Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους εκπαιδευτικούς της Αργολίδας την Τετάρτη

(φωτογραφία αρχείου)

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ καλεί  τα μέλη του να συμμετέχουν μαζικά στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον αύλειο χώρο των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Αργολίδας, την  Τετάρτη 13 Μαΐου και ώρα 12 μ. μαζί με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αργολίδας και άλλους φορείς.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Αργολίδας αναφέρει:

Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας έδειξαν ξεκάθαρα τον απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό τρόπο με τον οποίο έχουν αποφασίσει να ασκούν την αντιεκπαιδευτική πολιτική τους στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης. Κατέθεσαν εν μέσω πανδημίας, χωρίς τα σωματεία να μπορούν να αντιδράσουν και να γίνει διάλογος, πολυνομοσχέδιο με σοβαρότατες ρυθμίσεις για την παιδεία το οποίο ήδη έχει καταγγελθεί από τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες. Επιπλέον η την Παρασκευή κατατέθηκε η απαράδεκτη τροπολογία για ζωντανή (ανα)μετάδοση του μαθήματος, χωρίς κανέναν διάλογο ούτε με την ομοσπονδία μας ούτε με την συνομοσπονδία γονέων και κηδεμόνων.

Τόσο το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, όσο και η τροπολογία για ζωντανή μετάδοση αποτελούν, εκ μέρους της Κυβέρνησης, προσπάθεια εκμετάλλευσης της κρίσης της πανδημίας με επιδίωξη να συνεχιστούν οι αντιεκπαιδευτικές πολιτικές σε βάρος της Δημόσιας Εκπαίδευσης, των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και των εργασιακών κατακτήσεων των εκπαιδευτικών.

Απέναντι σε αυτά τα σχέδια έχουμε  χρέος, μαζί με όλη την κοινωνία στο πλευρό μας, να αντιδράσουμε και να παλέψουμε ώστε να αποσυρθούν όλες οι προσπάθειες χειροτέρευσης και υπονόμευσης των όρων της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της παραπέρα απαξίωσης του Δημόσιου Σχολείου

 ΔΙΝΟΥΜΕ ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ

Η ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

2 σχόλια

  1. Αγαπητέ άνεργε ως γονιός θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι οι εκπαιδευτικοί καθ`όλη τη διάρκεια της καραντίνας στήριξαν τους μαθητές τους με κάθε μέσο φροντίζοντας να μην αποκοπούν από τη μαθησιακή διαδικασία . Σε όλη τη διαδικασία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης η κρατική ευθύνη ήταν απούσα τόσο για τους μαθητές όσο και για τους εκπαιδευτικούς. Η απουσία της κρατικής ευθύνης είναι το σημείο που πρέπει να ενώνει τους ανθρώπους και όχι να τους χωρίζει. Επειδή η εργασία είναι δικαίωμα πρέπει να διεκδικηθεί από όλους. Και οι εκπαιδευτικοί όπως κι εσείς βιώνουν την ανεργία. Κάθε χρόνο απολύονται χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικοί και αντιμετωπίζουν την ανεργία όπως κι εσείς. Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι μόνο δικό σας και δεν λύνεται αν ο ένας τα ρίχνει στον άλλο. Τα προβλήματα λύνονται με κοινούς αγώνες, διεκδικώντας και αποδίδοντας ευθύνη εκεί που πραγματικά πρέπει.

  2. ΚΑΘΙΣΤΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ! ΑΜΑΝ ΠΟΙΑ ,,ΚΑΘΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙς 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΣΤΕ,,ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ……….? ΣΑς ΡΩΤΑ ΕΝΑς ΑΝΕΡΓΟς 25 ΧΡΟΝΟς ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ………..ΘΕΩΡΩ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΘΕΣΤΕ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΥΦΕΣΗ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ 10 % ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ , ΕΠΙΣΗς Ο ΧΡΟΝΟς ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΑς ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΝΑ ΤΡΙΤΟ ΕΝΟς ΜΕΣΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ,,,ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΑΚΡΙΒΩς 121 ΜΕΡΕς ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΟΧΙ ΟΚΤΑΩΡΑ ΑΛΛΑ 3ΩΡΑ ΚΑΙ ΤΕΤΡΑΩΡΑ,,,,,,,ΕΝΑς ΕΓΑΖΟΜΕΝΟς ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ 250 ΜΕΡΡΕς ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΟΚΤΑΩΡΟ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ..ΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΠΟΙΟ ΕΥΝΟΗΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΤΡΙΤΟ ΔΟΥΛΕΙΑς ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΚΑΙ ΠΟΛΟΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΑς ΚΑΘΗΓΗΤΕς ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΟΥς ΙΔΙΟΥς ΜΑΘΗΤΕς ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΕΚΠΕΔΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΤΟΥΣ!!!!!!!!!! ΜΕ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ …………………ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥς ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΘΕΣΕΙς ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗς ….ΝΤΡΟΠΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια