Η Κυβέρνηση βάζει τους ιδιώτες γιατρούς από την “κυρία είσοδο” του ΕΣΥ

Ανακοίνωση του Δικτύου Αυτόνομων Σχημάτων Υγείας (Αυτόνομο Ριζοσπαστικό Μέτωπο Αγώνα)

Για άλλη μια φορά, η Κυβέρνηση της ΝΔ αποκαλύπτει το πραγματικό πρόγραμμά της για τα Νοσοκομεία και τους εργαζόμενους στην Υγεία.

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των πρόθυμων ΜΜΕ (μην πάνε τσάμπα τόσα εκατομμύρια..) να μας πείσουν ότι ο κ. Μητσοτάκης, μετά την Πανδημία και το καθοριστικό ρόλο που έπαιξαν οι Δημόσιες Δομές Υγείας και κυρίως τα Νοσοκομεία, εγκατέλειψε τις νεοφιλελεύθερες απόψεις του για την Υγεία και έγινε ένθερμος υποστηρικτής ενός Ισχυρού Δημόσιου Συστήματος Υγείας, έρχονται οι αποφάσεις της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας να μας επαναφέρουν στην “Πολιτική Πραγματικότητα” των ιδιωτικοποιήσεων και της συρρίκνωσης του ΕΣΥ και της αλλαγής των εργασιακών σχέσεων.

Αφού μέχρι σήμερα, 12 μήνες μετά, από τη μια δεν έχει εγκρίνει και προκηρύξει ΟΥΤΕ ΜΙΑ (!!) μόνιμη θέση με δικές της ΠΥΣ, και από την άλλη, κάνει το “τσάμπα μάγκα” με την κληρονομιά που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ (940 θέσεις γιατρών) και καθυστερεί “ύποπτα” τις 1.300 θέσεις λοιπού προσωπικού, προχώρησε με μια ΥΑ στην επίσημη Είσοδο των Ιδιωτών Γιατρών στο ΕΣΥ!

Με απόφαση του κ. Κοντοζαμάνη κατανέμονται 365 Θέσεις Ιδιωτών Γιατρών στις ΥΠΕ και τα Νοσοκομεία, για 2+2 μήνες. Για πρώτη φορά, με κεντρικό σχεδιασμό και ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ της Κυβέρνησης της ΝΔ οι Ιδιώτες Γιατροί θα παρέχουν υπηρεσίες σε Δημόσιες Δομές και Νοσοκομεία.

Μετά τη κατάργηση και μη ανανέωση του Θεσμικού πλαισίου για τις Ατομικές Συμβάσεις, η Κυβέρνηση επεκτείνει και στη Ιατρική Υπηρεσία την Ιδιωτικοποίηση παρεχόμενων υπηρεσιών, με ιδιαίτερα ευνοϊκές ρυθμίσεις εις βάρος μάλιστα των ήδη υπηρετούντων Ιατρών του ΕΣΥ. Για το χρόνο που θα προσφέρουν Υπηρεσίες θα αμείβονται με 2.000 € τον μήνα!

Η απόφαση της Κυβέρνησης είναι το πρώτο και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ βήμα για τη σταδιακή ένταξη Ιδιωτών Γιατρών στη λειτουργία των Δομών Υγείας. Σχέδιο που “υποστηρίζεται” δομικά από το περιορισμό των Μόνιμων Προσλήψεων που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Απέναντι στη ΞΕΚΑΘΑΡΗ απόφαση της Κυβέρνησης να δρομολογήσει και να καθιερώσει τη παρουσία Ιδιωτών Γιατρών στα Νοσοκομεία, με το πρόσχημα της Πανδημίας, να αποτελεί το “τυράκι” στη φάκα των Ιδιωτικοποιήσεων και της αλλαγής του μοντέλου της Μόνιμης Εργασιακής σχέσης στο ΕΣΥ, ποια θέση πήρε η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ; (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ)

Κατάγγειλε την απόφαση της Κυβέρνησης της ΝΔ;

Όχι, εξάλλου από τότε που είναι Κυβέρνηση η Ν Δ η λέξη καταγγελία δεν υπάρχει ούτε σε μια (1)!! ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

Η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ εξάντλησε την αγωνιστική της παρέμβαση, ανακοινώνοντας ότι ΔΙΑΦΩΝΕΙ (!!) με την απόφαση της Κυβέρνησης της Ν Δ.

