Απολύθηκε υπάλληλος σούπερ μάρκετ επειδή έφαγε ληγμένο κρουασάν – Καταγγελία του Σωματείου Ιδ. Υπαλλήλων Ναυπλίας

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ναυπλίας καταγγέλλει περιστατικό απόλυσης εργαζομένου σε σούπερ μάρκετ της Πάτρας επειδή έφαγε ληγμένο κρουασάν που ήταν για πέταμα…

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ναυπλίας καταγγέλλει συγκεκριμένη αλυσίδα Super Market στην ΠΑΤΡΑ, η οποία έδιωξε εργαζόμενο, με μοναδικό «έγκλημά» του…..την κατανάλωση (εντός του καταστήματος) ληγμένου προϊόντος (κρουασάν) που προοριζόταν για τον κάδο απορριμμάτων.

Ο συγκεκριμένος εργαζόμενος απασχολείτο επί 3,5 χρόνια στο κατάστημα και όταν συνέβη το «γεγονός» κλήθηκε από  Δ/ντή και Υποδιευθυντή του υποκαταστήματος, κάτω από απαράδεκτες συνθήκες με φωνές και κατηγορίες περί «κλοπής», να υπογράψει την παραίτησή του προκειμένου να μην έχει ποινικές κυρώσεις για την ανάλωση ληγμένων προϊόντων.

Πρόκειται για μια απάνθρωπη, ανήθικη και παράνομη ενέργεια εταιρείας, η οποία όλο το προηγούμενο διάστημα της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων κατέγραφε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στους τζίρους της και απασχολούσε μέρος του προσωπικού με υποδηλωμένη απασχόληση, εκμεταλλευόμενη τις πρόσφατες απορρυθμίσεις του εργατικού δικαίου και τα ωράρια «λάστιχο στον κλάδο».

Καλούμε το Υπουργείο Εργασίας και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας να παρέμβουν αποφασιστικά προκειμένου να υπάρξει αποκατάσταση αυτής της καραμπινάτης περίπτωσης εξαναγκασμού εργαζομένου σε παραίτηση, με απώτερο στόχο και σκοπό η εταιρεία να ξεφορτωθεί εργαζόμενους και ταυτόχρονα να γλυτώσει την υποχρέωση καταβολής αποζημίωσης.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Η  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΜΙΧΑ

Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΟΥ

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια