«Σε σωματική και ψυχική εξόντωση έχει οδηγηθεί ο κλάδος των λογιστών- φοροτεχνικών»

Οι Λογιστές – Φοροτεχνικοί, αντιμετωπίζουν σωρεία προβλημάτων και εμποδίων από την ίδια την πολιτεία. Οι ασφυκτικές προθεσμίες, οι ασάφειες, οι συνεχείς τροποποιήσεις, οι ερμηνευτικές εγκύκλιοι και οι τεχνικές αδυναμίες των δεκάδων πλατφορμών, έχουν οδηγήσει έναν ολόκληρο κλάδο σε σωματική και ψυχική εξόντωση.

Αυτή είναι η θλιβερή πραγματικότητα για το συγκεκριμένο κλάδο, που παλεύει και αυτός με τα προβληματα της καθημερινότητας.

Μάλιστα το θέμα έχει φτάσει στη Βουλή μέσα απο Ερώτηση του Βουλευτή του ΜεΡΑ25 Γιώργου Λογιάδη, ο οποίος αναφέρει ότι:

«Σε συνέχεια της, από 22-6-2020 ερώτησής μας (Α.Π.7596) με θέμα «Επείγουσες διορθωτικές κινήσεις από την κυβέρνηση ζητούν οι λογιστές- φοροτεχνικοί» επανερχόμαστε με αφορμή την κοινή επιστολή του Περιφερειακού Τμήματος Ανατολικής Κρήτης Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, της Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ηρακλείου, του Συλλόγου Οικονομολόγων Ελευθέρων Επαγγελματιών Ηρακλείου, του Συλλόγου Λογιστών Μεσσαράς και του Συλλόγου Λογιστών Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Λασιθίου, που εκπροσωπούν 3.500 Λογιστές – Φοροτεχνικούς στην Ανατολική Κρήτη, όπου από κοινού εκφράζουν την αγανάκτηση ενός ολόκληρου κλάδου και διεκδικούν:

1. Παράταση των φορολογικών δηλώσεων κατ΄ ελάχιστο έως 15 Σεπτεμβρίου και καθορισμό ενός ρεαλιστικού χρονοδιαγράμματος για τις λοιπές υποβολές, που θα λαμβάνει υπόψη τις έκτακτες υποχρεώσεις που προέκυψαν το τελευταίο διάστημα.

2. Προώθηση Νομοθετικής Διάταξης που να προβλέπει ως «ανωτέρα βία» γεγονότα όπως ασθένεια, εγκυμοσύνη αλλά και θάνατο Λογιστή – Φοροτεχνικού, με παράταση του χρόνου υποβολής των δηλωτικών υποχρεώσεων των πελατών του ίση προς το χρόνο ασθενείας και αναρρωτικής αδείας. Η εν λόγω ρύθμιση θα ισχύει για το πελατολόγιο του Λογιστή που έχει δηλωθεί στο Taxis.

3. Δυνατότητα υποβολής διορθωτικών δηλώσεων για όλα τα μέτρα που αφορούν τον COVID-19, χωρίς πρόστιμα.

4. Για το διάστημα από 1/3/2020 έως 31/12/2020 τα πρόστιμα και για όλες τις δηλωτικές υποχρεώσεις να έχουν ενδεικτικό ποσό 1 ευρώ για λόγους ανωτέρας βίας (εφαρμογή της σχετικής διάταξης του αρ. 61 του ΚΦΔ – Ν. 4174/2013).

5. Έναρξη της λειτουργίας ηλεκτρονικής τήρησης των φορολογικών βιβλίων, μέσω της πλατφόρμας myData, από 1/1/2021, χωρίς υποχρέωση αναδρομικών διαβιβάσεων δεδομένων για το 2020.

6. Από μηδενική βάση το όριο της διάταξης του άρθρου 38 του Ν. 2873/2000 (50.000,00 ευρώ όπως ισχύει με την απόφαση Α.1123/2019) υποχρεωτικής υπογραφής δηλώσεων, βιβλίων και οικονομικών καταστάσεων.

7. Καθιέρωση ελάχιστου ενδεικτικού κόστους για το σύνολο των εργασιών που διεκπεραιώνουν οι Λογιστές – Φοροτεχνικοί.

Τέλος, ζητουν την έναρξη ενός ειλικρινούς – ανοικτού διαλόγου μεταξύ Οικονομικού Επιμελητηρίου, Συλλόγων Λογιστών και Πολιτείας με στόχο τον επαναπροσδιορισμό του ρόλου του Λογιστή – Φοροτεχνικού. Επίσης τονίζουν ότι η πολιτική ηγεσία πρέπει να κατανοήσει ότι η οικονομική και φορολογική πολιτική του Κράτους διεκπεραιώνεται μέσα από τις εργασίες του Λογιστή και ο σεβασμός στο έργο του είναι το ελάχιστο που απαιτείται».

Ο κ. Λογιάδης μάλιστα ρωτά τους αρμόδιους Υπουργούς ποιες ενέργειες θα γίνουν για να επιλυθεί σειρά ζητημάτων που δεν απασχολούν μόνο τους επαγγελματίες του κλάδου, αλλά και τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση προκειμένου να ικανοποιήσει τα ανωτέρω αιτήματα του κλάδου.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία σχόλια

Ζητούνται συντηρητές για οχήματα πετρελαίου για έργα ΔΕΔΔΗΕ στην περιοχή Ναυπλίου

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΤΕΣ ΓΙΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΜΙΚΡΑ-ΜΕΓΑΛΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΔΕΔΔΗΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΣΤΟ [email protected]

Από τεχνική εταιρεία ζητείται προσωπικό για έργα ΔΕΔΔΗΕ στην περιοχή Άργους

1) ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΣΚΑΠΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ (JCB, ΤΣΑΠΑΚΙ, ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ) ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΔΕΔΔΗΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΑΡΓΟΥΣ. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΣΤΟ...

Οι Άγιοι Θεόδωροι και το σπίτι του Θ. Κολοκοτρώνη στο Ναύπλιο (μια πρόταση του Χρ. Πιτερού)

Φωτογραφία από τη δεκαετία του 1950 με το σπίτι του Κολοκοτρώνη και τους Αγίους Θεοδώρους Το Ναύπλιο, η πρώτη πρωτεύουσα της Ελευθερίας και της πατρίδας...

Μαθήματα πολυμερικού πηλού για αρχάριους στο Cοlour’s Spot, στο Ναύπλιο

Μαθήματα πολυμερικού πηλού για αρχάριους ξεκινούν τον Οκτώβριο στο Colour's Spot στο Ναύπλιο (Αντωνοπούλων 6). Ο πολυμερής πηλός είναι ένα αγαπημένο υλικό ερασιτεχνών, επαγγελματιών αλλά...

Πρόσφατα θέματα

Πρόσφατα θέματα

Ο Γιάννης Γκιόλας στα αποκαλυπτήρια της προτομής του Αντώνη Μήτσα στην Ερμιόνη

Σε πανηγυρική τελετή έγιναν την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στην...

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του συνταγματάρχη και βουλευτή Αντώνη Μήτσα στην Ερμιόνη

Με επισημότητα και μέσα σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε στην...

Διήμερο εκδηλώσεων στο Ναύπλιο για τη Μικρασιατική Καταστροφή

Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ τιμώντας την επέτειο...

Κύπρος: Εντυπωσίασε η ταινία του ΕΠΑΛ Άργους για τον «Άγνωστο Σωτήρα»

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου...

Ζητούνται συντηρητές για οχήματα πετρελαίου για έργα ΔΕΔΔΗΕ στην περιοχή Ναυπλίου

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΤΕΣ ΓΙΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΜΙΚΡΑ-ΜΕΓΑΛΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑ...

Από τεχνική εταιρεία ζητείται προσωπικό για έργα ΔΕΔΔΗΕ στην περιοχή Άργους

1) ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΣΚΑΠΤΙΚΩΝ...

Προτείνουμε...