Σύσκεψη στο Δήμο Επιδαύρου με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Σύσκεψη έγινε την Τετάρτη 1η Ιουλίου στο Δημαρχείο Επιδαύρου με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Τον δήμαρχο Επιδαύρου Τάσο Χρόνη επισκέφθηκε ο σύμβουλος του υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ. κ. Χρυσοχοΐδη στρατηγός κ. Γαλιάτσος, όπου με την παρουσία του γενικού περιφερειακού διευθυντή Πελοποννήσου κ. Πούπουζα, του αστυνομικού διευθυντή κ. Κατσαντώνη, του διοικητή Νόμου Αργολίδας Π.Υ. κ. Καλαϊτζίδη, του νέου διοικητή Α.Τ. Επιδαύρου κ. Κατσιγιαννη, του διοικητή ασφαλείας Ναυπλίου κ. Νικολάου και του εντεταλμένου συμβούλου πολιτικής προστασίας του Δήμου Επιδαύρου κ. Κουστένη συζητήθηκαν τα προβλήματα και οι στόχοι εντός των ορίων του Δήμου, που αφορούν τον συγκεκριμένο υπουργείο.

Συγκεκριμένα, αναζητηθηκε λύση στο πρόβλημα αστυνόμευσης του Δήμου, όπου παρατηρούνται συχνές μετακινησεις προσωπικού προς όμορα αστυνομικά τμήματα.

Επιπλέον συζητήθηκαν λύσεις για καλύτερη εμφανή και προληπτική αστυνόμευση, εξυπηρέτηση του πολίτη, και εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού όπου ο όγκος επισκεπτών είναι μεγάλος, έλεγχο του ελεύθερου κάμπινγκ από αυτοκινουμενα τροχόσπιτα και τήρηση των τροχονομικων ρυθμιστικών πινακίδων.

Έγινε ιδιαίτερη μνεία στη δημιουργία του εποχικού πυροσβεστικού κλιμακίου με έδρα τη Νέα Επίδαυρο και του μόνιμου χώρου χρήσης πεζοπορου τμήματος της Π.Υ. στο Αδάμι.

Ο σύμβουλος του υπουργού ενημερώθηκε για τους επιχειρησιακούς και ιστορικούς λόγους που επιλέχθηκε η Νέα Επίδαυρος ως έδρα της νεας υπηρεσίας και για ποιους λόγους η προσπάθεια να γίνει μόνιμο το πυροσβεστικό κλιμάκιο είναι επιβεβλημένη.

Η επίσκεψη του κ. Γαλιάτσου έγινε στα πλαίσια της στενής συνεργασίας που έχει ο Δήμος με την πολιτική και φυσική ηγεσία του υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ και σε ανοιχτή γραμμή με τον ίδιο τον υπουργό.

Άμεσα αναμένεται να εξευρεθεί λύση σε όσα θέματα συζητήθηκαν ενώ τονίστηκε η αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Επιδαύρου και προσωπικά του δημαρχου για τα ευαίσθητα αυτά θέματα και τις υποδομές των υπηρεσιών.

Πρόσφατα σχόλια