“Πόλεμος” ανταπαντήσεων από Χειβιδόπουλο και Δήμο Άργους – Μυκηνών (δηλ. Καμπόσο)

Aπάντηση στο δήμαρχο Άργους – Μυκηνών Δ. Καμπόσο σχετικά με ανακοίνωση του Δήμου, έδωσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Τάσσος Χειβιδόπουλος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου “ο κ. Χειβιδόπουλος ήταν αντινομάρχης την περίοδο που ο Δήμος Άργους Μυκηνών μπήκε στην καραντίνα των περιορισμών των ΖΟΕ”. Όμως ο Τ. Χειβιδόπουλος αναφέρει: Το 1999 δεν ήταν αντινομάρχης, αλλά απλός νομαρχιακός σύμβουλος.

Με νέο δελτίο τύπου, ο Δήμος Άργους – Μυκηνών το οποίο έχει τίτλο «Ομολογία «ενοχής» για ΖΟΕ από Χειβιδόπουλο», ανταπαντά στην ανακοίνωση του Τάσσου Χειβιδόπουλου.

Βέβαια, στην ανακοίνωση του Δήμου υπάρχουν ανακρίβειες τις οποίες με νέες δηλώσεις του επισημαίνει ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης: “Δεν ψήφισα τις ΖΟΕ, γιατί οι ΖΟΕ είναι Προεδρικό Διάταγμα και δεν ψηφίζονται από τα όργανα τις αυτοδιοίκησης” λέει ο Τ. Χειβιδόπουλος χαρακτηρίζοντας τον Δ. Καμπόσο “άσχετο συκοφάντη”.

Ολόκληρη η ανακοίνωση Χειβιδόπουλου:

Δέκα χρόνια Δήμαρχος και δεν το θυμάται ο Καμπόσος. Γεροντική άνοια ή επιλεκτική μνήμη; Αντινομάρχης έγινα το 2002 και όχι το 1999, που θυμάται ο Καμπόσος.

Για μια ακόμα φορά ο Δημήτρης Καμπόσος ξεχνάει ότι είναι Δήμαρχος τα τελευταία 10 χρόνια. Πάλι για όλα φταίνε οι προηγούμενοι. Τώρα, για να δικαιολογήσει την ανύπαρκτη στάση του τα τελευταία 10 χρόνια για την επίλυση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί από την εφαρμογή των ΖΟΕ, αλλά και την χθεσινή μεσημεριανή «έκτακτη συνεδρίαση» του Δημοτικού Συμβουλίου, θυμήθηκε ότι όταν βγήκε το Προεδρικό Διάταγμα για τις ΖΟΕ, με πρόταση του Υπουργείου Χωροταξίας, τότε ήμουν λέει Αντινομάρχης.

Να τον ενημερώσω – θυμίσω ότι το 1999 δεν ήμουν Αντινομάρχης, ήμουν απλός Νομαρχιακός Σύμβουλος. Αντινομάρχης έγινα το 2002.

Να τον ενημερώσω – θυμίσω επίσης, για την καλύτερη προετοιμασία του, ότι πρόσφατος Ειδικός Συνεργάτης του, το 1999 ήταν Αντιδήμαρχος του Δήμου Άργους, όταν ζητήθηκαν οι προτάσεις, βάσει των οποίων θεσπίσθηκαν οι ΖΟΕ, ας τον ρωτήσει λοιπόν για να ενημερωθεί καλά…

Να του θυμίσω ακόμη ότι πολλοί από τους συνεργάτες του ήταν υποστηρικτές και τακτικοί επισκέπτες του τότε Νομάρχη…

Να του θυμίσω επιπρόσθετα ότι σημερινοί του δημοτικοί σύμβουλοι και Αντιδήμαρχοι ήταν και τότε δημοτικοί σύμβουλοι και αντιδήμαρχοι σε Καποδιστριακούς Δήμους που εντάχθηκαν επίσης στις Ζ.Ο.Ε., ας τους ρωτήσει τι έκαναν.

