Πολιτική

Α. Πουλάς: Ο ελληνικός λαός και το Κίνημα Αλλαγής απαιτούν διαφάνεια και ενημέρωση για τις δωρεές

Ο βουλευτής Αργολίδας Πουλάς κατά τη συζήτηση του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Υγείας για την κύρωση συμβάσεων δωρεών μεταξύ του Ιδρύματος “ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ Σ. ΝΙΑΡΧΟΣ” και του Ελληνικού Δημοσίου  στην Ολομέλεια της Βουλής, ως εισηγητής του Κινήματος Αλλαγής, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα εξής:

  • Με το παρόν νομοσχέδιο προστίθενται δύο νέα έργα στην δωρεά του ιδρύματος, μετά από επαναξιολόγησή της, υπό τις νέες συνθήκες που προέκυψαν λόγω της πανδημίας.
  • Εντούτοις, παρά τις καλές προθέσεις, δεν μπορούμε να δώσουμε λευκή επιταγή στη διαχείριση της, καθώς συγκεκριμένα σημεία δίνουν λαβές για έντονο προβληματισμό.
  • Είναι γεγονός ότι η αναγκαιότητα αύξησης των κλινών ΜΕΘ δεν προέκυψε εξαιτίας του κορωνοϊού. Αντίθετα αποτελεί ένα διαχρονικό πρόβλημα, που επανειλημμένως έχει φέρει στη Βουλή το Κίνημα Αλλαγής μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου από τον Σεπτέμβριο του 2019, ενόψει του επικείμενου τότε κύματος της γρίπης.
  • Την ίδια στιγμή δεν γνωρίζουμε πως θα στελεχωθούν και οι 155 που θα δημιουργηθούν μέσω της δωρεάς. Για την στελέχωση τους δεν γίνεται καμία αναφορά στο νομοσχέδιο.
  • Επίσης, τα νοσοκομεία που θα επωφεληθούν της δωρεάς αυτής είναι κυρίως τα νοσοκομεία των αστικών κέντρων της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Κρήτης, που θα λάβουν τη μερίδα του λέοντος. Ποιος αποφάσισε για αυτή την κατανομή; Ποια στοιχεία λάβατε υπόψη σας;
  • Ναι μεν τα νησιά ανοίγουν στον τουρισμό –για να μειωθεί η ζημία της πανδημίας στην εθνική οικονομία- όμως, η θωράκιση τους είναι φτωχή σε υγειονομικό προσωπικό και δεν διαθέτουν οργανωμένο μηχανισμό επιδημιολογικής επιτήρησης.
  • Την ίδια ώρα και σε κατάσταση πανικού ζητάτε λίγο πριν το άνοιγμα της χώρας στον τουρισμό, την συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων.
  • Αδυνατείτε να λύσετε και άλλου είδους προβλήματα, όπως η λειτουργία της παιδο – καρδιοχειρουργικής κλινικής του Παίδων.
  • Ξεδιπλώνεται σιγά – σιγά ο μοναδικός απτός και συγκεκριμένος σχεδιασμός σας: η σταδιακή ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη μεσαία τάξη, για τους συνταξιούχους, για τους αγρότες και για όλους τους σκληρά φορολογούμενους πολίτες.
  • Σε κάθε περίπτωση, οι Έλληνες πολίτες έχουν κάνει και συνεχίζουν να κάνουν μεγάλες θυσίες για την πατρίδα.
  • Το λιγότερο που οφείλουμε ως πολιτικό σύστημα να τους εξασφαλίσουμε, είναι η υγεία που τους αξίζει.
  • Το Κίνημα Αλλαγής είναι εδώ για να συμβάλει στον εθνικό αυτό στόχο, ελπίζοντας ότι τα αποτελέσματα της δωρεάς του ιδρύματος θα γίνουν γρήγορα κτήμα όλων.

Δείτε το βίντεο της ομιλίας:

Share
Από τα
argolika.gr

Πρόσφατα

Ο πανηγυρικός εσπερινός στο ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Άργος

εσπερινός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Άργος Πανηγυρικός μέγας εσπερινός στη μνήμη των Αγίων και…

1 ώρα πριν

Ναύπλιο: Παρουσίαση του βιβλίου του Κυριάκου Σάμιου “Χνάρια Θεάτρου”

Ναύπλιο: Παρουσίαση του βιβλίου του Κυριάκου Σάμιου To Θεατροδρόμιο Ναυπλίου, o Δήμος Ναυπλιέων, και η…

3 ώρες πριν

“Μέτωπο Νοσοκομειακών Γιατρών”: VIP υλικά κατεδαφίσεως

"Μέτωπο Νοσοκομειακών Γιατρών": VIP υλικά κατεδαφίσεως Ανακοίνωση από το Μέτωπο Νοσοκομειακών Γιατρών Σε απόλυτη επέλαση…

3 ώρες πριν

Άνδρας αναζητά εργασία ως βοηθός κουζίνας-λαντζέρης στην περιοχή Ναυπλίου

Άνδρας αναζητά εργασία ως βοηθός κουζίνας ή λαντζέρης στο Ναύπλιο και τις γύρω περιοχές. Διαθέτει…

3 ώρες πριν

Πρωταθλητής ο Αριστέας Άργους στην κατηγορία Κ-14 της ΕΠΣ Αργολίδας

Ανακοίνωση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αργολίδας Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 19/05/2024 στο Δ.Α.Κ. Τολού…

4 ώρες πριν

Μουσικοχορευτική παράσταση στο Κεφαλάρι Άργους

Μουσικοχορευτική παράσταση του Πολιτιστικού και  Συλλόγου Κεφαλαρίου  “Η Ζωοδόχος Πηγή” και  Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων…

4 ώρες πριν