Φωτιά στην Κορινθία: Εκτός ελέγχου η κατάσταση, συνολικά έχουν εκκενωθεί 7 οικισμοί

Εκτός ελέγχου για δεύτερη μέρα είναι η φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας. Οι αναζωπυρώσεις στην περιοχή συνεχίζονται και οι πυροσβεστικές δυνάμεις είναι αντιμέτωπες με πολλές διάσπαρτες ενεργές εστίες.

Η φωτιά έχει ξεφύγει λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν από το μεσημέρι της Πέμπτης στην περιοχή. Μάλιστα, η Πυροσβεστική αναγκάστηκε να εκκενώσει έναν ακόμα οικισμό -τον έβδομο- με όνομα Ντράσσα, ενώ για προληπτικούς λόγους οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης Ranch στο Σοφικό αποφάσισαν να την εκκενώσουν. Τα παιδιά μεταφέρονται με λεωφορεία στο 1ο δημοτικό σχολείο Κορίνθου.

Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι και πάλι ισχυροί και οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν την μεγάλη επιχείρηση προκειμένου να οριοθετήσουν και να θέσουν υπό έλεγχο τις φλόγες.

Ήδη έχουν φτάσει αναφορές για ζημιές σε σπίτια στα Αθίκια και στο Αλαμάνο, ενώ ένα πυροσβεστικό όχημα παραδόθηκε στις φλόγες, ευτυχώς δίχως να τραυματιστούν πυροσβέστες. Η έως τώρα εικόνα που έχουν οι Αρχές είναι τουλάχιστον 2-3 σπίτια έχουν περιμετρικές ζημιές, σαφή εικόνα θα έχουν όμως μόνο όταν ελεγχθεί το μέτωπο και μπορέσει να γίνει καταγραφή εντός της καμένης έκτασης.

Αυτή την στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο Γαλατάκι, στον Άγιο Ιωάννη και στο Αλαμάνο, με συνεχείς αναζωπυρώσεις, παρότι σε γενικές γραμμές, το πύρινο μέτωπο εμφανίζει καλύτερη εικόνα από χθες, ενώ στην περιοχή έχουν ενισχυθεί ελαφρώς οι άνεμοι σε σχέση με τη νύχτα.

Στο σημείο επιχειρούν πλέον 236 πυροσβέστες με 54 οχήματα, 4 ελικόπτερα και 8 αεροσκάφη, ενώ συνδράμουν εθελοντές, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Λόγω της πυρκαγιάς, διενεργείται από χθες εκτροπή της κυκλοφορίας από την Τροχαία, επί της Εθνικής Οδού Ισθμού-Αρχαίας Επιδαύρου, από το ύψος του κόμβου Επιδαύρου και στο ρεύμα προς Επίδαυρο.

 

 

Πρόσφατα σχόλια