Δόθηκε η λίστα με τα χρήματα που πήραν τα ΜΜΕ για το «Μένουμε Σπίτι»

Έπειτα από σχεδόν δύο μήνες, η κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα την πολυαναμενόμενη και πολυσυζητημένη λίστα με τα ΜΜΕ που έλαβαν χρήματα για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι» και «Μένουμε Ασφαλείς».

Της εντυπωσιακά καθυστερημένης δημοσιοποίησης προηγήθηκε σφοδρή κριτική από την αξιωματική αντιπολίτευση, τα κόμματα αλλά και πλήθος αντιδράσεων πολιτών για τη διανομή των 20 εκατομμυρίων ευρώ σε αμφιβόλου εγκυρότητας ακόμα και σε σάιτ “φαντάσματα”.

Μάλιστα, λόγω της καθυστέρησης, υπήρξαν ανησυχίες και σενάρια για “μαγείρεμα” της λίστας.

Δείτε εδώ ολόκληρη τη λίστα

 

ΣΥΡΙΖΑ: Να δοθούν σήμερα οι εντολές καταχώρησης και οι αρχικές τιμολογήσεις

Κάλεσμα στην κυβέρνηση να δώσει σήμερα τις εντολές καταχώρησης και τις αρχικές τιμολογήσεις απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλιώς, όπως σημειώνει, επιβεβαιώνεται ότι η λίστα Πέτσα “μαγειρεύτηκε”.

«Μετά από μια απίστευτη καθυστέρηση 90 ημερών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σέρβιρε σήμερα τη λίστα με τα 20 εκατ. ευρώ στα ΜΜΕ για την καμπάνια σχετικά με τον κορωνοϊό.

Οφείλει όμως, σήμερα κιόλας, να δημοσιοποιήσει και τις αρχικές εντολές διαφημιστικής καταχώρησης που έστειλε η εταιρία initiative στα Μέσα, καθώς και τις αρχικές τιμολογήσεις. Εάν δεν το πράξει, επιβεβαιώνεται πως τόσες εβδομάδες η λίστα «μαγειρευόταν» ώστε να αποφύγουν οι υπουργοί της κυβέρνησης τις ευθύνες για τη διασπάθιση δημόσιου χρήματος ακόμα και σε ανύπαρκτα Μέσα» τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Και βεβαίως, η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει για ποιον λόγο έχει αποκλείσει συγκεκριμένα Μέσα μόνο και μόνο επειδή ασκούν κριτική σε αυτή. Αλλά και να εξηγήσει γιατί σε κάποια Μέσα έχουν δοθεί ψίχουλα, ενώ, όσα επιτίθενται συστηματικά στον ΣΥΡΙΖΑ, έχουν χρυσωθεί πλουσιοπάροχα. Μήπως η συγκεκριμένη μεθόδευση έγινε προκειμένου να φανεί, ψευδεπίγραφα, πως καλύπτεται το κριτήριο του πλουραλισμού; Αναμένουμε άμεσα πλήρεις απαντήσεις» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

Πρόσφατα σχόλια