Άλλα δύο προγράμματα από μεταπτυχιακούς φοιτητές στις φυλακές Ναυπλίου, Τίρυνθας

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, σε συνεργασία με το Κατάστημα Κράτησης Ναυπλίου, διοργανώνουν πρόγραμμα Δραματικής Τέχνης στην Εκπαίδευση με τίτλο: «Παίζοντας με τις αντιθέσεις και τα συναισθήματα». (Δευτέρα 29 Ιουνίου – κλειστή ομάδα)

Η ζωή όπως και το θέατρο είναι μια εναλλαγή αντιθέσεων, το αρνητικό και το θετικό διαδέχονται το ένα το άλλο. Η ιδέα που διαπνέει το θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα είναι ότι κάθε δυσκολία ακολουθεί μία ευχάριστη κατάσταση. Με όχημα την παιγνιώδη διάθεση, μια ιστορία και τη δύναμη της φαντασίας, οι συμμετέχοντες αναπτύσσουν τις δυνατότητες τους και καλούνται ναπιστέψουν σε ένα καλύτερο μέλλον με αισιοδοξία και ενθουσιασμό.

Την ομάδα εμψυχώνουν οι μεταπτυχιακές φοιτήτριες Άννα Ζεβελάκη και Ελένη Κοτίνη. Με την εποπτεία της Ομότιμης Καθηγήτριας Άλκηστις Κοντογιάννη.

 

Το  Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Δραματική  Τέχνη και Παραστατικές τέχνες στην  Εκπαίδευση  και τη  Δια Βίου Μάθηση» του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελ/νήσου,  σε συνεργασία με το Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Ενηλίκων Τίρυνθας διοργανώνουν Πρόγραμμα Δραματικής Τέχνης στην Εκπαίδευση για ενήλικες  με τίτλο: «εΘΕΛΩντισμός: το  πιο όμορφο  χρέος….». (Τρίτη 30  Ιουνίου – κλειστή ομάδα, διάρκεια:  90΄)

Σκοπός του προγράμματος είναι μέσα από τη διαδικασία της δραματοποίησης και της αναπαράστασης της πραγματικότητας, να συμβάλει στην ευαισθητοποίηση σε θέματα  εθελοντισμού, την προώθηση του σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα και τη θετική αλλαγή στάσεων και συμπεριφορών. Το πρόγραμμα βασίζεται στο βραβευμένο μαθητικό ντοκιμαντέρ: «Το χρέος» του 1ου ΕΠΑΛ και 1ου Ε.Κ. Άργους.

Την ομάδα θα  εμψυχώσουν οι μεταπτυχιακοί φοιτητές Μαρία Δέδε και Γιώργος Ντέμος. Με την εποπτεία της Ομότιμης Καθηγήτριας Άλκηστις Κοντογιάννη.

Πρόσφατα σχόλια