H παρουσίαση στο Ναύπλιο του βιβλίου του Δημήτρη Στρατούλη με θέμα τη δωρεά οργάνων

Με μεγάλη επιτυχία, μεσα σ’ ένα αλληλέγγυο και συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα, με τήρηση όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων, έγινε την Κυριακή το βράδυ στο θεατράκι ΟΣΕ στο Ναύπλιο, η παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Στρατούλη «Όταν γεννιέσαι τρεις φορές, δωρεά οργάνων – δώρο ζωής”.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν οι εκδόσεις “Τόπος” και το ναυπλιώτικο βιβλιοπωλείο “Αποσπερίτης”  με τη συνδιοργάνωση του ΔΟΠΠΑΤ του Δήμου Ναυπλιέων.

Τη συζήτηση συντόνισε ο Δημοσθένης Δρούγκας, οδοντίατρος, περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου. Μίλησαν γι’ αυτό, ο Παντελής Κοκκινόπουλος, γυναικολόγοs, αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας, π. δημοτικός σύμβουλος Ναυπλιέων, η  Ιωάννα Ντρούλια-Παρασκευοπούλου, πρόεδρος συλλόγου Νεφροπαθών Αργολίδας και συμπαραστατών τους η Ορθοδοξία Σαλομόν (Ζορέγκου-Ζερενίκου), ψυχολόγος, ιδρυτικό στέλεχος της ελληνικής κοινότητας της Νανσύ στη Γαλλία. Σύντομη παρέμβαση έκανε η Ευαγγελία Στασινοπούλου, παιδίατρος.

Αποσπάσματα του βιβλίου διάβασε η Ευγενία Τζώρτζη, μέλος της κίνησης κατά των πλειστηριασμών Αργολίδας.

Τη συζήτηση έκλεισε ο συγγραφέας, Δημήτρης Στρατούλης, π. Βουλευτής και Υπουργός, ο οποίος έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις νεφρού σε μία δεκαετία.

Την εκδήλωση έντυσε μουσικά το γυναικείο μουσικό σύνολο Ναυπλίου “Συμφωνία” με μαέστρο τον Θεοδόση Αντωνιάδη.

Παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειαρχης Υγείας Πελοποννήσου  Δημήτρης Σχοινοχωρίτης, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Άργους, Φώτης Κολεβέντης, αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου, η πρόεδρος του συλλόγου Καρκινοπαθών και φίλων Αργολίδας ” Η Αλληλεγγύη” Ελένη Ηλιάδη, η π. αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Δέσποινα Σπανού, αντιπροσωπεία του πολιτιστικού συλλόγου Ανυφίου.

Μάσα από το βιβλίο του, ο Δημήτρης Στρατούλης στέλνει ένα μήνυμα σε όσους και όσες πάσχουν από σοβαρές ασθένειες, στις οικογένειες και στους φίλους τους: “όσο υπάρχει ζωή, υπάρχει ελπίδα” και “όσο υπάρχει αγώνας, υπάρχει ζωή”. Πιστεύει πως αυτά δεν είναι μόνο “ωραία” και “μεγάλα” λόγια… Όταν βρίσκουμε μπροστά μας το θηρίο της αρρώστιας, δεν πρέπει να το βάζουμε κάτω, αλλά να δίνουμε τη μάχη για “να γυρίσουμε το παιχνίδι» και «να φάμε το θηρίο, πριν μας φάει αυτό”.

Όπως τονίζει ο συγγραφέας:

Η μάνα μου με γέννησε για πρώτη φορά στις 2 Νοέμβρη του 1958, τα ξημερώματα, σε μαιευτήριο στο Αγρίνιο, όπου πήγε από τον Αστακό για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Η μάνα μου με ξαναγέννησε για δεύτερη φορά στις 22 Απριλίου του 1999, στο Λαϊκό Νοσοκομείο στην Αθήνα, όταν μου δώρισε για μεταμόσχευση τον έναν της νεφρό.

Για τρίτη φορά ξαναγεννήθηκα στις 3 Νοέμβρη του 2011, στο δημόσιο πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Νανσύ στη Γαλλία, όταν η μάνα μιας νέας γυναίκας δώρισε για μεταμόσχευση το νεφρό κι άλλα όργανα της νεκρής κόρης της, δίνοντας ζωή σ’ εμένα κι άλλους επτά σοβαρά ασθενείς συνανθρώπους μας.

Οι τρεις αυτές γεννήσεις μού έδωσαν τη δυνατότητα να ζήσω και να ξαναζήσω μια πολυτάραχη αλλά τελικά ωραία και συναρπαστική ζωή…

 

Πρόσφατα σχόλια