Να ενταχθούν Ύδρα, Σπέτσες, Πόρος, Τροιζηνία στην Αργολίδα ζήτησε ο Δ. Καμπόσος

Τη Δευτέρα 29/6  έγινε στην αίθουσα «Μέγας Αλέξανδρος» στο Άργος, η παρουσίαση του αναπτυξιακού προγράμματος   «Αντώνης Τρίτσης» στους Δημάρχους  της Περιφέρειας Πελοποννήσου από τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο τον οποίο και υποδέχθηκε ο Δήμαρχος  Άργους Μυκηνών και Πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου Δημήτρης  Καμπόσος.

Ο δήμαρχος Άργους – Μυκηνών κατά την έναρξη του συνεδρίου αναφέρθηκε σε ζητήματα που απασχολούν του Δήμους της Πελοποννήσου και εξέφρασε την ικανοποίηση του για την συνεργασία με τον υπουργό Εσωτερικών κ.Θεοδωρικάκο. Μεταξύ άλλων ζήτησε την προσάρτηση των νησιών του Αργοσαρωνικού και της Τροιζηνίας στην Αργολίδα. Eπιγραμματικά, τα θέματα στα οποία αναφέρθηκε είναι:

 • Τα οικονομικά προβλήματα των Δήμων, η αδυναμία πληρωμών των πολιτών σε ΔΕΗ και οφειλές προς τους Δήμους, γραφειοκρατία, έλλειψη προσωπικού, δυσκολία υλοποίησης έργων κ.α. τα δύσβατα οδικά δίκτυα, οι ταλαιπωρημένοι στόλοι αποκομιδής απορριμμάτων με σημαντικό κόστος επισκευής και η μείωση των προσόδων των τελευταίων ετών μας έχουν οδηγήσει σε οριακή λειτουργία. Οι περισσότερες ΔΕΥΑ αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα αποπληρωμής της κατανάλωσης ρεύματος από την λειτουργία των αντλιοστασίων τους και των βιολογικών καθαρισμών καθώς το τιμολόγιο της ΔΕΗ την τελευταία δεκαετία έχει αυξηθεί υπέρογκα. Κάθε προσπάθεια ρύθμισης των οφειλών αυτών προσκρούει στην σκληρή στάση της επιχείρησης. Προσδοκούμε την παρέμβαση σας και την συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία για την λύση αυτού του προβλήματος.
 • Ανάληψη είτε της ΕΕΤΑΑ είτε της ΜΟΔ Α.Ε δημιουργίας βιβλιοθήκης μελετών των Δήμων.
 • Αναδιαμόρφωση της περιόδου των 8μήνων κοινωφελούς εργασίας, από Μάρτιο-Οκτώβριο που οι ανάγκες για υπαλληλικό προσωπικό αυξάνονται.
 • Δήμοι μεγάλης έκτασης με τεράστιο αγροτικό και οδικό δίκτυο που χρήζουν συντηρήσεων και βελτιώσεων.
 • Ευελπιστούμε να εισηγηθείτε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να ενταθεί η αστυνόμευση καθώς δεν αποτελεί πλέον μυστικό πως ομάδες Ρομά συνεχίζουν το παράνομο έργο τους χωρίς καμία τιμωρία.
 • Στην σχεδιαζόμενη πολιτική για περαιτέρω αποκέντρωση και μεταφορά αρμοδιοτήτων στην τοπική αυτοδιοίκηση Α & Β βαθμού είναι επιτακτική ανάγκη η μεταφορά αυτή να συνοδεύεται με αύξηση πόρων στην Τ.Α.
 • Διαχείριση των απορριμμάτων. Να αφεθούν οι μονάδες των οποίων η κατασκευή έχει ξεκινήσει ώστε να λειτουργήσουν βάση του προγραμματισμού τους.
 • Διεύρυνση της τεχνολογίας blockchain σε όλο το εύρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
 • Κάλυψη των εξόδων για νομική κάλυψη αιρετών που δεν εκλέγονται για όσο διάστημα χρειαστεί.
 • Σε θέματα διοικητικής φύσεως υπάρχει αδήριτη ανάγκη ένωσης των Δήμων Σπετσών Ύδρας, Πόρου Τροιζηνίας με το νομό Αργολίδας καθώς εν τοις πράγμασι εξυπηρετούνται κυρίως από το Νομό μας.
 • Η θέση του Δημάρχου δεν είναι θέση υπαλλήλου. Είναι 24ωρη και αποκλειστική απασχόληση της οποίας η αντιμισθία είναι αντιστρόφως δυσανάλογη.

 

Πρόσφατα σχόλια