Πολιτισμός

3DN: Οι τρισδιάστατες εκτυπώσεις (3d printing) προσφέρουν λύσεις και στη μετα-covid εποχή

Το προηγούμενο τρίμηνο ήταν σίγουρα πολύ παράξενο για όλους μας. Είδαμε πολλές επιχειρήσεις να “κατεβάζουν ρολά”, πολλούς πελάτες μας να εκφράζουν αβεβαιότητα για το αύριο, πολλές ιδέες να παίρνουν αναβολή.

Η εταιρεία 3DN με έδρα το Ναύπλιο (η οποία προσφέρει υπηρεσίες 3D Printing – 3D Scanning – 3D Design), με “φουλ” τις μηχανές και εξυπηρετώντας εξ’ αποστάσεως, συμμετείχε στην εθελοντική πανελλαδική προσπάθεια “Hellas Covid19 3D Printing Supplies”.

Ήταν μια προσπάθεια που συντονίστηκε από την εταιρία 3DHubs μέσω facebook και κατάφερε να συνενώσει κάτω από μια κοινή ομπρέλα περίπου 90 επαγγελματίες απ’ ολη την Ελλάδα (η 3DN από την Αργολίδα) και πάνω από 500 ιδιώτες.

Η αποστολή κοινή: να παραχθούν όσο το δυνατό περισσότερες ασπίδες προσώπου για το προσωπικό των μονάδων υγείας που τις είχε ανάγκη καθώς τα έτοιμα αποθέματα ήταν πενιχρά, βιομηχανικές μονάδες παραγωγής δεν υπήρχαν ή δεν προλάβαιναν να υλοποιηθούν τόσο γρήγορα και οι εφοδιαστικές αλυσιδες (πρώτες ύλες) υπό μερική ή ολική κατάρρευση.

Σύσσωμος ο κλάδος του 3D printing έδωσε πολλές λύσεις και έδειξε τον δρόμο αξιοποιώντας όλα του τα πλεονεκτήματα, τα οποία πολλάκις έχουμε διαπιστώσει και στην 3DN:

  • Τοπική παραγωγή πολύ κοντά στον τόπο κατανάλωσης
  • Με τον κατάλληλο εξοπλισμό και πνεύμα δικτύωσης και συνεργασίας μπορεί να γίνει παραγωγή και σε μεγάλες ποσότητες
  • Εξαιρετικά γρήγορα παρουσιάστηκε ένα προιόν που ικανοποίησε μια πραγματική ανάγκη. Και μάλιστα με απαιτητικές προδιαγραφές καθότι θα γινόταν χρήση σε ευαίσθητα νοσοκομειακά περιβάλλοντα
  • Αποθέωθηκε ο εθελοντισμός! Όλες οι εκτυπώσεις δόθηκαν δωρεάν σαν προσφορά των επιχειρήσεων ή εθελοντών και σπόνσορες κάλυψαν την αγορά της πρώτης ύλης (διαφάνειες κτλ).

Ερχόμενοι στην μετα-covid εποχή τα πλεονεκτήματα του 3d printing παραμένουν στο ακέραιο και απευθύνονται σε όλους είτε πρόκειται για μεμονωμένους ιδιώτες είτε για επαγγελματίες που θέλουν να προσφέρουν ανταγωνιστικές και εξατομικευμένες λύσεις στην πελατεία τους έξω από τα καθιερωμένα.

Εκτός από την σειρά προτάσεων για ατομική προστασία μπορούμε να συζητήσουμε την υλοποίηση σχεδον οιασδήποτε ιδέας! Αλλά λεπτομέρειες του τι μπορεί να φτιαχτεί και του πώς οι υπηρεσίες μας παρέχουν προστιθέμενη αξία θα ακολουθήσουν σε επόμενα άρθρα μας.

3DN
3D Printing – 3D Scanning – 3D Design

Θησέως 2, Ναύπλιο
Τηλ.: 2752301502
Email: info@3dn.gr

Δείτε περισσότερα για την εταιρεία 3DN εδώ

Share
Από τα
argolika.gr

Πρόσφατα

Πολλά τα προβλήματα των βρεφικών-παιδικών σταθμών Δήμου Ναυπλιέων – Συνέλευση των γονέων

Tα προβλήματα των βρεφικών-παιδικών σταθμών Ναυπλιέων ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΒΡΕΦΙΚΩΝ…

1 ώρα πριν

Ακαδημίες ανδρικού βόλεϊ δημιουργεί η Γ.Ε. Ναυπλίου

Ακαδημίες ανδρικού βόλεϊ δημιουργεί η Γ.Ε. Ναυπλίου Άλλη μια πρωτοποριακή κίνηση από τη Γυμναστική Ένωση…

3 ώρες πριν

200 μοτοσικλετιστές και ροκ συναυλία στο Άργος το βράδυ του Σαββάτου

200 μοτοσικλετιστές στο Άργος Στις 8.30 το βράδυ του Σαββάτου 18/5, στη Λαϊκή Αγορά του…

4 ώρες πριν

Διεθνής Ημέρα Μουσείων: “Στα ίχνη της ιστορίας…” στη Νέα Επίδαυρο

  Το Τοπικό Συμβούλιο Νέας Επιδαύρου, με την ευκαιρία του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων…

5 ώρες πριν

Εγκαινιάστηκε στο Ναύπλιο η μαθητική έκθεση εικαστικών για τη Μύρτιδα

Ναύπλιο η μαθητική έκθεση εικαστικών για τη Μύρτιδα Γράφει ο Γιάννης Γαλανόπουλος Μια ιδιαίτερη έκθεση…

6 ώρες πριν

Εκδήλωση της “Νίκης” στο Άργος

Εκδήλωση της "Νίκης" στο Άργος Την Κυριακή 19 Μαΐου, στις 6.30μμ, στο Άργος, στην αίθουσα…

8 ώρες πριν