Ανακοινώθηκαν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού στο Δήμο Ναυπλιέων

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου Ναυπλιέων παρουσίασαν την Παρασκευή 10 Ιουλίου, ο δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Ιωάννης Μαλτέζος και η πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Μαρία Ράλλη.

Πρόκειται για το «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2020» που αποτελείται από έναν κύκλο καλλιτεχνικών δρώμενων που ξεκινά την Τρίτη 14 Ιουλίου και ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Ο κ. Κωστούρος αναφερόμενος στις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί από τον ΔΟΠΠΑΤ τόνισε ότι όσες εκδηλώσεις πραγματοποιηθούν θα γίνουν με συγκεκριμένα μέτρα και συνθήκες, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες και τα πρωτόκολλα των αρμοδίων φορέων.

Αναφέρθηκε στο 29ο Φεστιβάλ Ναυπλίου που ανοίγει τις πύλες του στις 29 Ιουλίου.

Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Μαλτέζος εξέφρασε την πεποίθηση ότι μέσα από τον ρομαντισμό που εκπέμπει το Ναυπλιακό σκηνικό και παρά τα εμπόδιο του κορωνοϊού όλες οι εκδηλώσεις θα στεφθούν με μεγάλη επιτυχία. Αναφερόμενος ειδικά στο 29ο Μουσικό Φεστιβάλ που συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου τόνισε ότι αποτελεί μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν οι κάτοικοι και επισκέπτες παγκοσμίου επιπέδου εκδηλώσεις.

Η πρόεδρος ΔΟΠΠΑΤ επισήμανε πως λόγω και των ιδιαίτερων συνθηκών που διαμορφώθηκαν από τον κορωνοϊό, το φετινό Πολιτιστικό Καλοκαίρι θα είναι πιο μικρό αλλά εξίσου ποιοτικό.

Πέραν του «Φεστιβάλ Ναυπλίου», θα γίνουν πολιτιστικές εκδηλώσεις τόσο στην πόλη του Ναυπλίου όσο και στα χωριά, με τη συνεργασία των πολιτιστικών συλλόγων και των επαγγελματικών ομάδων της κάθε περιοχής.

Σε όλο το χρονικό διάστημα (14 Ιουλίου – 31 Αυγούστου), είναι προγραμματισμένες, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες της Φιλαρμονικής ΔΟΠΠΑΤ, καθώς και πολλά εικαστικά, χορευτικά και παιδικά δρώμενα.

Και φέτος θα διοργανωθεί η βραδιά – αφιέρωμα στον αείμνηστο Μανώλη Χιώτη στην Πρόνοια καθώς και η Ναυτική Ναυπλιάδα.

Επίσης, με την επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Φαίης Τζανετουλάκου σε συνεργασία με ντόπιους καλλιτέχνες, θα λειτουργήσει υπό την αιγίδα του ΔΟΠΠΑΤ για ένα μήνα Ομαδική Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης στον πεζόδρομο της Βασιλέως Κωνσταντίνου στο Ναύπλιο.

Πρόσφατα σχόλια