ΟΕΒΕ Αργολίδας: Να δοθεί παράταση για αντικατάσταση ταμειακών μηχανών

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων (ΟΕΒΕ) Αργολίδας ζητά να υπάρξει παράταση του μέτρου αντικατάστασης των ταμειακών μηχανών τουλάχιστον έως τις 31 Δεκεμβρίου. Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της:

Στις 31/07/2020 είναι η τελική  ημερομηνία για την απόσυρση  ταμειακών μηχανών που δεν μπορούν να συνδεθούν  online με την ΑΑΔΕ. Από την 1η Αυγούστου 2020 και εξής, η τυχόν έκδοση στοιχείων λιανικής πώλησης από τις παλαιού τύπου ταμειακές μηχανές θα  συνιστά παράβαση.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 1812/12/05/2020 η  αρχική προθεσμία για την αντικατάσταση των παλαιού τύπου ταμειακών μηχανών με καινούργιες έληγε στις 31 Μαϊου αλλά λόγω της πανδημίας κρίθηκε σκόπιμο να δοθεί χρονικό περιθώριο μέχρι το τέλος Ιουλίου προκειμένου οι επιχειρήσεις να αντικαταστήσουν τις παλαιές ταμειακές μηχανές με νέες.

Οι επιπτώσεις όμως του γενικού  lockdown είναι πρωτοφανείς και  ανυπολόγιστες σε όλους του κλάδους των επιχειρήσεων. Λόγω του ότι η  κατάσταση στην οικονομία δεν έχει  ακόμα ομαλοποιηθεί  και οι επιχειρήσεις βρίσκονται αντιμέτωπες με μείωση της ρευστότητας τους ζητούμε να υπάρξει περαιτέρω παράταση του μέτρου αντικατάστασης των ταμειακών μηχανών τουλάχιστον έως 31/12/2020.

Πρόσφατα σχόλια