Προγράμματα μεταπτυχιακών φοιτητών στις φυλακές Ναυπλίου και το ΔΙΕΚ Άργους

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Δραματική Τέχνη και Παραστατικές τέχνες στην Εκπαίδευση και τη Δια Βίου Μάθηση» του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, σε συνεργασία με το Κατάστημα Κράτησης Ναυπλίου διοργανώνουν Θεατροπαιδαγωγικό Πρόγραμμα με τίτλο: «εΘΕΛΩντισμός: το πιο όμορφο χρέος…», την Παρασκευή 12 Ιουνίου (κλειστή ομάδα).

Σκοπός του προγράμματος είναι μέσα από τη διαδικασία της δραματοποίησης και της αναπαράστασης της πραγματικότητας, να συμβάλει στην ευαισθητοποίηση σε θέματα εθελοντισμού, την προώθηση του σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα και τη θετική αλλαγή στάσεων και συμπεριφορών. Το πρόγραμμα βασίζεται στο βραβευμένο μαθητικό ντοκιμαντέρ: «Το χρέος» του 1ου ΕΠΑΛ και 1ου Ε.Κ. Άργους.

Την ομάδα θα εμψυχώσουν οι μεταπτυχιακοί φοιτητές Μαρία Δέδε, Ελένη Καραμάνου, Γιώργος Ντέμος. Με την εποπτεία της Ομότιμης Καθηγήτριας Άλκηστις Κοντογιάννη.

 

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου «Δραματική Τέχνη και Παραστατικές Τέχνες στην Εκπαίδευση και στη Δια Βίου Μάθηση» σε συνεργασία με το Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Άργους και το τμήμα του «Διασώστες – Πλήρωμα Ασθενοφόρου», διοργανώνουν πρόγραμμα Δραματικής Τέχνης στην Εκπαίδευση με τίτλο: «Εγώ, στη θέση σου», την Παρασκευή 12 Ιουνίου (κλειστή ομάδα).

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς σε θέματα προσφύγων, την καλλιέργεια του σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα και τη θετική αλλαγή στάσεων και συμπεριφορών. Προάγει την ενσυναίσθηση, την ελαχιστοποίηση του ρατσισμού, μέσω δραστηριοτήτων βιωματικής μάθησης, ενεργητικής συμμετοχής και αλληλεπίδρασης. Η φιλοσοφία του προγράμματος βασίζεται στην εμπλοκή των συμμετεχόντων σε μια ιστορία που εξελίσσεται, καλώντας τους να μπουν στη θέση του άλλου, να αναλάβουν δράση και να πάρουν αποφάσεις.

Την ομάδα εμψυχώνουν οι φοιτήτριες Σοφία Δαρειώτη και Κατερίνα Καραναγνώστη.

 

Πρόσφατα σχόλια