Νίκας: Μόνο μέσα από συγκλίσεις θα γίνει η όποια παρέμβαση στον Ερασίνο

“Μόνο μέσα από συγκλίσεις θα προχωρήσει το προγραμματισμένο έργο στον Ερασίνο ποταμό, η υλοποίηση του οποίου για την ώρα τελεί σε αναμονή”.

Αυτό αποφασίστηκε σε ευρεία σύσκεψη, υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, την Τρίτη στο Ναύπλιο, μετά από την επίσκεψή του στην περιοχή του ποταμού.

Ο περιφερειάρχης, στη διάρκεια της αυτοψίας που διενήργησε στην περιοχή του ποταμού, έμεινε εντυπωσιασμένος από την φυσική ομορφιά της περιοχής που διασχίζει ο ποταμός, από το Κεφαλάρι μέχρι τις εκβολές του στη Νέα Κίο, και ζήτησε να ενημερωθεί και από τους οικολογικούς φορείς ως προς τις ενστάσεις τους και τις εν γένει θέσεις του για το σχεδιαζόμενο έργο.

Στην σύσκεψη που ακολούθησε στο Ναύπλιο -με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, του αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Γιάννη Μαλτέζου, εκπροσώπων του Δήμου Αργους – Μυκηνών, περιφερειακών συμβούλων από τις μειοψηφίες του Περιφερειακού Συμβουλίου, αλλά και εκπροσώπους οικολογικών φορέων-, συμφωνήθηκε ότι το έργο θα τελεί σε αναμονή, καθώς ο περιφερειάρχης ζήτησε να υπάρξουν συγκλίσεις των διαφόρων απόψεων, ενώ παράλληλα θα κληθεί να γνωμοδοτήσει ο Δήμος Αργους – Μυκηνών.

Οπως τόνισε δε ο Π. Νίκας, “η Περιφέρεια θα συνεισφέρει τα επιπλέον χρήματα που χρειάζονται για την ανάδειξη του Ερασίνου, ο οποίος είναι ένα καταπληκτικό ποτάμι, πλωτό σχεδόν από τη θάλασσα μέχρι τις πηγές του”.

1 σχόλιο

  1. Kύριε Γιάννη Μαλτέζο , εχω να σας προτείνω σχετικά με την αξιοποίηση του Ερασίνου, με λίγα χρήματα και με αυτεπιστασία κερδίζοντας χρόνο και έχοντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, 1. καθαρισμό της κοίτης από ξύλα και αντικείμενα που βρίσκονται μέσα, απο την σπηλιά έως τις εκβολές στη Νέα Κίο, 2. κόψιμο των ξερών ευκαλύπτων και αντικατάστασή τους με νέους ευκαλύπτους στίς όχθες του ποταμού σε όλο το μήκος και απο τις δύο πλευρές. 3 . αντικατάσταση των σιδερένιων γεφυρών με νέες γέφυρες μεταλλικές, 4. τοποθέτηση ξύλινων σταθερών τραπεζιών με σταθερές καρέκλες για 8 άτομα ώστε να μπορούν να απολαύσουν το φαγητό τους οι επισκέπτες σε σημεία που είναι εφικτή η τοποθέτησή τους. 5. τοποθέτηση παγκακιών με σταθερούς κάδους απορριμμάτων σε σημεία που να μπορούν να κάθονται και να ρεμβάζουν οι επισκέπτες. Με όλα αυτά ο ερασίνος θα γίνει ένας νέος πόλος έλξης του νομού μας με πολλαπλά οφέλη ,καθώς θα γίνετε βόλτα με ποδήλατο, με τα πόδια, επισκέψεις σχολείων και εκδρομέων-τουριστών κ.λ.π. , σε ενα φυσικό τοπίο σπάνιας ομορφιάς. Ξεκινήστε άμεσα και θα είστε ο πρώτος που θα αφήσει το στίγμα του σε ένα έργο φυσικής πνοής για τον νομό μας, , που κανείς δεν ασχολήθηκε με αυτό τα τελευταία 50 χρόνια . Υπόψη δεν σας ψήφισα ούτε ανήκω στον χώρο σας, πιστεύω όμως επειδή σας βλέπω να ενδιαφέρεστε να το κάνετε πράξη μέχρι το τέλος της θητείας σας και το εύχομαι.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια