Προτάσεις της ΟΕΒΕ Αργολίδας για μέτρα άμεσης ενίσχυσης των μικρών επιχειρήσεων του νομού

H Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Αργολίδας προτείνει και καταθέτει τα εξής μέτρα που αφορούν μέτρα άμεσης ενίσχυσης των μικρών επιχειρήσεων σε τοπικό επίπεδο, με σκοπό τη στήριξη της επιβίωσης τους μέσα σε μια εξαιρετικά δυσχερή κατάσταση που αναμένεται να επικρατήσει στο επόμενο διάστημα σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο.

Στις προτάσεις της (τις οποίες κοινοποιεί στην Περιφέρει – Π.ε. Αργολίδας, τους 4 Δήμους και το Επιμελητήριο) αναφέρει:

 1. Για τις επιχειρήσεις που βρίσκονται σε αναστολή  λειτουργίας τους με εντολή της κυβέρνησης και για  τις επιχειρήσεις που άμεσα ή έμμεσα πλήττονται από τα μέτρα κατά της  εξάπλωσης της πανδημίας προτείνουμε τα κάτωθι.

Ειδικότερα προτείνεται απαλλαγή πληρωμών  από 01/03/2020 έως 30/09/2020 των παρακάτω:

 • Καταβολή μισθωμάτων 01/03/2020 έως 31/05/2020 με  επιδότηση  μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ . Με την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων από 01/06/2020 έως 31/12/2020 επιδότηση ενοικίου κατά 50% μέσω προγραμμάτων   ΕΣΠΑ  και κρατικού προϋπολογισμού.
 • Απαλλαγή ανταποδοτικών τελών (τέλη καθαριότητας και φωτισμού) από 01/03/2020 μέχρι 30/09/2020. Απαλλαγή κατά  50% και από 01/10/2020 -31/12/2020.
 • Απαλλαγή καταβολής των τελών κατάληψης κοινοχρήστων χώρων μέχρι 31/12/2020
 • Απαλλαγή καταβολής των τελών διαμονής παρεπιδημούντων
 • Αναστολή πληρωμής ρυθμίσεων προς Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς και δημοτικών μισθωμάτων για 6 μήνες
 • Προστασία επαγγελματικής στέγης για διάστημα 6 μηνών σε περίπτωση μη πληρωμής μισθωμάτων στους εκμισθωτές, υπό προϋποθέσεις και ειδικές ρυθμίσεις για την εκμίσθωση ακινήτων από το Δημόσιο και τους ΟΤΑ (πχ κυλικεία σχολείων).
 • Αναστολή διαδικασιών διακοπής στις παροχές ρεύματος, υδροδότησης, φυσικού αερίου και τηλεπικοινωνιών λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών ή μη πληρωμής λογαριασμών για 4 μήνες
 1. Για την ανάδειξη του Νομού Αργολίδος ως ασφαλούς προορισμού και την στήριξη του τουρισμού στον νομό μας προτείνουμε διαφημιστική καμπάνια του Νομού Αργολίδας σε ολόκληρη  την χώρα.
 2. Παρότρυνση των πολιτών μέσω διαφημιστικού σποτ να στηρίξουν την τοπική αγορά κάνοντας τις αγορές τους, στα τοπικά καταστήματα.
 3. Συνέργειες με Δήμους Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και Περιφέρεια Πελοποννήσου για την στήριξη της Αργολίδας και της  Πελοποννήσου.

Για το Δ.Σ

Ο πρόεδρος Μακρής Παναγιώτης

O γραμματέας Χρόνης Κωνσταντίνος

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια