Ελλάδα-Κόσμος

Η Κυβέρνηση βάζει τους ιδιώτες γιατρούς από την “κυρία είσοδο” του ΕΣΥ

Ανακοίνωση του Δικτύου Αυτόνομων Σχημάτων Υγείας (Αυτόνομο Ριζοσπαστικό Μέτωπο Αγώνα)

Για άλλη μια φορά, η Κυβέρνηση της ΝΔ αποκαλύπτει το πραγματικό πρόγραμμά της για τα Νοσοκομεία και τους εργαζόμενους στην Υγεία.

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των πρόθυμων ΜΜΕ (μην πάνε τσάμπα τόσα εκατομμύρια..) να μας πείσουν ότι ο κ. Μητσοτάκης, μετά την Πανδημία και το καθοριστικό ρόλο που έπαιξαν οι Δημόσιες Δομές Υγείας και κυρίως τα Νοσοκομεία, εγκατέλειψε τις νεοφιλελεύθερες απόψεις του για την Υγεία και έγινε ένθερμος υποστηρικτής ενός Ισχυρού Δημόσιου Συστήματος Υγείας, έρχονται οι αποφάσεις της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας να μας επαναφέρουν στην “Πολιτική Πραγματικότητα” των ιδιωτικοποιήσεων και της συρρίκνωσης του ΕΣΥ και της αλλαγής των εργασιακών σχέσεων.

Αφού μέχρι σήμερα, 12 μήνες μετά, από τη μια δεν έχει εγκρίνει και προκηρύξει ΟΥΤΕ ΜΙΑ (!!) μόνιμη θέση με δικές της ΠΥΣ, και από την άλλη, κάνει το “τσάμπα μάγκα” με την κληρονομιά που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ (940 θέσεις γιατρών) και καθυστερεί “ύποπτα” τις 1.300 θέσεις λοιπού προσωπικού, προχώρησε με μια ΥΑ στην επίσημη Είσοδο των Ιδιωτών Γιατρών στο ΕΣΥ!

Με απόφαση του κ. Κοντοζαμάνη κατανέμονται 365 Θέσεις Ιδιωτών Γιατρών στις ΥΠΕ και τα Νοσοκομεία, για 2+2 μήνες. Για πρώτη φορά, με κεντρικό σχεδιασμό και ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ της Κυβέρνησης της ΝΔ οι Ιδιώτες Γιατροί θα παρέχουν υπηρεσίες σε Δημόσιες Δομές και Νοσοκομεία.

Μετά τη κατάργηση και μη ανανέωση του Θεσμικού πλαισίου για τις Ατομικές Συμβάσεις, η Κυβέρνηση επεκτείνει και στη Ιατρική Υπηρεσία την Ιδιωτικοποίηση παρεχόμενων υπηρεσιών, με ιδιαίτερα ευνοϊκές ρυθμίσεις εις βάρος μάλιστα των ήδη υπηρετούντων Ιατρών του ΕΣΥ. Για το χρόνο που θα προσφέρουν Υπηρεσίες θα αμείβονται με 2.000 € τον μήνα!

Η απόφαση της Κυβέρνησης είναι το πρώτο και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ βήμα για τη σταδιακή ένταξη Ιδιωτών Γιατρών στη λειτουργία των Δομών Υγείας. Σχέδιο που “υποστηρίζεται” δομικά από το περιορισμό των Μόνιμων Προσλήψεων που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Απέναντι στη ΞΕΚΑΘΑΡΗ απόφαση της Κυβέρνησης να δρομολογήσει και να καθιερώσει τη παρουσία Ιδιωτών Γιατρών στα Νοσοκομεία, με το πρόσχημα της Πανδημίας, να αποτελεί το “τυράκι” στη φάκα των Ιδιωτικοποιήσεων και της αλλαγής του μοντέλου της Μόνιμης Εργασιακής σχέσης στο ΕΣΥ, ποια θέση πήρε η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ; (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ)

Κατάγγειλε την απόφαση της Κυβέρνησης της ΝΔ;

Όχι, εξάλλου από τότε που είναι Κυβέρνηση η Ν Δ η λέξη καταγγελία δεν υπάρχει ούτε σε μια (1)!! ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

Η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ εξάντλησε την αγωνιστική της παρέμβαση, ανακοινώνοντας ότι ΔΙΑΦΩΝΕΙ (!!) με την απόφαση της Κυβέρνησης της Ν Δ.

