Επικίνδυνη για τους μαθητές η διάβαση στο ΓΕΛ Κρανιδίου – Απαιτείται άμεση παρέμβαση

Την επικινδυνότητα της διάβασης του Περιφερειακού Κρανιδίου προς το Γενικό Λύκειο επισημαίνει ο δημοτικός σύμβουλος Ερμιονίδας και επικεφαλής της παράταξης ΝΕΔΥΠΕΡ, Τάσος Τόκας.

Σε επιστολή προς τον δήμαρχο Γιάννη Γεωργόπουλο επισημαίνει:

Το τελευταίο διάστημα έγινα δέκτης επαναλαμβανόμενων παραπόνων και αιτημάτων κατοίκων και ιδίως γονέων των μαθητών του Γενικού Λυκείου Κρανιδίου, αφενός για την μέχρι σήμερα αδιαφορία των υπευθύνων και αφετέρου για την άμεση παρέμβαση που απαιτείται από τον Δήμο Ερμιονίδας ώστε να αρθεί άμεσα η επικινδυνότητα της διάβασης στον Περιφερειακό Κρανιδίου στην είσοδο προς το Σχολείο.

Σήμερα η συγκεκριμένη διάβαση βρίσκεται σε άθλια κατάσταση όσον αφορά την σήμανση (μικρές πινακίδες) και την ανύπαρκτη διαγράμμιση για τους πεζούς (τα παιδιά μας), η οποία δεν βοηθά την οδική συμπεριφορά των οδηγών και έτσι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για την σωματική ακεραιότητα των μαθητών ενόψει μάλιστα της νέας σχολικής χρονιάς.

Στο πλαίσιο αυτό πρέπει άμεσα να παρέμβουν οι υπηρεσίες του Δήμου Ερμιονίδας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και να δοθεί λύση σε ένα καίριο ζήτημα όπως αυτό της ασφάλειας των μαθητών.

Πρέπει επίσης να επισημανθεί ότι οι γονείς έθεσαν το θέμα του εθελοντή σχολικού τροχονόμου που προβλέπεται από την νομοθεσία μας μέσα από συγκεκριμένες διαδικασίες.

Συνοψίζοντας και για την επίλυση του κρίσιμου αυτού ζητήματος προτείνεται:

1) Απαραίτητη σήμανση ικανή να ενημερώνει τους οδηγούς πριν την διάβαση

2) Διαγράμμιση για πεζούς της περιφερειακής οδού στο ύψος της διάβασης

3) Τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη να αναβοσβήνει για την προειδοποίηση των οδηγών

4) Την υλοποίηση του θεσμού του Σχολικού Τροχονόμου ώστε να ρυθμίζεται η κυκλοφορία στο συγκεκριμένο σημείο. (παρ. 3 & 4 του άρθρου 45 του Ν. 2696/1999 -ΦΕΚ 57Α΄23-3-1999)

Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω πως η βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας των πεζών και ιδίως των μαθητών είναι δυνατόν να οδηγήσει σε αποφυγή των οδικών ατυχημάτων και των τραγικών συνεπειών τους και αυτό πρέπει να αφορά όλους μας και ιδίως όσους ασχολούμαστε με τα κοινά.

 

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία σχόλια

Ελπιδοχώρι: μια χαρούμενη νεανική νότα στο Μαλαντρένι

Από το Bella Ciao και το Kalashnjikov του Γκόραν Μπρέγκοβιτς μέχρι τα ελληνικά τραγούδια και τους χορούς, η βραδιά της 24-9-2022 γέμισε από μουσικές,...

Ο Φοίνικας Νέας Επιδαύρου κατέκτησε το Σούπερ Καπ Αργολίδας

Ο Φοίνικας Νέας Επιδαύρου ήταν ο νικητής στον τελικό του Σούπερ Καπ της ΕΠΣ Αργολίδας που έγινε το βράδυ του Σαββάτου στο ΔΑΚ Άργους....

Τι θα δείτε αν σκανάρετε με το κινητό τις αφίσες σε κάδους του Άργους και του Ναυπλίου…

Ήρθε στο  Άργος και το Ναύπλιο η νέας γενιάς αφίσα με το κοινωνικό μήνυμα «ΕΙΜΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙ». Η χάρτινη αφίσα προβάλλει, μ΄ ένα...

Τα φλαμίνγκο ξεκουράζονται, με φόντο το Μπούρτζι…

Δώδεκα πανέμορφα φλαμίνγκο βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες στον υδροβιότοπο Ναυπλίου-Νέας Κίου στην Αργολίδα. Τα αποδημητκά πτηνά μεταναστεύουν αυτή την περίοδο από την Ευρώπη σε πιο...

Πρόσφατα θέματα

Πρόσφατα θέματα

Ο Φοίνικας Νέας Επιδαύρου κατέκτησε το Σούπερ Καπ Αργολίδας

Ο Φοίνικας Νέας Επιδαύρου ήταν ο νικητής στον τελικό...

Καθαρισμός από την Π.Ε. Αργολίδας στο δρόμο Πλατάνι-Σκοτεινή-Φρουσιούνα

Στον καθαρισμό του επαρχιακού οδικού δικτύου της ορεινής Αργολίδας...

Α. Πουλάς: Να αναβαθμιστεί το Α’ Λιμενικό Τμήμα Πορτοχελίου

Την αναβάθμιση του Α’ Λιμενικού Τμήματος Πορτοχελίου  ζητά ο...

Προτείνουμε...