«Προοδευτικοί Οικονομολόγοι»: Aνακοίνωση για τον αποκλεισμό της Πελοποννήσου από το Φυσικό Αέριο

Τη δέσμευση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου  ότι το Φυσικό Αέριο μέσα στην τετραετία θα φτάσει σε όλη την Πελοπόννησο, ζητά η παράταξη του ΤΕΕ “Προοδευτικοί Οικονομολόγοι”.

Για τον αποκλεισμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου από το δίκτυο φυσικού αερίου και τις επιπτώσεις αυτής της εξέλιξης στην τοπική οικονομία, οι “Προοδευτικοί Οικονομολόγοι” αναφέρουν:

“Κατά την έγκριση του νέου πενταετούς προγράμματος 2020-2024 της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (Δ.Ε.Δ.Δ.Α.) από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (Ρ.Α.Ε.) προκρίθηκεη απένταξη των πόλεων της Τρίπολης, της Κορίνθου, του Άργους, του Ναυπλίου, της Καλαμάτας και της Σπάρτης, δηλαδή το σύνολο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Μία ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη πουκαι απομακρύνει την Περιφέρειά μας από την ένταξή της στον αναπτυξιακό πόρο του φυσικού αερίου.

Με το φυσικό αέριο θα μπορούν να συνδεθούν κατοικίες, εμπορικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις, βιοτεχνίες, ξενοδοχεία, θερμοκήπια, δημόσια κτίρια και νοσοκομεία.

Ο καθένας λοιπόν καταλαβαίνει ότι η Περιφέρειά μας, με την σύνδεσή τηςστο δίκτυο του φυσικού αερίου, πέρα του άμεσου οφέλους ανάπτυξης που θα έχει από την υλοποίηση του έργου, θα αποκτήσει και ένα συγκριτικό πλεονέκτημα με την σημαντική μείωση του ενεργειακού κόστους για τα νοικοκυριά και του κόστους παραγωγής για την αγροτική, βιομηχανική και βιοτεχνική παραγωγή.

Αντίθετα, η μετακύληση της σύνδεσης με φυσικό αέριο θα κάνει τους παραπάνω παραγωγικούς μας τομείς λιγότερους ανταγωνιστικούς σε εγχώριο και παγκόσμιο επίπεδο.

Οι επενδύσεις σε έργα υποδομών είναι σήμερα απαραίτητες για να μην δούμε στο μέλλον την ελληνική επαρχεία να μαραζώνει και τους υπερόπτες δασκάλους των εκφράσεων «μα δεν παράγεται τίποτα» να ανθίζουν.

Καλούμε τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου να δεσμευθούν ότι το Φυσικό Αέριο μέσα στην 4ετία θα φτάσει σε όλη την Πελοπόννησο.”

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια