Εγκρίθηκε η συμμετοχή στο Erasmus+ του 1ου ΕΠΑΛ Άργους – 15 μαθητές θα ταξιδέψουν στη Ρουμανία

Εγκρίθηκε από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.) η υλοποίηση από το 1ο ΕΠΑΛ Άργους του προγράμματος μαθητικής κινητικότητας με τίτλο «Ενεργοί στην Κλιματική Αλλαγή».

Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος 15 μαθητές από τον Τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού και Πληροφορικής καθώς και δύο συνοδοί καθηγητές θα ταξιδέψουν κατά το επόμενο σχολικό έτος στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με χώρους εργασίας και εκπαίδευσης διευρύνοντας τους μαθησιακούς και επαγγελματικούς τους ορίζοντες στο συνεχώς μεταβαλλόμενο αντικείμενο της ενέργειας και πληροφορικής. Σκοπό του προγράμματος αποτελεί η σύνδεση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με τις τεχνολογίες ρομποτικής/λογισμικού καθώς και τις δραστηριότητες που ήδη αναπτύσσει το σχολείο.

Με την έγκριση του παραπάνω σχεδίου το 1ο ΕΠΑ.Λ. Άργους συνεχίζει την επιτυχή υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+ για δεύτερη φορά την τελευταία τριετία, ενισχύοντας την εξωστρέφεια και την συνδεσιμότητα με την αγορά εργασίας σε ένα δημιουργικό πλαίσιο συνεργασίας με φορείς και την τοπική κοινωνία.

Πρόσφατα σχόλια