Αλήθεια όμως, τι έκανε αυτός τα τελευταία 10 χρόνια για την εφαρμογή ενός ενιαίου Πολεοδομικού Σχεδιασμού στο Δήμο μας;

Μην ανησυχεί, πολύ σύντομα θα τα συζητήσουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, αφού ο νόμος μας δίνει το δικαίωμα να φέρουμε με 13 υπογραφές το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Εκεί θα συζητήσουμε σοβαρά το πρόβλημα που δημιουργούν οι ΖΟΕ στην ανάπτυξη του Δήμου και πώς θα χρησιμοποιήσουμε τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια για να επιλύσουμε μέρος του προβλήματος.

Γιατί εμείς προτιμάμε, αντί για ψεύτικες ανεύθυνες κορώνες του τύπου, «…αποφασίσαμε την υποβολή πρότασης για τα ΤΠΣ τα οποία θα μας απαλλάξουν από τις ΖΟΕ….», να προτείνουμε ουσιαστικές λύσεις για το πρόβλημα, χρησιμοποιώντας όλα τα εργαλεία που έχουμε και κυρίως την δύναμη και την γνώση των πολιτών και των φορέων του Δήμου, που αυτός επιδεικτικά αγνοεί.

Υπομονή λοιπόν. Περιμένουμε τις απαντήσεις του και τις προτάσεις του στα θέματα που θα θέσουμε για τον Πολεοδομικό Σχεδιασμό στο Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Δήμου Άργους – Μυκηνών:

«Δεν ήμουν αντινομάρχης όταν ψήφιζα τις ΖΟΕ. Ήμουν νομαρχιακός σύμβουλος» λέει ο Χειβιδόπουλος προσπαθώντας να παραπλανήσει τον κόσμο και να αποποιηθεί τις βαριές ευθύνες του για τον μεγάλο βραχνά των ΖΟΕ που ψήφισε το 1999. Λες και έχει διαφορά η ΘΕΤΙΚΗ ψήφος του ως Νομαρχιακός Σύμβουλος ή Αντινομάρχης…

Μεγάλη ΝΤΡΟΠΗ κ. Χειβιδόπουλε να ψηφίζεις ΥΠΕΡ των ΖΟΕ που έχουν καταστρέψει περιουσίες πολιτών και επιχειρήσεων του δήμου μας.

Των οποίων τολμάς να ζητάς και την ψήφο τους για… επιβράβευση.

Γιατί δεν εισηγήθηκες κάτι διαφορετικό ως Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Χειβιδόπουλε;

Γιατί δε διαχώρισες τη θέση σου;

Γιατί δεν αντέδρασες ενάντια στη  καταστροφική απόφαση για τις ΖΟΕ;

Οι ευθύνες που σε βαραίνουν είναι βαριές. Το έκανες ως yesmen κατά πάγια τακτική σου για την καρέκλα. Για να γίνεις μετά αντινομάρχης. Όπως σε όλη σου την διαδρομή ενεργούσες ως yes men για ίδιον όφελος.

Όσο για τη τελευταία δεκαετία να μας απαντήσει ο κ. Χειβιδόπουλος αν είχε καμία λύση για τις ΖΟΕ ως αντιπεριφερειάρχης και την έκρυβε αντί να μετατρέπεται από κατηγορούμενος σε κατήγορος.

Γιατί δεν ξεκίνησε την πολιτική του διαδρομή ως υποψήφιος δήμαρχος πέρυσι. Έχει πολλές αμαρτίες και σκελετούς στην ντουλάπα του τις οποίες θα τις θυμίζουμε στον κόσμο πάντα.

Για να ξέρει με ποιον έχει να κάνει.

