πολύ και αυτό έχει βοηθήσει πολύ και σε αρκετά σημεία οι φλόγες έχουν πέσει σε ήδη καμένη έκταση.

Στον Άγιο Ιωάννη μπορεί να χαρακτηριστεί ακόμα και σε ύφεση, σε άλλα σημεία όμως και ειδικά στα πιο δυσπρόσιτα υπάρχουν ακόμα ενεργές εστίες, που εγκυμονούν κινδύνους αν υπάρξει εφησυχασμός.

Η πρόθεση είναι οι ισχυρότατες επίγειες δυνάμεις που στην πλειοψηφία τους έχουν ανανεωθεί με άλλο πιο ξεκούραστο προσωπικό, όπως έγινε και χθες το βράδυ, να προσεγγίσουν τα σημεία αυτά, να επιχειρήσουν τα πεζοπόρα τμήματα και με το πρώτο φως της ημέρας να ξεκινήσουν και πάλι οι ρίψεις νερού από αέρος με μεγάλες ενισχύσεις από εναέρια μέσα.

Δυστυχώς από χθες έως σήμερα, αρκετά σπίτια σε διάφορους οικισμούς, όπως στα Αθίκια, στο Αλαμάνο και στο Γαλατάκι υπέστησαν ζημιές, με την καταγραφή να βρίσκεται σε εξέλιξη, από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στις 4 το απόγευμα εκκενώθηκε και έβδομος κατά σειρά οικισμός, αυτή την φορά στην Ντράσσα κοντά στο Γαλατάκι, όπου οι φλόγες έφτασαν στα πρώτα σπίτια του οικισμού και ευτυχώς κατάφερε να αποτρέψει η Πυροσβεστική εκεί νέες καταστροφές. Οι κάτοικοι εγκαίρως και με ασφάλεια μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο όπως και οι μοναχοί της Ιεράς Μονής Αγίου Θεράποντος στην ίδια περιοχή, που επίσης εκκενώθηκε. Αργότερα χρειάστηκε να γίνει προληπτική εκκένωση και στην κατασκήνωση “Ράντζο”.

Σημειώνεται ότι αναφορές για εκκένωση του Σοφικού διαψεύδονται κάθετα από την Πυροσβεστική και την Πολιτική Προστασία.

Από την Περιφέρεια έγινε αίτημα στην Πολιτική Προστασία να χαρακτηριστεί η Ανατολική Κορινθία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και σύμφωνα με πληροφορίες, όπως και σε κάθε ανάλογη περίπτωση, αυτό θα συμβεί, αλλά η κήρυξη θα αφορά όχι ολόκληρη την Ανατολική Κορινθία αλλά τις πληγείσες περιοχές.

Στο σημείο επιχειρούν 268 πυροσβέστες με 61 οχήματα, 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το Μ.Ε.Τ.Π.Ε., πλήθος από εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 72 δασικές πυρκαγιές. Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα και στο αρχικό τους στάδιο.

Εξίσου επικίνδυνη παραμένει και η Παρασκευή για κίνδυνο πυρκαγιάς

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και για την Παρασκευή, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, με κατηγορία κινδύνου 4 για τις Περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτία, Εύβοια), Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα) και Βόρειου Αιγαίου (Λέσβος).

 

 

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία σχόλια

Ζητούνται συντηρητές για οχήματα πετρελαίου για έργα ΔΕΔΔΗΕ στην περιοχή Ναυπλίου

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΤΕΣ ΓΙΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΜΙΚΡΑ-ΜΕΓΑΛΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΔΕΔΔΗΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΣΤΟ [email protected]

Από τεχνική εταιρεία ζητείται προσωπικό για έργα ΔΕΔΔΗΕ στην περιοχή Άργους

1) ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΣΚΑΠΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ (JCB, ΤΣΑΠΑΚΙ, ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ) ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΔΕΔΔΗΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΑΡΓΟΥΣ. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΣΤΟ...

Οι Άγιοι Θεόδωροι και το σπίτι του Θ. Κολοκοτρώνη στο Ναύπλιο (μια πρόταση του Χρ. Πιτερού)

Φωτογραφία από τη δεκαετία του 1950 με το σπίτι του Κολοκοτρώνη και τους Αγίους Θεοδώρους Το Ναύπλιο, η πρώτη πρωτεύουσα της Ελευθερίας και της πατρίδας...

Μαθήματα πολυμερικού πηλού για αρχάριους στο Cοlour’s Spot, στο Ναύπλιο

Μαθήματα πολυμερικού πηλού για αρχάριους ξεκινούν τον Οκτώβριο στο Colour's Spot στο Ναύπλιο (Αντωνοπούλων 6). Ο πολυμερής πηλός είναι ένα αγαπημένο υλικό ερασιτεχνών, επαγγελματιών αλλά...

Πρόσφατα θέματα

Πρόσφατα θέματα

Ο Γιάννης Γκιόλας στα αποκαλυπτήρια της προτομής του Αντώνη Μήτσα στην Ερμιόνη

Σε πανηγυρική τελετή έγιναν την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στην...

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του συνταγματάρχη και βουλευτή Αντώνη Μήτσα στην Ερμιόνη

Με επισημότητα και μέσα σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε στην...

Διήμερο εκδηλώσεων στο Ναύπλιο για τη Μικρασιατική Καταστροφή

Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ τιμώντας την επέτειο...

Κύπρος: Εντυπωσίασε η ταινία του ΕΠΑΛ Άργους για τον «Άγνωστο Σωτήρα»

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου...

Ζητούνται συντηρητές για οχήματα πετρελαίου για έργα ΔΕΔΔΗΕ στην περιοχή Ναυπλίου

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΤΕΣ ΓΙΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΜΙΚΡΑ-ΜΕΓΑΛΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑ...

Προτείνουμε...