Παρασκευή, 29 Μαΐου, 2020

Νίκας: Μόνο μέσα από συγκλίσεις θα γίνει η όποια παρέμβαση στον Ερασίνο

“Μόνο μέσα από συγκλίσεις θα προχωρήσει το προγραμματισμένο έργο στον Ερασίνο ποταμό, η υλοποίηση του οποίου για την ώρα τελεί σε αναμονή”.

Αυτό αποφασίστηκε σε ευρεία σύσκεψη, υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, την Τρίτη στο Ναύπλιο, μετά από την επίσκεψή του στην περιοχή του ποταμού.

Ο περιφερειάρχης, στη διάρκεια της αυτοψίας που διενήργησε στην περιοχή του ποταμού, έμεινε εντυπωσιασμένος από την φυσική ομορφιά της περιοχής που διασχίζει ο ποταμός, από το Κεφαλάρι μέχρι τις εκβολές του στη Νέα Κίο, και ζήτησε να ενημερωθεί και από τους οικολογικούς φορείς ως προς τις ενστάσεις τους και τις εν γένει θέσεις του για το σχεδιαζόμενο έργο.

Στην σύσκεψη που ακολούθησε στο Ναύπλιο -με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, του αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Γιάννη Μαλτέζου, εκπροσώπων του Δήμου Αργους – Μυκηνών, περιφερειακών συμβούλων από τις μειοψηφίες του Περιφερειακού Συμβουλίου, αλλά και εκπροσώπους οικολογικών φορέων-, συμφωνήθηκε ότι το έργο θα τελεί σε αναμονή, καθώς ο περιφερειάρχης ζήτησε να υπάρξουν συγκλίσεις των διαφόρων απόψεων, ενώ παράλληλα θα κληθεί να γνωμοδοτήσει ο Δήμος Αργους – Μυκηνών.

Οπως τόνισε δε ο Π. Νίκας, “η Περιφέρεια θα συνεισφέρει τα επιπλέον χρήματα που χρειάζονται για την ανάδειξη του Ερασίνου, ο οποίος είναι ένα καταπληκτικό ποτάμι, πλωτό σχεδόν από τη θάλασσα μέχρι τις πηγές του”.

1 σχόλιο