Γ. Γκιόλας: H στήριξη του συσσιτίου της Ευαγγελίστριας είναι πράξη ενσυναίσθησης και αλληλεγγύης

“H στήριξη του συσσιτίου της Ευαγγελίστριας είναι πράξη ενσυναίσθησης και αλληλεγγύης” ανέφερε ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας μετά την επίσκεψή του στους χώρους του συσσιτίου και τη συνάντησή του με τον π. Ελευθέριο Μίχο.

Όπως αναφέρει ο Γιάννης Γκιόλας:

Μια σπουδαία πρωτοβουλία για το πιάτο του φτωχού έχει αναλάβει η δομή του Κοινωνικού Συσσιτίου της Ευαγγελίστριας στο Ναύπλιο, που λειτουργεί αθόρυβα αλλά δημιουργικά επί  δώδεκα ολόκληρα χρόνια, δημιουργώντας από κοινού με τους 120 εθελοντές μια ισχυρή αλυσίδα προσφοράς για τον περιορισμό των συνεπειών της οικονομικής κρίσης και της συνακόλουθης  εξαθλίωσης, που φαίνεται να επιτείνεται με την εμφάνιση της πανδημίας από τον Covid- 19.

Το Συσσίτιο της Ευαγγελίστριας έχειπλέον παγιωθεί διότι εξακολουθούν να υπάρχουν όλο και εντονότερες οι ανάγκες διανομής  γευμάτων σε ευπαθείς ομάδεςσυμπολιτών μας.

Πάνω από 120 εθελοντές πραγματώνουν την αλληλεγγύη και μαγειρεύουν συμμετοχικά εκ περιτροπής παρασκευάζοντας  καθημερινά, γιορτές και Σαββατοκύριακα 220 διπλές μερίδες, οι οποίες στη συνέχεια διανέμονται από τους υπαλλήλους του Δήμου της βοήθειας στο σπίτι.

Χτες το απόγευμα συνάντησα τον εφημέριο του Ναού, παπα Λευτέρη, που συντονίζει διαρκώς και ακατάπαυστα, για να έχουμε ήσυχες και επαναπαυμένεςτις συνειδήσεις μας , οι περισσότεροι από εμάς, ότι κάποιοι φροντίζουν για το πιάτο του φτωχού.

Οι επιπτώσεις όμως της πανδημίας είναι ήδη εμφανείς και η δομή έχει κλονισθεί λόγω έλλειψης πόρων και συνδρομών.

Το παράπονο και η κραυγή του εφημέριου και των εθελοντών δεν πρέπει να αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο και αμέτοχο.

Ο Παπα Λευτέρης με πληροφόρησε ότι γίνεται καθημερινά παρασκευή και διανομή 220 διπλών γευμάτων καθώς και παροχή τροφίμων σε 133 οικογένειες. Τα παραπάνω γεύματα και τρόφιμα φτάνουν σε πολλές Κοινότητες του Δήμου Ναυπλιέων.

Η Εκκλησία όμως και οι λίγες οικονομικές συνδρομές δεν επαρκούν πλέον.

Είναι απαραίτητο και όλοι οι θεσμικοί φορείς να υποστηρίξουν έμπρακτα με πρώτες ύλες ή και χρήματα το κοινωνικό έργο, τη μοναδική συμμετοχική μονάδα έμπρακτης κοινωνικής αλληλεγγύης, για την παροχή τροφής σε όσους έχουν ανάγκη.

Ας μην μείνουμε λοιπόν απαθείς και αδιάφοροι στην έκκληση αυτή, που δεν πρέπει να γίνει έσχατη!