Περίπατος και ξενάγηση την Κυριακή στον ποταμό Ερασίνο

Οι φίλοι του υγροβιότοπου Ναυπλίου – Νέας Κίου σας καλούν την Κυριακή 10 Μαϊου, στις 10.30 πμ, για ένα περίπατο στις όχθες του Ερασίνου. Τόπος συνάντησης θα είναι το περίπτερο στην παραλία της Νέας Κίου.

Θα τηρηθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας.

Για την ξενάγηση θα υπάρχει ασύρματο σύστημα για να τηρούνται οι αποστάσεις.

Η γνωριμία με το Ερασίνο θα γίνει από εκπρόσωπο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ν. Κίου.

4 σχόλια

 1. Θα μπορούσατε να γίνετε πιο σαφής «Μέτοικε»;
  (Άλλος ένας που κρύβεται πίσω από την ανωνυμία του…)
  Δεν έχετε το θάρρος της γνώμης σας να πείτε επώνυμα και δημόσια τι εννοείτε με το «στρίβειν δια του αρραβώνος»;
  Και επειδή αναφέρεστε προσωπικά σε μένα, θεωρείτε ότι κάνω κάτι διαφορετικό από αυτό, που ως εκπαιδευτικός, μου έχει ανατεθεί να κάνω;

 2. Αφήστε τους Κιώτες και τις Κιώτισσες στο συνεφάκι τους,,αφού ξέρουν χορό παίζουν θέατρο φτιάχνουν σημαίες και στεφάνια ,,σιγά μην ασχοληθούν με την χαβούζα και τις διοξίνες που εισπνέουν, με τόσο πεζά θέματα θα ασχοληθούν αυτοί του Πολιτισμού και της κουλτούρας????? Το ότι η Κίος έγινε η πιο υποβαθμισμένη περιοχή της Πελοποννήσου με μηδενική αξία γής και επενδύσεων δεν τους αφορά…..Εδώ εχουν κοτζάμ ολόκληρο Καλλιτεχνικό Διευθυντή και απόγονο του Κολοκοτρώνη, ακόμη και η google αναγράφει στους χάρτες της την περιοχή της καρακάξας ως ΓΥΦΤΙΚΑ,,, το ξέρει κανείς ? ασχολήθηκε κανείς ??????? θεωρώ πως ότι σπέρνεις θερίζεις σ αυτή την ζωή, και κακώς κατ εμέ αλλά αυτό τους αξίζει τελικά..Δυστυχώς !!!!!!!!!!!! πως έλεγε και ο Χατζηδάκης σε γνωστό ποιήμα -τραγούδι, ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ ,ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΟΤΕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Κλείνοντας θα αναφερθώ και στην υπεύθυνη του ΚΠΕ , μου θυμίζει την ελληνική ταινία με τον Ηλιόπουλο, στρείβειν δια του αρραβώνος. !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Μας πείσατε αξιότιμη Κυρία !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 3. «Αγανακτισμένε πολίτη», αντιπαρέρχομαι των γεγονότων ότι: α) κρύβεστε πίσω από την ανωνυμία σας β) έχετε ένα εντελώς επικριτικό ύφος για έναν σχολικό φορέα , που παρεμπιπτόντως δεν ξέρετε ούτε τη σωστή του ονομασία – το ΚΕΠ είναι άλλη υπηρεσία- και γ) προφανώς μας γνωρίζετε, αφού απευθύνεστε στις κυρίες που υπηρετούμε στο ΚΠΕ Νέας Κίου ( μιας και όντως είμαστε μόνο γυναίκες εκπαιδευτικοί εκεί), αλλά παρότι μας γνωρίζετε δεν ήρθατε ποτέ από τα γραφεία μας να καταθέσετε τους προβληματισμούς σας και τις προτάσεις σας.
  Επώνυμα λοιπόν, ως υπεύθυνη λειτουργίας του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νέας Κίου, θα σας απαντήσω, αφού πρώτα ενημερώσω εσάς και όλους όσους δε γνωρίζουν, για το ρόλο του ΚΠΕ Νέας Κίου.
  Μάθετε λοιπόν ότι δε διαφέρουμε και πολύ από τις σχολικές μονάδες, τα άτομα που δουλεύουμε εκεί είμαστε εκπαιδευτικοί και από τις 2 βαθμίδες εκπαίδευσης και ο ρόλος μας είναι να εμπλουτίζουμε τις γνώσεις των μαθητών με δραστηριότητες εκτός τάξης, προκειμένου να ενημερώσουμε και ευαισθητοποιήσουμε μαθητές – από το νηπιαγωγείο μέχρι και το Λύκειο- σε θέματα περιβάλλοντος και αειφορίας, όπως προβλέπεται από τις εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας.
  Καταλάβετε ότι ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ούτε Μ.Κ.Ο., ούτε περιβαλλοντική οργάνωση, ούτε οικολογική κίνηση.
  Στο πλαίσιο λοιπόν των δράσεών μας υλοποιούμε προγράμματα που άπτονται σε θέματα περιβάλλοντος και επισκεπτόμαστε χώρους υπαίθριους στην ευρύτερη περιοχή, όπου οι μαθητές μπορούν να διαπιστώσουν βιωματικά θετικές και αρνητικές καταστάσεις.
  Πέρα λοιπόν από τα προγράμματά μας για τη σημασία και ορθή διαχείριση των υδάτινων πόρων της περιοχής μας, (Ερασίνος, Λέρνα, Υγρότοπος Νέας Κίου) υλοποιούμε 2 (δύο) προγράμματα σχετικά με τα Απορρίμματα και την ανακύκλωση. ΔΥΟ!!!
  Και οι μαθητές ενημερώνονται για το ποια πρέπει να είναι η σωστή πορεία των απορριμμάτων, για την ανακύκλωση, για τη μείωση και επαναχρησιμοποίηση των απορριμμάτων. Σαφώς και αναφερόμαστε στο τοπικό μας πρόβλημα με τα σκουπίδια, συμβαίνει να «μυρίζουν κιόλας το πρόβλημα» όταν μας επισκέπτονται , και με λύπη μας τους ενημερώνουμε ότι στο Δήμο μας δεν εφαρμόζεται ανακύκλωση.
  Το κακό είναι ότι οι μαθητές της περιοχής μας γνωρίζουν την κατάσταση και στεναχωριούνται, ενώ οι μαθητές από άλλες περιοχές της Ελλάδας δε μπορούν να το πιστέψουν αυτό που γίνεται στο Δήμο μας.
  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ, παρά τις εκκλήσεις μας.
  ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ!
  Εμείς ενημερώνουμε, τονίζουμε τους κινδύνους για την υγεία μας και πιθανόν – θέλουμε να ελπίζουμε- διαμορφώνουμε μελλοντικές στάσεις και συμπεριφορές των μαθητών, των αυριανών ενεργών πολιτών.
  Και όσο για τη δράση της Κυριακής, με την επίσκεψη στον Ερασίνο, μάθετε «Ανώνυμε Αγανακτισμένε» ότι αυτή οργανώθηκε από άλλους, σαν κι εσάς «Επώνυμους Αγανακτισμένους Πολίτες», προκειμένου να αποφευχθεί η «ανάπλαση» του ποταμού με «αποψίλωση της χλωρίδας» και τοποθέτηση ΣΥΡΜΑΤΟΚΥΒΩΤΙΩΝ στις όχθες του ποταμού, για να μην πλημμυρίζει ο Ερασίνος – όπως αναφέρει η μελέτη της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας. Αν είστε από τη Νέα Κιο, θα θυμάστε ότι ο συγκεκριμένος ποταμός δεν έχει πλημμυρίσει ποτέ τα τελευταία χρόνια.
  Εμείς λοιπόν, σαν ΚΠΕ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ, στη συγκεκριμένη δράση, θα μιλήσουμε για τη σημασία του Ερασίνου, για την ιστορία του, για τη χλωρίδα και την πανίδα του και για τους κινδύνους που αντιμετωπίζει.
  Και θα χαρώ πολύ να σας δω εκεί και να καταθέσετε και τους δικούς σας προβληματισμούς.

  Ελένη Πανάγου
  Υπεύθυνη του ΚΠΕ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ

 4. Κυρίες εκπεδευτικοί του ΚΕΠ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ, είνα αστείο ολο αυτό με την γνωριμία του ερασίνου την στιγμή που στην πόρτα σας υπάρχει ενα βουνό-έκτρωμα-σκουπιδότομος που καταστρέφει εδω και 10 χρόνια τον υδροφόρο ορίζοντα, εισπνέοντας 3000 κάτοικοι διοξίνη-καρκίνο καθημερινά και εσείς ως περιβαλλοντική ομάδα αμφιβάλω αν έχετε κάνει έστω και μια αφορά στην πολιτεία ,κράτος,Ε.Ε . για το έγκλημα που επικαλείται,,,,,,,,,γιατί δεν πάτε εκεί τους μαθητές να δούν από κοντά πως κάποιο δημιουργούν τον θάνατο 10 χρόνια τώρα χωρίς να μιλάει κανείς, αν δεν το κάνετε σημαίνει πως εξυπηρετείτε συμφέροντα άλλων και βολεύεστε στην νέα τάξη που δρά ανεξέλεγκτα με πολίτες φερέφωνα και κοινωνία αυτιστική…… Υ.Γ. Η ΝΕΑ ΚΙΟΣ αναλογικά με τον πληθυσμό της είναι πρώτη σε νοσούντες καρκινοπαθών και θανάτων στην Αργολίδα ,,, αν σας λέει κάτι αυτό αντισταθείτε ,διαφορετικά κάντε βολτούλες τα παιδιά στο βάλτο κοροϊδεύοντας μια κοινωνία που δεν το αξίζει.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια