Ποια είναι τα αιτήματα των ελαιοπαραγωγών της Β. Κυνουρίας – Συνάντηση με Νίκα

Συνάντηση με εκπροσώπους της Επιτροπής Αγώνα αγροκτηνοτρόφων και ελαιοπαραγωγών Βόρειας Κυνουρίας είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, τη Δευτέρα 20 Ιουλίου, στην Τρίπολη.

Οι εκπρόσωποι της επιτροπής επέδωσαν στον περιφερειάρχη την ανακοίνωση που εξέδωσαν και του μετέφεραν τα αιτήματά τους, αναφορικά με την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος, ο οποίος έχει πληγεί και οικονομικά, τόσο λόγω έντονων καιρικών φαινομένων που προκαλούνται ως συνέπεια της κλιματικής αλλαγής, όσο και λόγω των μέτρων για την αποτροπή διάδοσης του κορονοϊού.

Oι ελαιοπαραγωγοί, αγροτοκτηνοτρόφοι της Βόρειας Κυνουρίας ζητούν:

  1. Άμεση κάλυψη στο πρόγραμμα δακοκτονίας όλων των ελαιοπαραγωγικών περιοχών του δήμου.
  2. Άμεση καταβολή αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ ώστε να καλυφθεί το χαμένο εισόδημα των αγροτών που προκλήθηκε στις πληγείσες περιοχές του δήμου από τον καύσωνα.
  3. Εγγυημένες κατώτερες τιμές στα προϊόντα τους που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν αξιοπρεπές εισόδημα για να μπορούμε να ζήσουμε στα χωριά μας και στα χωράφια μας και να ξανακαλλιεργήσουμε.
  4. Κρατική παρέμβαση ώστε να απορροφηθούν τα προϊόντα τους (λάδι και ελιές) που βρίσκονται αδιάθετα στις αποθήκες (στρατός, hot spot, νοσοκομεία, πολύτεκνοι, προγράμματα ΤΕΒΑ κλπ).
  5. Υποδομές για την κάλυψη των αναγκών τους (συντήρηση αγροτικών δρόμων και διάνοιξη καινούριων, αφορολόγητο πετρέλαιο και φτηνό αγροτικό ρεύμα).

Την ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα μπορείτε να δείτε εδώ.

Ακολουθεί συνέντευξη μελών της Επιτροπής Αγώνα ελαιοπαραγωγών Βόρειας Κυνουρίας:

 

Πρόσφατα σχόλια