Σύλλογος Γονέων Δημοτικού Ν. Κίου: Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο, να μην επιτραπούν κάμερες

Aνακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Νέας Κίου «Απόστολος Πεζάς»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Νέας Κίου, εκφράζει την αντίθεσή του στο νέο νομοσχέδιο “Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις”,  που είναι προς ψήφιση. Το Υπουργείο Παιδείας εν μέσω πανδημίας, με κλειστά σχολεία και παρά τις αντιδράσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας καταθέτει προς ψήφιση ένα νομοσχέδιο, που υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο την ανάγκη των παιδιών μας για ολόπλευρη μόρφωση.

Το Υπουργείο Παιδείας αυξάνει τον αριθμό των μαθητών στην τάξη σε Νηπιαγωγείο και Δημοτικό σε 24+10% = 26. Στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο ο ελάχιστος και ο μέγιστος αριθμός μαθητών ανά τμήμα θα καθορίζονται κάθε χρόνο με Υπουργικές Αποφάσεις, άρα ανάλογα τις ελλείψεις και τα κενά σε εκπαιδευτικούς. Επίσης καθιερώνει ελάχιστο αριθμό μαθητών ανά τμήμα σε 16 στο Νηπιαγωγείο και σε 20 στο Δημοτικό, γεγονός που θα οδηγήσει σε καταργήσεις και συγχωνεύσεις τάξεων.

Έχουμε ανάγκη από ένα σχολείο με μόνιμους εκπαιδευτικούς, χωρίς εκπαιδευτικά κενά, στελεχωμένο με όλες τις ειδικότητες και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό, από το “πρώτο κουδούνι”.  Έχουμε ανάγκη από ένα σχολείο που θα στέκεται δίπλα σε κάθε μαθητή. Αντί αυτού, το Υπουργείο  Παιδείας πλέον εγγυάται την κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών μόνο για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα. Παράλληλα οι διατάξεις του νομοσχεδίου για κατά προτεραιότητα κάλυψη των κενών στα Ειδικά Σχολεία φανερώνει την πρόθεση της Κυβέρνησης να αφήνει χιλιάδες κενά σε Τμήματα Ένταξης και στην Παράλληλη Στήριξη, ειδικά στον ευαίσθητο χώρο της Ειδικής Αγωγής που οι μαθητές χρειάζεται να έχουν τον εκπαιδευτικό δίπλα τους από την πρώτη ημέρα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ που πλήττει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και καταστρατηγεί τα δικαιώματα εκπαιδευτικών και μαθητών.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΙΚΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΑΛΛΙΑ ΜΠΡΑ

 

1 σχόλιο

  1. Συγχαρητήρια στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Νέας Κίου, να που υπάρχουν φωνές αντίδρασης σε μια κοινωνία με χιλιάδες προβλήματα και απαθής τοπικούς παράγοντες , αυτό είναι μια ηλιαχτίδα φωτός στο γκρι και μαύρο που περικλείει την Νέα Κίο μια 10 ετία τωρα………….Μπράβο σας και πάλι εσείς που αντιδράτε και πασχίζετε για την παιδεία , τα παιδιά μας ,το μέλλον της πατρίδας μας,, προχωρήστε δυναμικά και ολοι θα είμαστε δίπλα σας…………..

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια