Ελλάδα-Κόσμος

Φιάσκο η κατηγορία κατά του μετανάστη στα Φιλιατρά

Πηγή: www.efsyn.gr (ρεπορτάζ: Γιώτα Τέσση)

Απόλυτα ψευδές, αν όχι κατασκευασμένο, ήταν το κατηγορητήριο σε βάρος του 29χρονου Σουδανού που απολογήθηκε χθες ενώπιον των δικαστικών αρχών Κυπαρισσίας για την απόπειρα αρπαγής ανήλικου παιδιού στα Φιλιατρά.

Ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφάσισαν ομόφωνα να αφεθεί ελεύθερος ο κατηγορούμενος και του επέβαλαν τον περιοριστικό όρο να μην πλησιάζει το τρίχρονο κοριτσάκι της οικογένειας που τον κατηγόρησε ότι το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής επιχείρησε να αρπάξει το παιδί από την κεντρική πλατεία της πόλης.

Ο ισχυρισμός της μητέρας, ότι ο 29χρονος έπιασε το παιδί της από τον ώμο και εκείνη κάλεσε αμέσως την αστυνομία, καταρρίφθηκε από τις ένορκες καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων που υποστήριξαν ότι ο κατηγορούμενος όχι μόνο δεν άγγιξε το παιδί, αλλά ούτε καν του μίλησε και εξήγησαν ότι η μητέρα δεν είχε καν οπτική επαφή με τα τρία παιδιά της την ώρα του υποτιθέμενου συμβάντος.

Ο κατηγορούμενος, που διαθέτει έγγραφα νόμιμης παραμονής στη χώρα και δουλεύει ως εργάτης γης στα Φιλιατρά, κατέθεσε απολογούμενος ότι βρισκόταν στην πλατεία με ομοεθνείς του και περίμενε τον εργοδότη του, όταν αντιλήφθηκε τρία κοριτσάκια (σ.σ.: όπως αποδείχθηκε, ήταν παιδιά της ίδιας οικογένειας) να τον βγάζουν φωτογραφίες αλλά δεν έδωσε σημασία και σε πολύ λίγη ώρα τον πλησίασαν αστυνομικοί και τον συνέλαβαν. Οταν έμαθε γιατί συνελήφθη, λιποθύμησε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της περιοχής και στη συνέχεια στο Αστυνομικό Τμήμα Τριφυλίας, όπου κρατούνταν μέχρι χθες το πρωί.

Στο δικαστήριο δεν εμφανίστηκε κανένα μέλος της οικογένειας που υπέβαλε τη μήνυση σε βάρος του 29χρονου, ούτε κάποιος μάρτυρας υποστήριξης της κατηγορίας. Πάντως, σύμφωνα με την τοπική κοινωνία, ο πατέρας έχει απασχολήσει και άλλες φορές τις αρχές, ενώ πριν από δέκα μέρες είχε εμπλακεί σε παρόμοιο περιστατικό κατηγορώντας εκείνη τη φορά έναν Μαροκινό, τον οποίο έδειρε με το πρόσχημα προσβολής των παιδιών του.

Η δικηγόρος του Σουδανού, Δήμητρα Θεοδωροπούλου, δήλωσε στην «Εφ.Συν.»: «Πρόκειται για ένα παιδί ευαίσθητο, καλό, που μάχεται για την επιβίωσή του. Οπως αποδείχθηκε, δεν ήταν καν μια παρεξήγηση, αλλά με ψευδείς καταθέσεις στήθηκε ένα πολύ βαρύ κατηγορητήριο. Ο εντολέας μου επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμά του».

Από την πρώτη στιγμή η τοπική κοινωνία εξέφρασε τις επιφυλάξεις της για τους ισχυρισμούς των συγχωριανών τους, σε αντίθεση με τον δήμαρχο Τριφυλίας, Γιώργο Λεβεντάκη, που έσπευσε να υιοθετήσει την εκδοχή της οικογένειας, χωρίς να έχει πλήρη ενημέρωση για το συμβάν, ρίχνοντας με τον τρόπο αυτό νερό στον μύλο ακροδεξιών συμπεριφορών.

Share
Από τα
argolika.gr

Πρόσφατα

Διεθνής Ημέρα Μουσείων: “Στα ίχνη της ιστορίας…” στη Νέα Επίδαυρο

  Το Τοπικό Συμβούλιο Νέας Επιδαύρου, με την ευκαιρία του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων…

3 ώρες πριν

Εγκαινιάστηκε στο Ναύπλιο η μαθητική έκθεση εικαστικών για τη Μύρτιδα

Ναύπλιο η μαθητική έκθεση εικαστικών για τη Μύρτιδα Γράφει ο Γιάννης Γαλανόπουλος Μια ιδιαίτερη έκθεση…

3 ώρες πριν

Εκδήλωση της “Νίκης” στο Άργος

Εκδήλωση της "Νίκης" στο Άργος Την Κυριακή 19 Μαΐου, στις 6.30μμ, στο Άργος, στην αίθουσα…

5 ώρες πριν

18 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν – Κάποια γεγονότα σαν σήμερα

18 Μαΐου: γεγονότα σαν σήμερα Εικόνες: O Nικηταράς και η Μάχη των Δολιανών, η πρώτη…

15 ώρες πριν

17 Μαΐου 1944: Η ενέδρα του ΕΛΑΣ και η μάχη στο χάνι Αχλαδοκάμπου

17 Μαΐου 1944: Η μάχη στο χάνι Αχλαδοκάμπου 80 χρόνια συμπληρώθηκαν από τη Μάχη του…

18 ώρες πριν

Η ομάδα μπάσκετ του Παναργειακού στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα U21 – Δοκιμές παικτών

ομάδα μπάσκετ του Παναργειακού Tη σημαντική απόφαση να συμμετάσχει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 𝐔𝟐𝟏 της σεζόν…

19 ώρες πριν