Την άμεση απομάκρυνση πλοίου από το λιμάνι του Πορτοχελίου ζητά ο Τάσος Τόκας

Την άμεση απομάκρυνση πλοίου από το λιμάνι του Πορτοχελίου λόγω κακής κατάστασης ζητά ο επικεφαλής της παράταξης ΝΕΔΥΠΕΡ Τάσος Τόκας με επιστολή της προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας Μανώλη Φλωρή (και κοινοποίηση προς τον δήμαρχο και τον διοικητή του Λιμενικού)

Όπως αναφέρει:

Για μεγάλο χρονικό διάστημα βρίσκεται δεμένο στον Λιμένα Πορτοχελίου –σε κεντρικό σημείο μάλιστα- ένα πλοίο σε πολύ άσχημη κατάσταση που μπορεί να βυθιστεί ανά πάσα στιγμή  λόγω εισροής υδάτων. Το τοξικό φορτίο  σε περίπτωση  βύθισής του θα απλωθεί στη θαλάσσια περιοχή και πολύ πιθανό σε όλο το πανέμορφο λιμάνι του Πορτοχελίου, και θα προκαλέσει οικολογική καταστροφή με ανυπολόγιστη ζημιά.

Ενόψει της καλοκαιρινής σαιζόν και του ανοίγματος των επιχειρήσεων στο Πορτοχέλι και μετά τις διαμαρτυρίες δημοτών είναι αναγκαία η άμεση απομάκρυνση του  γιατί εκτός των άλλων δημιουργεί άσχημες εντυπώσεις μόνο με την εικόνα του δίνοντας ένα ακόμη πλήγμα στο τουριστικό προϊόν.

Όπως γνωρίζετε ο κλάδος του  τουρισμού στην Ερμιονίδα, μετά από την  δύσκολη περίοδο της καραντίνας, καταγράφει ήδη τεράστιες απώλειες, οι  επιχειρηματίες  μιλούν για  πτώση  ακόμα  και  70% και φοβούνται για το τι θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες.

Η επόμενη χρονική περίοδο είναι ιδιαίτερα σημαντική και είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ η έντονη προσπάθεια που πρέπει να γίνει από τον Δήμο Ερμιονίδας και τις υπηρεσίες του.

Εκτός των παραπάνω όμως ζητάμε να μας ενημερώσετε:

1) Αν τηρήθηκε η νόμιμη διαδικασία για την παραμονή στον Λιμένα Πορτοχελίου του εν λόγω πλοίου;

2) Εάν πληρώνονται τα αναλογούντα τέλη στο Δ.Λ.Τ. Ερμιονίδας;

3) Ποιες ενέργειες έχετε κάνει έως σήμερα και ποιες έχετε προγραμματίσει σε συνεργασία με το Λιμενικό Τμήμα Πορτοχελίου για την επίλυση του σοβαρού ζητήματος;

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια