Ο ΣΥΡΙΖΑ Άργους – Μυκηνών αποχαιρετά τον Παναγιώτη Μοίρα: Πάντα μαχητής στην πρώτη γραμμή

Ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Άργους – Μυκηνών

Η είδηση του θανάτου του Σ/φου Παναγιώτη Μοίρα προκαλεί βαθιά θλίψη όχι μόνο στην οικογένειά του, αλλά και σε όλους όσοι τον γνώρισαν τις τελευταίες δεκαετίες στην πόλη μας, σαν απλό, έντιμο και σκληρά εργαζόμενο άνθρωπο.

Η αίσθηση της απώλειας είναι έντονη ιδιαίτερα σε όσους είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν από κοντά, σαν σεμνό συναγωνιστή της Αριστεράς, στο ΚΚΕ(εσωτ), στο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ και στο ΣΥΡΙΖΑ, σαν έναν από εκείνους που αποτελούν το συνεχές νήμα της αγωνιστικής παράδοσης στη διάρκεια μιας ολόκληρης ζωής.

Γιατι ο Σ/φος Παναγιώτης ξεκίνησε νέος τη πορεία του, στα μαύρα χρόνια της Κατοχής, ένας από τους εκατοντάδες χιλιάδες μαχητές που εντάχθηκαν εθελοντικά στη τιτανομαχία της Ανθρωπότητας κατά του Φασιστικού Τέρατος.

Από τότε, ο ανεμοστρόβιλος της Ιστορίας παρέσυρε τη ζωή του αδυσώπητα.

Από τον ΕΛΑΣ στο ΔΣΕ, από καταδίωξη σε κατατρεγμό, η οικογένειά του ξεκληρίστηκε και εξορίστηκε από τη γενέθλια γη της Λακωνίας.

Για όλα όσα έζησε αυτά τα χρόνια, μαχητής στην πρώτη γραμμή, ο Σ/φος Παναγιώτης πρόλαβε να μας αφήσει τη πολύτιμη και συγκλονιστική του μαρτυρία.

Θα τον θυμόμαστε για πάντα με σεβασμό και εκτίμηση.

Η Συντονιστική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Αργους – Μυκηνών

1/7/2020

Πρόσφατα σχόλια