Συνάντηση με την υφυπουργό Παιδείας για λειτουργία Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. στην Ερμιονίδα

Συνάντηση με την υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφία Ζαχαράκη είχε ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος την Πέμπτη 4 Ιουνίου, παρουσία του βουλευτή Αργολίδας της ΝΔ Γιάννη Ανδριανού.

Στη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα της ίδρυσης και λειτουργίας Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στο Δήμο Ερμιονίδας, έπειτα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας, η οποία ελήφθη ομόφωνα στη συνεδρίαση της 25ης Νοεμβρίου.

Τα Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.), αποτελούν μία από τις δομές της Δευτεροβάθμιας Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. Η φοίτηση στα Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. διαρκεί 6 χρόνια.

Σε αυτά εγγράφονται απόφοιτοι δημοτικών σχολείων γενικής ή ειδικής εκπαίδευσης, καλύπτοντας την υποχρεωτικότητα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Χορηγούν στους αποφοίτους τους πτυχίο επιπέδου 2α με επαγγελματικά δικαιώματα και δικαίωμα εγγραφής στις Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης ειδικής αγωγής, κατόπιν εισήγησης του ΚΕΣΥ.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε την υφυπουργό για την αναγκαιότητα της άμεσης ίδρυσης και λειτουργίας του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ερμιονίδας από το νέο σχολικό έτος 2020-2021, εφόσον έτσι θα μπορούν να συνεχίσουν απρόσκοπτα την εκπαίδευσή τους οι απόφοιτοι του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ερμιονίδας, το οποίο λειτούργησε για πρώτη φορά το σχολικό έτος 2016-2017.

Ο κ. Ανδριανός, με την ιδιότητα του αντιπροέδρου της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, αρμόδιας επί θεμάτων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, υποστήριξε θερμά το αίτημα του δημάρχου.

Η υφυπουργός δεσμεύτηκε να προωθήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, ώστε να καταστεί εφικτός ο στόχος της ίδρυσης και λειτουργίας του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ερμιονίδας από το νέο σχολικό έτος 2020-2021.

Πρόσφατα σχόλια