Υπόθεση Novartis: Τι διαβάζουν και παθαίνουν παραισθήσεις η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ; (του Δημ. Βαρνάβα)

Γράφει ο Δημήτρης Βαρνάβας, μέλος του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου

Πανηγυρίζουν ΝΔ και ΚΙΝΑΛ πως έκλεισε η υπόθεση Novartis στις ΗΠΑ χωρίς να αποδεικνύεται εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην Ελλάδα. Και συμπεραίνουν περιχαρείς πως όχι μόνο δεν υπήρξε σκάνδαλο χρηματισμού πολιτικών, αλλά τουναντίον υπήρξε σκευωρία των δικαστών Διαφθοράς σε σύμπραξη με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Παραδόξως, εάν διαβάσει κανείς -έστω και διαγώνια τις αποφάσεις του αρμόδιου δικαστηρίου των ΗΠΑ, θα δει αναφορές σε «foreign officials» και «foreign government», στους οποίους προσέφερε «money and thing of value» η Novartis Hellas.

Τότε τι διαβάζουν και παθαίνουν παραισθήσεις η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ;

Μα φυσικά την ανακοίνωση της ίδιας της Novartis, η οποία πράγματι αναφέρει ότι «οι σημερινές αποφάσεις δεν περιλαμβάνουν ισχυρισμούς που να σχετίζονται με χρηματισμό Ελλήνων πολιτικών». Λες και είναι δυνατόν να αυτό-ενοχοποιηθεί η Novartis, ομολογώντας  χρηματισμό πολιτικών, ενώ φυσάει και δεν κρυώνουν τα 310 εκατ. δολάρια που πλήρωσε στις ΗΠΑ- τα οποία παραδόξως η ΝΔ αποτιμά σε 112 εκατομμύρια!

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο οι μόνοι που χρηματίστηκαν από τη Novartis ήταν γιατροί. Όμως το λέει ψιθυριστά, ώστε να μην προκαλέσει αντιδράσεις από τον ΠΙΣ, ο οποίος είναι γνωστό πως σε θέματα διαφθοράς δε σηκώνει μύγα στο σπαθί του!

Εντέλει ο μόνος που μένει εκτεθειμένος είναι ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος πριν λίγο καιρό, σε δήλωση του στην ελβετική τηλεόραση, παραδεχόταν ότι το σκάνδαλο είναι και πολιτικό, λέγοντας ότι εταιρείες σαν τη Novartis μπορεί να δίνουν χρήματα σε γιατρούς και πολιτικούς, όμως σώζουν και ζωές.

Save our lives. And their pockets of course…

Πρόσφατα σχόλια