Αίτηση κατέθεσε ο Δήμος Ερμιονίδας για προμήθεια υπόγειων κάδων απορριμμάτων

Την Παρασκευή 26 Iουνίου, ο Δήμος Ερμιονίδας κατέθεσε αίτηση χρηματοδότησης στο «Πράσινο Ταμείο», για την «Προμήθεια αστικού εξοπλισμού βελτιστοποίησης αποκομιδής απορριμμάτων στον Δήμο Ερμιονίδας με την μέθοδο της υπογειοποίησης».

Η πράξη αποτελείται από 2 υποέργα: Α) Προμήθεια και εγκατάσταση υπόγειων κάδων απορριμμάτων προϋπολογισμού 148.800 € και Β) Προμήθεια και εγκατάσταση γερανών επί υφιστάμενων απορριμματοφόρων, για την αποκομιδή υπόγειων κάδων απορριμμάτων προϋπολογισμού 64.926 €. Με το ανωτέρω έργο καταργούνται κοινοί τροχήλατοι κάδοι που παρουσιάζουν αντιαισθητική εικόνα (μεγάλος όγκος και υπερχείλιση απορριμμάτων) καθώς και προβλήματα οσμών και προσέλκυσης εντόμων και ζώων.

Όπως αναφέρει ο Δήμος Ερμιονίδας:

Στα πλεονεκτήματα της προμήθειας των υπόγειων κάδων συγκαταλέγονται η απελευθέρωση δημοσίου χώρου, η βελτίωση του Περιβάλλοντος (μείωση ρύπων, θορύβων, και κατανάλωσης καυσίμων), η αποθηκευτική ικανότητα απορριμμάτων αφού ένας υπόγειος κάδος ισοδυναμεί με 3-4 υφιστάμενους κάδους, η λειτουργικότητα για τους χρήστες και το προσωπικό της Υπηρεσίας Καθαριότητας.

Επίσης προβλέπεται μείωση της συχνότητας αποκομιδής και συνεπώς εξοικονόμηση στην δαπάνη για την αποκομιδή των απορριμμάτων. Επιπροσθέτως βελτιώνονται οι συνθήκες κυκλοφορίας των πεζών.

Επίσης, η προμήθεια και εγκατάσταση υπόγειων κάδων απορριμμάτων καθώς και γερανών για την αποκομιδή τους, αποτελεί καινοτομία στον τομέα της προσωρινής αποθήκευσης των δημοτικών απορριμμάτων και της αποκομιδής τους, και συμβάλλει στην βελτίωση των συνθηκών υγιεινής διαβίωσης των δημοτών, στην εργονομία εργασίας υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων στην Υπηρεσία Καθαριότητας καθώς και στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση.

 

Πρόσφατα σχόλια