Τόσο απλά. Ούτε καταγγελίες, ούτε διαμαρτυρίες έστω για τα μάτια του κόσμου. Δεν τολμά να ζητήσει ούτε την ΑΜΕΣΗ απόσυρση της ΥΑ

Ας φανταστούμε τι θα έγραφε και τι “ακτιβισμούς” θα διοργάνωνε η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ εάν κάτι τέτοιο ( απλό σενάριο φαντασίας) γινόταν επί ΣΥΡΙΖΑ.

Μόνιμο αντίσκηνο θα έστηνε ο Πρόεδρος έξω από το Υπουργείο…

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργείο Υγείας, μετά τη διατύπωση της ΔΙΑΦΩΝΊΑΣ από τη πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ, έχει τρομοκρατηθεί και σκοπεύει, φοβούμενο τις μαζικές αντιδράσεις που θα προκαλέσει η αγωνιστική ΔΙΑΦΩΝΊΑ  της ΠΟΕΔΗΝ, να αποσύρει τη σχετική Υπουργική Απόφαση. Άλλη μια μεγάλη επιτυχία της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ βρίσκεται σε εξέλιξη….

 

Υ. Γ: Με τροπολογία, το Υπουργείο Υγείας, σχεδιάζει να μετακινήσει προσωπικό από τα Νοσοκομεία και τα Κ. Υ για να στελεχώσει τις μονάδες του ΕΟΔΥ.

Τελικά που πήγαν οι 5500 προσλήψεις που υποστηρίζει ότι έκανε η Κυβέρνηση;

Και εάν υπάρχουν ανάγκες, γιατί δεν κάνει προσλήψεις, αντί για μετακινήσεις;

Άραγε θα τολμήσει η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ να ζητήσει την απόσυρση της τροπολογίας;

 

Share
Από τα
argolika.gr

Πρόσφατα

17 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν – Κάποια γεγονότα σαν σήμερα

17 Μαΐου: γεγονότα σαν σήμερα Eικόνες: Έλληνες στρατιώτες στη Μάχη του Σκρα, η πρώτη πτήση…

9 ώρες πριν

Εαρινό ανάγνωσμα για την άνοιξη που δεν θα έρθει από μόνη της… (του Γιώργου Πινάτση)

Εαρινό ανάγνωσμα για την άνοιξη που δεν θα έρθει από μόνη της…  Γράφει ο Γιώργος…

13 ώρες πριν

Ελληνίδα έμπειρη με γνώσεις νοσηλευτικής αναλαμβάνει τη φύλαξη ηλικιωμένων

Ελληνίδα έμπειρη με γνώσεις νοσηλευτικής αναλαμβάνει φύλαξη ηλικιωμένων στις περιοχές Άργους, Ναυπλίου και των γύρω…

13 ώρες πριν

2η θέση στην Ελλάδα στο ποδόσφαιρο για τις μαθήτριες του ΓΕΛ “Αυτενεργώ” Αργολίδας

2η θέση στην Ελλάδα στο ποδόσφαιρο για τις μαθήτριες του ΓΕΛ "Αυτενεργώ" Αργολίδας Οι δύο…

14 ώρες πριν

Εγκαίνια του ναού του Αγίου Παϊσίου στο Ναύπλιο

Εγκαίνια του ναού του Αγίου Παϊσίου στο Ναύπλιο Από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του ιερού ναού…

15 ώρες πριν

Εκδήλωση του ΚΚΕ Αργολίδας για το ζήτημα της ύδρευσης-άρδευσης

Εκδήλωση του ΚΚΕ Αργολίδας για το ζήτημα της ύδρευσης-άρδευσης Η Τομεακή Επιτροπή Αργολίδας του ΚΚΕ…

15 ώρες πριν