Τετάρτη, 27 Μαΐου, 2020

Πώς θα γίνει στο Ναύπλιο ο εορτασμός για τη μνήμη της γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου

Η 19η Μαΐου ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας  του Ελληνισμού του Πόντου. Ο εορτασμός έχει σκοπό να αποδοθεί ο ελάχιστος φόρος τιμής για τους σφαγιασθέντες Ποντίους και να υπενθυμίσει τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων του Πόντου από την Οθωμανική κατοχή, που διήρκεσαν από το 1916 έως το 1923 και είχαν σαν αποτέλεσμα να μετατρέψουν το λαό των Ποντίων σε ένα λαό προσφύγων και διασποράς.

 Λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι φετινές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και οι καταθέσεις στεφάνων θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

Ο φετινός εορτασμός θα πραγματοποιηθεί την  Κυριακή 24 Μαΐου στο Ναύπλιο, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Γενικός Σημαιοστολισμός, από την 8η πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου της  24ης  Μαΐου.

Φωταγώγηση  όλων των Δημοσίων, Δημοτικών και Κοινοτικών καταστημάτων καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της  24ης  Μαΐου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

Ωρα 8.00: Επαρση της σημαίας της πόλης του Ναυπλίου από Διμοιρία του ΚΕΜΧ. 

Ωρα 11.00 : Τέλεση δοξολογίας  στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου  και ομιλία από την  κυρία Τσολακίδου Μαρίνα, δικηγόρο.

Ωρα 11.30: Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Δημητρίου Υψηλάντη στην Πλατεία Δημαρχείου, από τους κ.κ. Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, Βουλευτές Νομού,  Ανώτερο Διοικητή  Φρουράς Ναυπλίου, (εκπροσωπώντας όλους τους ένστολους),  Δήμαρχο  Ναυπλιέων, και η Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Αργολίδας  «Παναγία Σουμελά».

Ωρα  19.00:  Υποστολή Σημαίας της πόλης από Διμοιρία  του  ΚΕΜΧ.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια