Ψευδής η “είδηση” ότι πρόσφατα εμφανίστηκαν “αράχνες – σκορπιοί” σε Αργολίδα, Κορινθία

Σε ιστοσελίδες της Αργολίδας εμφανίστηκε η “είδηση” πως στην Άρια Ναυπλίου εθεάθη «αράχνη σκορπιός», η επονομαζόμενη «camel spider», όπως επίσης στα Τρίκαλα και τα Εξαμίλια Κορινθίας.

Όπως αναφέρει τίτλος ανάρτησης: “Αράχνες- σκορπιοί έχουν σκορπίσει τον τρόμο σε Κορινθία και Αργολίδα”.

Σε άλλο αργολικό σάιτ υπάρχει ο τίτλος: “Τι είναι η αράχνη σκορπιός που εμφανίσθηκε σε Κορινθία και Αργολίδα”.

Βέβαια, οι αργολικές ιστοσελίδες (όπως και δεκάδες άλλες πανελλαδικά) έχουν αντιγράψει την είδηση από ρεπορτάζ (6-7-2020) του σάιτ www.vradini.gr το οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει:

“Η αράχνη – σκορπιός (camel spider) φέρεται να έχει κάνει την εμφάνισή της το τελευταίο χρονικό διάστημα, εκτός των Τρικάλων, και στην Κορινθία και το Ναύπλιο. Συγκεκριμένα, μαρτυρίες αναφέρουν ότι εμφανίστηκε στα Εξαμίλια Κορινθίας, ενώ στο τέλος Μαρτίου φέρεται να είχε εντοπιστεί και στην Άρια Ναυπλίου”.

H είδηση για την εμφάνιση της αράχνης στα Τρίκαλα δεν αποκλείεται να είναι αληθινή (φανταζόμαστε ότι από εκεί προέρχεται η φωτογραφία που παρουσιάζει η ιστοσελίδα). Όμως για την Άρια και τα Εξαμίλια, η είδηση είναι ετεροχρονισμένη. Δηλαδή δεν είναι είδηση. Περιστατικά υπήρξαν πριν από τρία χρόνια αλλά πλασάρονται ως σύγχρονα με αποτέλεσμα να προκαλούν πανικό σε μερίδα των αναγνωστών.

Όλως τυχαίως (!), ρεπορτάζ του www.newsbeast.gr πριν από ακριβώς τρία χρόνια (12-7-2017) αναφέρεται στην εμφάνιση του συγκεκριμένου είδους αράχνης στα ίδια ακριβώς χωριά, την Άρια Ναυπλίου και τα Εξαμίλια (μάλλον είναι… κοιτίδες):

“Η γιγαντιαία αράχνη – σκορπίος (camel spider) φέρεται να έκανε την εμφάνισή της το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Κορινθία, αλλά και το Ναύπλιο προκαλώντας φόβο.Το τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε στα Εξαμίλια Κορινθίας ενώ στο τέλος Μαρτίου είχε εντοπιστεί στην Άρια Ναυπλίου”.

Εν αναμονή λοιπόν μέχρι τον Ιούλιο του 2023 για να ξαναδιαβάσουμε την είδηση…

Πρόσφατα σχόλια