Τόσο απλά. Ούτε καταγγελίες, ούτε διαμαρτυρίες έστω για τα μάτια του κόσμου. Δεν τολμά να ζητήσει ούτε την ΑΜΕΣΗ απόσυρση της ΥΑ

Ας φανταστούμε τι θα έγραφε και τι “ακτιβισμούς” θα διοργάνωνε η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ εάν κάτι τέτοιο ( απλό σενάριο φαντασίας) γινόταν επί ΣΥΡΙΖΑ.

Μόνιμο αντίσκηνο θα έστηνε ο Πρόεδρος έξω από το Υπουργείο…

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργείο Υγείας, μετά τη διατύπωση της ΔΙΑΦΩΝΊΑΣ από τη πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ, έχει τρομοκρατηθεί και σκοπεύει, φοβούμενο τις μαζικές αντιδράσεις που θα προκαλέσει η αγωνιστική ΔΙΑΦΩΝΊΑ  της ΠΟΕΔΗΝ, να αποσύρει τη σχετική Υπουργική Απόφαση. Άλλη μια μεγάλη επιτυχία της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ βρίσκεται σε εξέλιξη….

 

Υ. Γ: Με τροπολογία, το Υπουργείο Υγείας, σχεδιάζει να μετακινήσει προσωπικό από τα Νοσοκομεία και τα Κ. Υ για να στελεχώσει τις μονάδες του ΕΟΔΥ.

Τελικά που πήγαν οι 5500 προσλήψεις που υποστηρίζει ότι έκανε η Κυβέρνηση;

Και εάν υπάρχουν ανάγκες, γιατί δεν κάνει προσλήψεις, αντί για μετακινήσεις;

Άραγε θα τολμήσει η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ να ζητήσει την απόσυρση της τροπολογίας;

 

spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία σχόλια

Παρουσίαση συνεργατών από τον υποψήφιο δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Ορφανό

Σε εκδήλωση που θα γίνει το βράδυ της Δευτέρας 3 Οκτωβρίου σε ξενοδοχείο του Ναυπλίου, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ναυπλίου Δημήτρης Ορφανός θα...

Ανατροπή ΙΧ στο δρόμο Άργους-Ναυπλίου

Τροχαίο ατύχημα έγινε γύρω σρις 8.30 το πρωί του Σαββάτου 1η Οκτωβρίου, στο 3ο χιλιόμετρο του δρόμου Άργους-Ναυπλίου. Αυτοκίνητο μάρκας AUDI ξέφυγε από την πορεία...

1η Οκτώβρη 1944: Οι αντάρτες του ΕΛΑΣ και ο Άρης Βελουχιώτης στο Άργος (του Γ. Γιαννούση)

του Γιώργου Γιαννούση, οικονομολόγου-προέδρου της Αργολικής Αρχειακής Βιβλιοθήκης Ιστορίας & Πολιτισμού (Πρωτοδημοσιεύτηκε στην Αργολική Αρχειακή Βιβλιοθήκη Ιστορίας & Πολιτισμού) «Προκήρυξη προς το λαό του...

Το πρόγραμμα των επισκέψεων στην Αργολίδα του κλιμακίου της ΝΔ

Κλιμάκιο στελεχών της Νέας Δημοκρατίας θα επισκεφθεί τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου την Αργολίδα. Σε αυτό συμμετέχουν ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης...

Πρόσφατα θέματα

Πρόσφατα θέματα

Ανατροπή ΙΧ στο δρόμο Άργους-Ναυπλίου

Τροχαίο ατύχημα έγινε γύρω σρις 8.30 το πρωί του...

Πέθανε ο Σταμάτης Κόκοτας

Πέθανε τα ξημερώματα του Σαββάτου ο μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής...

1η Οκτώβρη 1944: Οι αντάρτες του ΕΛΑΣ και ο Άρης Βελουχιώτης στο Άργος (του Γ. Γιαννούση)

του Γιώργου Γιαννούση, οικονομολόγου-προέδρου της Αργολικής Αρχειακής Βιβλιοθήκης...

Το πρόγραμμα των επισκέψεων στην Αργολίδα του κλιμακίου της ΝΔ

Κλιμάκιο στελεχών της Νέας Δημοκρατίας θα επισκεφθεί τη Δευτέρα...

Αλλάζουν από 1η Οκτωβρίου οι ώρες κοινής ησυχίας – Τι απαγορεύεται

Αλλάζουν από το Σάββατο 1η Οκτωβρίου οι ώρες κοινής...

Στο Ναύπλιο το σαββατοκύριακο το 3ο Συνέδριο Φαρμακοποιών Περιφέρειας Πελοποννήσου

Με στόχο την ενημέρωση και προετοιμασία για τις εξελίξεις...

Προτείνουμε...