Θλίψη στην Ερμιονίδα για το θάνατο του καθηγητή Γεωργίου Μπροδήμα

Έπειτα από μακρά μάχη με προβλήματα υγείας έφυγε απο τη ζωή την Τετάρτη 17 Ιουνίου, ο Γεώργιος Μπροδήμας απο τα Δίδυμα Αργολίδας, διαχειριστής του ιστολογίου “Villa Didimo”.

Όπως αναφέρει το ιστολόγιο “Ιχνηλάτες Ερμιονίδας“:

Καθηγητής για σειρά ετών στο Πανεπιστήμιο Πατρών, πολυσχιδής προσωπικότητα, με σημαντική παρουσία στα θέματα της κοινότητας του αλλά και όλης της Ερμιονίδας.

Με ευθύ λόγο, λόγια σταράτα, άσχετα αν συμφωνούσες η διαφωνούσες με τις απόψεις του, διέκρινες την αγωνία του και την αγάπη για τον τόπο μας. H μικρή κοινότητα των τοπικών ιστολογίων ειναι εμφανώς φτωχότερη.

Καλή ανάπαυση…

 

Τα συλλυπητήρια του δημάρχου Ερμιονίδας Γιάννη Γεωργόπουλου:

“Από χθες, ο Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών και διαχειριστής του ιστολογίου villadidimo Γιώργος Μπροδήμας δεν είναι πια κοντά μας.

Έπειτα από ένα μεγάλο αγώνα που έδωσε αρκετό καιρό για να κρατηθεί στη ζωή, τελικά δεν τα κατάφερε.

Όλοι μας γνωρίζουμε καλά αυτό τον επιστήμονα, αυτό τον άνθρωπο που οι γνώσεις του και η αγάπη του για τον τόπο του, για το χωριό του δεν μπορούν να περιγραφούν με απλά λόγια.

Μέσα από το ιστολόγιο που διατηρούσε προσέφερε στους αναγνώστες του όλες τις γνώσεις του, τόσο για τα Δίδυμα όσο και για ολόκληρο το Δήμο Ερμιονίδας.

Mέσω αυτού δεν δίσταζε να καταθέτει τη γνώμη του για φλέγοντα θέματα, η οποία πολλές φορές προβλημάτιζε, ενοχλούσε αλλά πάνω από όλα γινόταν τροφή για προβληματισμό και έντονη σκέψη. Δυστυχώς αυτός ο συγκρουσιακος, δυναμικός, μα πάνω από όλα πολύτιμος άνθρωπος δεν είναι πια εδώ, μαζί μας για να μας προσφέρει απλόχερα τις γνώσεις του αλλά και ήταν πάντα εκεί, με το δικό του τρόπο, για όποιον τον χρειαζόταν.

Εκφράζω στα αγαπημένα του πρόσωπα τα θερμά μου συλλυπητήρια αφού αύριο λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων στην Αθήνα δεν θα παρευρεθώ στην εξόδιο ακολουθία. Ας είναι ελαφρύ το χώμα των Διδύμων που θα τον σκεπάσει.”

 

Ο επικεφαλής της παράταξης “Νέα Δυναμική Πορεία Ερμιονίδας” Τάσος Τόκας αναφέρει:

“Με ποια δύναμη να πεις αντίο στον καθηγητή Γιώργο Μπροδήμα.

Καλό παράδεισο δάσκαλε. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τις ώρες που μοιράστηκες μαζί μας στις συζητήσεις μας για την Ερμιονίδα μας, μα πιο πολύ για τα αγαπημένα σου Δίδυμα. Ήθελες να τα δεις να χαράζουν νέα πορεία με σχέδιο και όραμα που μόνο εσύ μπορούσες να δεις. Τα λόγια φαίνονται λίγα μπροστά στον σεβασμό που έχουμε εμεις οι νεώτεροι για σένα..Θα μας λείψει η θετική σου ενέργεια, το πείσμα σου, οι γνώσεις σου, τα υποστηρικτικά σου λόγια σε κάθε μας βήμα.

Αφήνεις πίσω σου ως παρακαταθήκη την αισιοδοξία, τη διάθεση για δημιουργία και πρόοδο , την εργατικότητα, την ανθρωπιά, την δίκαιη αντιμετώπιση των πραγμάτων και το σπουδαίο έργο σου στο αγαπημένο σου Villa Didimo. Να ειναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει.!!!

Η παράταξή μας και εγώ προσωπικά εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους του.”

Πρόσφατα σχόλια