 

Η νέα απάντηση Χειβιδόπουλου:

Επειδή εγώ ξέρω με ποιον έχω να κάνω…

Με έναν άσχετο συκοφάντη, που το μόνο που τον απασχολεί είναι η καρέκλα του, την οποία υπερασπίζεται λέγοντας οποιοδήποτε ψέμα θεωρεί χρήσιμο, αδιαφορώντας για τον λαό που τον εμπιστεύθηκε.

Άκου λοιπόν ΑΣΧΕΤΕ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ Δημήτρη Καμπόσο:

Φυσικά και δεν ψήφισα τις ΖΟΕ, γιατί οι ΖΟΕ είναι προεδρικό διάταγμα και δεν ψηφίζονται από τα όργανα τις αυτοδιοίκησης.

Δεν ρωτήθηκε ποτέ κανείς από την Αργολίδα για τις ΖΟΕ.

Το Υπουργείο είχε ζητήσει στοιχεία από τις τότε Δημοτικές Αρχές για να τις θεσμοθετήσει. (Ρώτησε τους συμβούλους και τους ειδικούς συνεργάτες σου που ήταν Αντιδήμαρχοι τότε να σου πουν τι προτάσεις έστειλαν).

Σαν Αντιπεριφερειάρχης, σε συνεργασία (λέξη άγνωστη σε σένα) με φορείς (Επιμελητήριο κ.α.) και επιχειρηματίες της περιοχής, που οι επιχειρήσεις τους πλήττονται από την εφαρμογή των ΖΟΕ, πάλεψα για την αναθεώρησή τους.

Για να γνωρίζεις καλύτερα ΑΣΧΕΤΕ, τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια είναι πρόταση της προηγούμενης κυβέρνησης, που πολύ σωστά υιοθετεί η σημερινή.

Επειδή λοιπόν στην πολιτική μου διαδρομή έχω μάθει να μην ανακοινώνω τα πάντα, όπως εσύ, γιατί δε με νοιάζει το «φαίνεσθε» , αλλά το να δουλεύω συστηματικά για το καλό του τόπου, να σου γνωρίσω ότι η πρόταση αυτή συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, σε συνάντηση που έγινε το 2018 στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Υπουργό παρά τον Πρωθυπουργό Χριστόφορο Βερναρδάκη και την τότε Γεν. Γραμματέα Χωροταξίας, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αργολίδας, επιχειρηματίες της περιοχής και εμένα ως Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας, ως μια από τις λύσεις – εργαλεία για την αναθεώρηση των ΖΟΕ, που επειδή είναι Προεδρικό Διάταγμα πολύ δύσκολα τροποποιούνται, αφού οποιαδήποτε μεταβολή απαιτεί νέο ΠΔ και φυσικά την έγκριση του ΣΤΕ.

Αυτά τα περί yesmen καλύτερα πες τα σε αυτούς που έχεις γύρω σου και επιθυμείς να σε χειροκροτούν, εμένα δεν με αγγίζει.

Επειδή όμως όλοι ξέρουμε ότι εσύ δε φταις ποτέ και για τίποτα και για όλα φταίνε οι άλλοι, για την ταμπακιέρα δε μας είπες.

Εσύ τί έκανες για την αναθεώρηση των ΖΟΕ;

Τα υπόλοιπα στο Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί με κουράζει να ασχολούμαι με τις ανακοινώσεις λάσπης, που μόνο στόχο έχουν να λασπώσουν τους αντιπάλους σου και να θολώνουν τα νερά, για να μην αντιλαμβάνονται οι πολίτες την ανύπαρκτη στάση σου στα πραγματικά προβλήματα του Δήμου.

Υ.Γ. Επειδή στη πολιτική μου διαδρομή έμαθα να αντιμετωπίζω και με χιούμορ τους ψεύτες και μυθομανείς, ΕΡΩΤΩ: με το Μυθολογικό Πάρκο και τους Αμερικανούς Επενδυτές με τα dollars, τι γίνεται;

Πρόσφατα σχόλια