Φωτιά στην Κορινθία: Εκτός ελέγχου η κατάσταση, συνολικά έχουν εκκενωθεί 7 οικισμοί

Εκτός ελέγχου για δεύτερη μέρα είναι η φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας. Οι αναζωπυρώσεις στην περιοχή συνεχίζονται και οι πυροσβεστικές δυνάμεις είναι αντιμέτωπες με πολλές διάσπαρτες ενεργές εστίες.

Η φωτιά έχει ξεφύγει λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν από το μεσημέρι της Πέμπτης στην περιοχή. Μάλιστα, η Πυροσβεστική αναγκάστηκε να εκκενώσει έναν ακόμα οικισμό -τον έβδομο- με όνομα Ντράσσα, ενώ για προληπτικούς λόγους οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης Ranch στο Σοφικό αποφάσισαν να την εκκενώσουν. Τα παιδιά μεταφέρονται με λεωφορεία στο 1ο δημοτικό σχολείο Κορίνθου.

Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι και πάλι ισχυροί και οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν την μεγάλη επιχείρηση προκειμένου να οριοθετήσουν και να θέσουν υπό έλεγχο τις φλόγες.

Ήδη έχουν φτάσει αναφορές για ζημιές σε σπίτια στα Αθίκια και στο Αλαμάνο, ενώ ένα πυροσβεστικό όχημα παραδόθηκε στις φλόγες, ευτυχώς δίχως να τραυματιστούν πυροσβέστες. Η έως τώρα εικόνα που έχουν οι Αρχές είναι τουλάχιστον 2-3 σπίτια έχουν περιμετρικές ζημιές, σαφή εικόνα θα έχουν όμως μόνο όταν ελεγχθεί το μέτωπο και μπορέσει να γίνει καταγραφή εντός της καμένης έκτασης.

Αυτή την στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο Γαλατάκι, στον Άγιο Ιωάννη και στο Αλαμάνο, με συνεχείς αναζωπυρώσεις, παρότι σε γενικές γραμμές, το πύρινο μέτωπο εμφανίζει καλύτερη εικόνα από χθες, ενώ στην περιοχή έχουν ενισχυθεί ελαφρώς οι άνεμοι σε σχέση με τη νύχτα.

Στο σημείο επιχειρούν πλέον 236 πυροσβέστες με 54 οχήματα, 4 ελικόπτερα και 8 αεροσκάφη, ενώ συνδράμουν εθελοντές, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Λόγω της πυρκαγιάς, διενεργείται από χθες εκτροπή της κυκλοφορίας από την Τροχαία, επί της Εθνικής Οδού Ισθμού-Αρχαίας Επιδαύρου, από το ύψος του κόμβου Επιδαύρου και στο ρεύμα προς Επίδαυρο.

 

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία σχόλια

ΜΟΡΕΑΣ: Ολιγόλεπτες διακοπές κυκλοφορίας στην περιοχή του κόμβου Αρχαίας Νεμέας

Βάσει της σχετικής Απόφασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας, λόγω εκτέλεσης εργασιών ενσυρμάτωσης πυλώνων εναέριας γραμμής μεταφοράς 400 KV από τον ΑΔΜΗΕ, από την Πέμπτη...

Δήμος Άργους-Μυκηνών: Επούλωση λάκκων, επισκευή τοπικών φθορών του οδοστρώματος

Δελτίο τύπου από τον Δήμο Άργους-Μυκηνών Συνεχίζεται η υλοποίηση του τεχνικού προγράμματος του Δήμου Άργους Μυκηνών για την αντιμετώπιση προβλημάτων ασφάλειας του οδοστρώματος όπως, επούλωση...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Ναύπλιο και Τολό το σαββατοκύριακο λόγω τριάθλου

Από το Δήμο Ναυπλιέων ανακοινώνονται έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις διακοπής της κυκλοφορίας πάσης φύσεως οχημάτων καθώς και ειδικότερα την προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων...

Τα παιδικά χρόνια του Νίκου Καρούζου στο «Θανάσιμο Ανάπλι»…

Ο Νίκος Καρούζος (17 Ιουλίου 1926 - 28 Σεπτεμβρίου 1990) είναι αναμφισβήτητα ο κορυφαίος λογοτέχνης που γέννησε η Αργολίδα, για πολλούς ο μεγαλύτερος νεοέλληνας...

Πρόσφατα θέματα

Πρόσφατα θέματα

ΜΟΡΕΑΣ: Ολιγόλεπτες διακοπές κυκλοφορίας στην περιοχή του κόμβου Αρχαίας Νεμέας

Βάσει της σχετικής Απόφασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας, λόγω...

Συνεργασία Περιφέρειας και Αρχαιολογίας για έρευνες στο δρόμο Αρχ. Νεμέα-Δερβενάκια-Μυκήνες

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας υπέγραψε την Τρίτη 27...

Δήμος Άργους-Μυκηνών: Επούλωση λάκκων, επισκευή τοπικών φθορών του οδοστρώματος

Δελτίο τύπου από τον Δήμο Άργους-Μυκηνών Συνεχίζεται η υλοποίηση του...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Ναύπλιο και Τολό το σαββατοκύριακο λόγω τριάθλου

Από το Δήμο Ναυπλιέων ανακοινώνονται έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις διακοπής...

Διακοπή υδροδότησης την Πέμπτη σε τέσσερα χωριά του Ναυπλίου

Από τη Δ.Ε.Υ.Α.Ν. ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου...

Δωρεάν μαθήματα φωτογραφίας στους δημότες του Δήμου Ναυπλιέων

Η φωτογραφία είναι κοινωνική δημιουργία, έκφραση της εποχής, των...

Εξαγωγική εταιρεία ζητά προσωπικό για Σκαφιδάκι, Τίρυνθα

Η εξαγωγική εταιρεία "Σούρσος ΑΕ" ζητάει εργάτες (άντρες) για...

Προτείνουμε...