ΣΥΡΙΖΑ: Σκανδαλώδεις υπερτιμολογήσεις μέσων προστασίας στην 6η Υ.ΠΕ. και ένοχη σιωπή Κοντοζαμάνη

Ερώτηση κατέθεσαν 52 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς το Υπουργό Υγείας με πρωτοβουλία του βουλευτή Χανιών και πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη με θέμα της το σκάνδαλο στην 6η ΥΠΕ με την υπερτιμολόγηση μέσων ατομικής προστασίας, με πρωταγωνιστή τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Γιάννη Καρβέλη.

Οι βουλευτές τονίζουν ότι σε επίκαιρη ερώτηση του Παύλου Πολάκη, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης ουσιαστικά δεν απάντησε τίποτα, ενώ μεταξύ άλλων δήλωσε «κάποιοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την κρίση για ίδιον όφελος» και «…η αυξημένη ζήτηση εκτόξευσε τις τιμές των προϊόντων. Απλοί κανόνες της αγοράς». Πραγματικά τι άλλο θα μπορούσε να πει για να επιβεβαιώσει πλήρως τα καταγγελλόμενα, αναρωτιούνται στην νέα ερώτηση προς το υπουργείο Υγείας.

Μεταξύ άλλων, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν πως η 1η ΥΠΕ αγοράζει μάσκες FFP-3 με 5,46 € ανά τεμάχιο, ενώ η 6η ΥΠΕ (την ίδια μέρα) με 20,34 € ανά τεμάχιο, ενώ επίσης η 1η ΥΠΕ αγοράζει στολές τύπου TYVEC με 9,92€ ανά τεμάχιο, ενώ η 6η ΥΠΕ (την ίδια μέρα) με 23,14€ ανά τεμάχιο. Σημειώνεται πως μετά τη γενική κατακραυγή, η 6η ΥΠΕ πάγωσε την προμήθεια των μασκών FFP-3, χωρίς να είναι γνωστό εάν το πάγωμα είναι οριστικό ή προσωρινό. Σε περίπτωση ολοκλήρωσης των προμηθειών, η 6η ΥΠΕ θα επιβάρυνε τον κρατικό προϋπολογισμό (έναντι της 1ης ΥΠΕ) με 1,173 εκ ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι βουλευτές στην ερώτησή τους προχωρούν σε μεγαλύτερο βάθος αναφορικά με το σκάνδαλο υπερτιμολογήσεων, καθώς όπως τονίζεται, με βάση αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, προκύπτει συγγενική σχέση του κ. Καρβέλη με την οικογένεια Λαϊνιώτη που κατέχει την «BBD ΝΙΚ. ΛΑΙΝΙΩΤΗΣ ΑΕΒΕ». Ακόμη, από δημοσιεύματα του τύπου προκύπτει η έμμεση σχέση της «EUROSUP MEDICALS ΙΚΕ» με τις εταιρείες της οικογένειας Λαϊνιώτη, καθώς ο κ. Πετούσης εκτός από συγγενική σχέση με την οικογένεια Λαϊνιώτη, εκτός από διαχειριστής του κύριου μετόχου της «EUROSUP, RAFFREY INVESTMENTS LTD», τυγχάνει να είναι και στέλεχος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ, ενώ ο ίδιος στην προσωπική του σελίδα στον ιστότοπο LinkedIn, αυτοπροσδιορίζεται ως διευθυντής πωλήσεων της «BBD ΝΙΚ. ΛΑΙΝΙΩΤΗΣ ΑΕΒΕ».

Από τα ανωτέρω, όπως τονίζουν, καθίσταται σαφές πέραν πάσης αμφιβολίας ότι πρόκειται για μία σκανδαλώδη προσπάθεια διασπάθισης δημοσίου χρήματος από τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, με σαφή χαρακτηριστικά διαπλοκής επιχειρηματιών με στελέχη της ΝΔ.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε ανάρτησή της, η πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, συνοδεύει την ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με ένα ερώτημα που εφόσον επιβεβαιωθεί εκθέτει έτη περαιτέρω την κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, θέτει το ερώτημα εάν «είναι αλήθεια ότι ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ παραμένει στη θέση του, παρά τις αποκαλύψεις σε βάρος του, λόγω της προσωπικής στήριξης που του παρέχει ο Διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Μιχάλης Μπεκίρης;».

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούν τον υπουργό Κικίλια:

  1. Είναι αλήθεια ότι ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ παραμένει στη θέση του, παρά τις αποκαλύψεις σε βάρος του, λόγω της προσωπικής στήριξης που του παρέχει ο Διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Μιχάλης Μπεκίρης;
  2. Θα αποπεμφθεί έστω και τώρα τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννη Καρβέλη;
  3. Πως ερμηνεύει το γεγονός ότι η αναρτηθείσα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος με «φερόμενη» ημερομηνία 12/3/2020, για τις στολές τύπου TYVEC στον ιστότοπο του Υπουργείου Υγείας έχει αριθμό πρωτοκόλλου 11.708!!! , ενώ οι υπόλοιπες αποφάσεις της 6ης ΥΠΕ στην διαύγεια της ίδιας μέρας είχαν αριθμό πρωτοκόλλου από 2.320 έως 2.357;
  4. Έχουν ζητηθεί ή διαβιβαστεί από εσάς τα στοιχεία της υπόθεσης στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας για έλεγχο;
  5. Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του φαινομένου υπερτιμολόγησης αγαθών και υπηρεσιών εν μέσω της υγειονομικής κρίσης;

Διαβάστε αναλυτικά την ερώτηση:

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια